Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Menetszámolós tekercselőgép házilag
Lapozás: OK   24 / 35
(#) zsolt58 válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Fémet tudnák szerezni!
3 tengelyeset!
(#) kameleon2 válasza zsolt58 hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Már csak az a kérdés, át tudnád, e azt a konstrukciót úgy alakítani, hogy tudd cserélni a tekercset valamelyik tengelyen és rá is férjenek a tekercseid. Ha ez megvan, jöhet a számláló meghajtása. Lehet gumis dörzshajtás, vagy ékszíjas is. Annyit nem csal mivel úgyis kézzel működtetnéd. A forgásirány viszont fontos, mert a számláló csak egy irányba fog működni (hacsak nem magnószámláló). Az is megoldás, ha az egyik tengelyt kicseréled egy hosszabbra és kilóg a konstrukcióból. Így cserélhetővé válik a tekercs és több helyed lesz. Én régebben kézzel tekertem. Gép nélkül. Az sem lehetetlen, csak megfelelő átmérőjű anyag kell, amire a tekercset rá tudja tenni az ember. Elsőként fúrószárakat használtam.
(#) leeheel válasza CHZ hozzászólására (») Szept 13, 2015 /

Szia pic 16f88 helyett 16f628a val mukodhet ?
(#) CHZ válasza leeheel hozzászólására (») Szept 13, 2015 /

Szerintem igen.
(#) Fodor Tomi hozzászólása Szept 16, 2015 /

Sziasztok!Készítettem egy toroid tekercselőgépet és a kérdésem a következő lenne...Miért sípol annyira a motorom? 12v.-os és triak irfz44 mosfet...próbáltam zavarszűrőt beletenni de sípol mit tegyek?köszi üdv
(#) proli007 válasza Fodor Tomi hozzászólására (») Szept 16, 2015 /

Hello! Mert vélhetően nem triac van benne, hanem Fet és PWM vezérlés. Próbáld meg a PWM frekvenciáját másra frekvenciára átállítani. (Zavarszűrő nem fogja kiszűrni, mert ha kiszűrné, kiszűrné a PWM jelet is..)
(#) Fodor Tomi válasza proli007 hozzászólására (») Szept 16, 2015 /

Szia,azt hogyan tudnám?Igen fet nem triak van benne a pwm vezérlés nyilván a fúrógép kapcsolója illetve abba egybe van az irányváltóm is de hogyan is tudom átállítani a frekvenciát?Bocs de nemrég ügyeskedem ilyenekkel,ha valami butaságot írok..Amúgy tekercselek is már vele csak bosszant a sípolás...üdv
(#) pont válasza Fodor Tomi hozzászólására (») Szept 16, 2015 /

Nem semmi esetleg egy videó?

Nem igazán ismerem a fúrógépek elektronikáját, de ha van benne valami "nF-os" kondi, azzal lehetne párhuzamosan kötni másikat. Ha eltaláltad melyik az, akkor alacsonyabb lesz a frekvencia. Vagy is mélyebb hangon fog "sípolni"..

Szia benne is volt bele is tettem ugyan és akkor is csinálta igaz mélyebb hangon de csinálta Bár másik tranzisztorral nem sípolt de le is égett asszem sok feszt kötöttem a GATE.- re ...Ami eredetileg volt benne,triac sajna mosfetre cseréltem de hiba volt ugyanis ma vettem a boltba helyettesítőt ami:IRF 3205 re hallgat.Bár Péntekfele próbálom ki..
(#) Fodor Tomi válasza pont hozzászólására (») Szept 16, 2015 /

Köszi készítek persze és akkor felteszem ide klassz szépen tekercsel csak még vezető kell bele hogy pontosabban tekercseljen )
(#) Fodor Tomi válasza pont hozzászólására (») Szept 16, 2015 /

Még csak kép

Mindenképpen fogja csinálni. Kivétel, ha a frekvencia (a kondi csökkentésével) a hallható tartomány felett lesz. De hogy a Fet mennyire fog ennek örülni, és a motornak lesz-e ott még ereje, az csak próbával derül ki.
Triac nem lehetett benne, mert az nem alkalmas egyenáramú működésre. (Mert bekapcsol, és úgy is marad..) Amúgy egy csavarhúzó is vinnyog, csak nem olyan tartósan mint egy tekercselőgép, így nem megy az idegeidre. De frekvencia várhatóan nem véletlenül annyi, mint amire beállították. Ha sima egyenáramról használnád, nem vinnyogna, de akkor meg leszabályozva, lehet a nyomatékkal lenne gondod. Mert így egyszerű vezérlés van, úgy meg fordulatszabályzóra lenne szükség.. (Vagy is fordulatszám visszacsatolásra.)

Igen sajna már teljes fordulaton elhallgat,de 200km/h val nem tekercselhetek Na mind1 szóval egyenáram nem jó oda fordulatszám szabályzó kellene viszont van is dekopirfűrészé de azt nem tudtam működtetni valószínű azért mert nem kötöttem rá a kis 3v os trafót ami benne volt és nem tudtam működtetni nem értettem de már kezdem kisilabizálni hogy Ac-t nem fogok tudni DC ről működtetni ha nem nyomom le 12 volt ról 3-5 vagy 9v ra ......Elvileg:S
(#) Orbán József válasza Fodor Tomi hozzászólására (») Szept 16, 2015 /

Szia! Nagyon érdekes gép. Még élőben nem láttam ilyet, persze a video is jó lesz. Hogy ez hogyan fog egy 5-8 cm-es toroid magot betekerni, még csak elképzelni sem tudom, pl. azt a toroidot mi forgatja körbe, hogy megy benne a tekerő karika - nyilván nem ez, stb. Nem akarok ilyet csinálni, csak érekelne. Addig nekem csak ez valami, vagy megy valahova...
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2015
(#) Fodor Tomi válasza Orbán József hozzászólására (») Szept 16, 2015 /

Szia köszi szerintem is klassz Be tud ha megnyitod a biciklifelnit beteszed és visszazárod a felnit....De én most egy sima babetta, jawa, gyújtótekercset tekercselek..A felnit ugye a motor illetve a 4 korikerék forgatja a toroidot pedig a kezed forgatja bár majd egyszer elektronikusan is fogom vezérelni vagy mechanikusan de az még idő

Akkor itt a párszáz VA-es trafók jöhetnek csak számításba. A másik, ha ez a drót tartó és orsó ott forog a felnivel együtt, aminek mindenestül át kéne mennia a toroid közepén? Végképp nem tudom elképzelni a 300mm-es legkisebb toroid kivételével.

Ez a módszer ami az enyémen van jelenleg nem alkalmas Toroid tekercselésre... de viszont!!!A felnire feltekerem a zománchuzalt amennyi kell a megfelelő menetszámhoz és olyankor a benti tekercstömegre nincs szükség ami jelen esetben a (felni belsejében van) tehát a felni külsejére van felfűzve a zománchuzal és abból szedem a toroidra amennyi kell )
(#) Fodor Tomi válasza Orbán József hozzászólására (») Szept 16, 2015 / 1

Tessék erről beszélek)) https://www.youtube.com/watch?v=oBdJvT7tpSM
(#) Fodor Tomi válasza Fodor Tomi hozzászólására (») Szept 16, 2015 /

Tess a kép

Ehhez milyen felnit találsz? 25 mm a belső lyuk, amikor kész a tekerés.
A drót felnire tekerése nem történhet a belsejébe rögzített orsóval, az csak nagy magokon férne át és nincs is értelme, hogy ott, belül legyen.

P1160591.JPG

persze én nem is arra mentem most hogy átmenjen a Toroidon...De majd készítek olyat is csak most nem kell

Ok, öregségemre gyanakodtam, hogy nem láttam át a jó készüléket, ami toroidot teker, de akkor a kiforratlanság az oka... Köszi és sok sikert, mutasd majd meg azt is.
(#) Temela válasza Orbán József hozzászólására (») Szept 16, 2015 /

Üdv!

De jó "kis" orosz tolómérce... ('83-ba vettem a suliba 180Ft kemény pénzért, a mai napig használom)
(#) Orbán József válasza Temela hozzászólására (») Szept 16, 2015 /

Az első, magyar is hányódik valahol, tiszta fekete az oxidtól, csak nosztalgából nincs eldobva, mondjuk meg sincs. Van Mitutuyo mérőm is, de valahogy mégis ez többször akad a kezembe...

Köszi ja semmi baj én sem értettem hogyan műkszik de majd mutizok mindent a héten hogy működik és kösz)) üdv
(#) Fodor Tomi válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 19, 2015 /

Szia ezen a DC. motoron van zavarszűrő kondi?(sárga) toroid fojtó...Kondi és dióda...Nem sípol kezdésnél neked?üdv
(#) rockersrac válasza Fodor Tomi hozzászólására (») Szept 24, 2015 /

Igen, van. nem tudom hogy sípol-e, mert még nincs összerakva a készülék... Nem haladtam vele...
(#) Moderátor hozzászólása Fodor Tomi hozzászólására (») Szept 25, 2015

Mi köze ennek a topik címéhez?
Miért is rakod ide többször ha törölve van?
(#) Fodor Tomi hozzászólása Okt 7, 2015 /

Tekercselőgép újragondolva Lassan fenn lesz a motor és a zománchuzal is.....
Következő: »»   24 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem