Fórum témák
» Több friss téma |
Van két kondenzátor mikrofon kapszulám (2 sima számítógépes mikrofonom). Ezeket hogyan tudom összekötni úgy hogy ha rákötöm a számítógépre akkor stereo hangot kapjak, mind a két mikrofon hangjával?
Árnyékolásokat közösíted, ez megy a jack-dugó leghosszabb fém részének forrfülére. A meleg pontok egyenként a másik 2 fülre.
nem lesz jó, mert szinte az összes hangkártya mono mikrofon bemenettel rendelkezik.... úgyhogy soha nem lesz sztereó
Max azt tudod csinálni hogy csinálsz egy faszányos előerősítőt és line-inre dugod be! üdv
Akkor nem a kábel volt rossz, hanem a bemenet mono
Előerősítőt biztos nem tudok csinálni, annyira nem értek hozzá. És ha mind a két mikrofont rákötöm a mono bemenetre ez úgy fog működni?
hali
fog müködni de egy kicsit hangosabb lesz a felvételed. azt viszont nem éred el vele h sztereo hangot vegyél fel. csak az előbbi előerősítős ötlettel lehetne sztereoban felvenni. üdw
Hy!
szupepe! Most meg kell hogy cáfoljalak,mert nekem is az int.hangkártyám STEREO mikrofon bemenettel van ellátva! És az enyémnél is újabb(2006.03.19) alaplapokon meg már "seria" felszerelés... bye
Már bocsi de az alaplapi hangkártyát én nem nevezem hangkártyának csak max zajgenerátornak... Nekem a hangkártya SbLive-tól felefelé azon pl mono
Nekemi sztereó a bemenet pedig egy beépített hangkártyám van van másik is csak le van tiltva mert nem tudja az 5.1 et
Üdv mindenkinek!
Én is ugyanazt szeretném megoldani, mint denes44, 2 mono mikrofont egy sztereová egyesíteni és számítógéppel összekötni. Vettem egy stereo jack elosztót (kábeleset, nem a kis dugó formájút). Az egyik oldalt szétvágtam, és fordítva kötöttem újból össze, így az egyik kábelen megcseréltem a két stereo csatornát. Fülhallgatóval kipróbáltam, működik, megfordul a két oldal. Viszont amikor a mikrofonokat dugom be így, akkor az történik, hogy a számítógép összekeveri (egybe veszi) a két oldalt. Én arra gondoltam, hogy mivel mindkét mikrofon mono, de stereo dugójuk van, így lehet, hogy a mono jelet mindkét oldalra rákötötték. Lehet ez a gond, vagy alapból megoldhatatlan a probléma? Teljesen biztos, hogy a laptopom mikrofon bemenete stereo. Előre is köszönöm a segítséget, Attila
szia
probald meg a fulhalgatot mikrofonnak hasznalni! lehet hogy a szamitogepednek van olyan programja ami felismeri a csatlakozoba levo eszkozt(nekem is volt ilyen) ezert a vezerlobol probald meg kikapcsolni az automata felismerest es ha van a hankartyanak kulonalo csatornaja mikrofonnak akkor mukodnie kell a mikrofonokkal is es a fejhalgatonak is.
Szia!
Köszönöm a gyors tanácsot, megpróbáltam a fülhallgatót mikrofonnak használni, jó volt, viszont így is összekeveri a két jelet, mintha mono lenne. Úgy néz ki, hogy valami szoftveres gond van, mert ugye mindkét csatorna működik... Igyekeztem általánosítani a problémát, de akkor megpróbálok konkrétabban fogalmazni, hátha így lesz valami jobb ötlet is, mint az enyém. Az Ultrastar nevű karaoke programot szeretném két mikrofonnal játszani (egymás ellem, többjátékos módban) A program tud olyat, hogy a mikrofon bal illetve jobb csatornáját külön játékosokhoz rendeli, így lehetne egymás ellen énekelni. Viszont ez a játék egy Playstation-átirat, van spec. hozzá való mikrofon szett, csak elég drága. Ott egy mikrofon elosztót kell usb-n csatlakoztatni, és az elosztó kütyü funkcionál hangkártyaként. Ezt a pénzt szeretném megspórolni Üdv: Attila
Hali!
Idézet: „Teljesen biztos, hogy a laptopom mikrofon bemenete stereo.” Én ebben nem lennék ennyire biztos... Gondolom, abban a szetben, amit emlegetsz nem véletlenül van ott az a kütyü, hanem pont azért, mert a gyártók tudják, hogy a számítógép mikrofonbemenete mono, ezért használnak külső USB-s hangkártyát. (Azért van sztereó jack aljzat benne, mert az egyik a mikrofon jele, a másikon tápfesz van elektretmikrofonok részére, a harmadik pedig a test.) Vagy neked négy érinkezős a jack aljzatod, mint a videókameráknál?
Szia! Most megfogtál...
Akkor megpróbálom másként megoldani a problémát, köszönöm szépen a segítséget! Attila
Ha mindenképpen sztereó jelet akarsz mikrofonról rögzíteni, akkor esetleg használd a line-in bemenetet.
Persze ez esetben kell egy kisebb előerősítő a mikrofonoknak...
Segítségetek kérném egy egyszerű kapcsoláshoz mellyel egy 6.5mm-es jack csatlakozós 600/1000ohm-os sztereó mikrofont géphez tudnék csatlakoztatni. Mivel az egyszerű átalakítóval (6.5->3.5) nem szólal meg, így készíteni szeretnék hozzá egy átalakítót amivel tudnám használni. A hangerőt egy beépített potméterrel szabályoznám.
Ha a mikrofon működik, a kábele se rossz elvileg mennie kéne valami programmal ami mondjuk hangot rögzít. Nem-e felejtetted el a gép hangkártyájának a programján átállítani azt, hogy line/mic ? Vannak olyan hangkártyák amik azonos aljzatokat több funkcióra használnak, ezt elvileg fel is teszi kérdésnek, ha bedugsz egy jacket (persze ha nincs kikapcsolva ez az opció).
Tipus kellene, ha lehet. De kép meg link meg jobb lenne...
Pontos típust késöb tudom megmondani, viszont beállítás probléma nincsen. Ez egy videós ismerősnek építeném.
Valószínűleg az átalakítód 6.5-ről 3.5-re mono/mono csatlakozókkal működik. A PC mikrofon bemenete pedig "sztereo" csatlakozót igényel, bár mono jelet fogad. A maradék (középső) lábon egy pár voltos feszültséget ad ki az elektrét mikrofonok számára. Ide semmit sem szabad kötnöd! Tehát az az átalakító se jó, ami 3.5-ös Jack-re sztereósítana! Legjobb házilag barkácsolni egyet, mert nem biztos, hogy kapható olyan ami kellene...
Tehát egy sztereo(!) 3.5-ös Jack-en: - A közös (föld, hideg, stb... nevű) pontot a külső, hosszú fém érintkezőre - A rövid gyűrű fémérintkezőre semmit - A Jelet (melegpont, stb.) pedig a csúcs érintkezőre kell kötni.
Amint hozzám kerül a miki kipróbálom, köszönöm a tanácsot de ezt máshol is olvastam és tervbe volt a kipróbálása is.
Bocsi, de most látom, hogy sztereo a mikrofonod, tehát az átalakítód is az lehet!
Itt az a probléma, hogy az egyik csatorna nem fog bemenni, hanem rámegy az előfeszítő jelre. Az egyik oldalnak mindenképpen működnie kellene, a másikat remélhetőleg nem teszi tönkre (kb. 2.5V és 10Kohm) de sztereo jelet ne várj. Valójában ezt a jelvezetéket el kellene vágni! Monósíthatnád a mikrofonok jelét, bár ez közvetlen a mikrofonoknál nem szerencsés. Én is (mint voodoo) csak azt javaslom, hogy nézd meg nincs-e a mikrofon bemenet LINE-re állítva, mert akkor a nagyon gyenge mikrofon jelet nem tudja felerősíteni, és ezért nem hallatszik! |
Bejelentkezés
Hirdetés |