Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Elvileg tehet egy próbát, ha azokat kicserélte, max a biztosítékot kiveri, de a puffer elkón töltődést kell látni, nem zárlatot, nem tudom, mivel mérte. Mert ha nem veri ki a biztosítékot, ott is meg kell jelenni a kb. 310 Voltnak.
szakadás vizsgálóval mértem sipolós hangtechnikával , nem ohm mérővel
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2015
Ha a keresést elindítod , akkor nem keres magától ?
Egy állomást keres csak és megáll így elég macerás Ráedásul most a thome is variál a csatornákkal.
Üdv. Van egy TV, az adott panellal. Kép van, hang nincs. Még csak gyenge susogás sincs a hangszóróban max hangon se.
Az IC601 13 és a 18as lábán ott a 24V. A 14 és a 19es lába nem szakadt a hangszóró konektorával. (mert volt már ilyen) Ha nincs semmi bemenet, 3as, és 7es láb, de ha a hangerő a maxon van, akkor is kellene valami susogást hallani nem? Szerintetek mi a gond? Apropó, rátettema PL400as konektorára egy pici hangszórót, ott volt valami apró recsegés.. A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2015
Háát, kicseréltem a ptc-t+ellenállásokat, nem az volt a bajuk. Ugyanúgy kilőtte a biztositékot és mielőtt 30km-es utazásomon megvettem az alkatrészeket egy kicsit gondolkodhattam volna. Hát persze a tranyó a zárlatos, totál zárlatos minden lába (kiforrasztva). A kapcsolási rajzon bejelöltem melyik, azt sztném kérdezni, hogy kellene még vmit néznem hátha kiment-e még vmi körülötte? Méregettem körülötte panelban, diódák jók, ellenállások jók, a kondikkal van bajom mert ohm mérővel megse mozdul a műszer ilyenkor lenne jó kapacitás mérő. Szóval aki tud tanácsot adni, hogy mit cseréljek ki a kiment tranyó körül az légyszives adjon.
Szia. Most kerültem gépközelbe. Tapasztalataim szerint: A fő bűnös az ilyen tápokban szinte mindig a CP26 pozíciószámú 47 µF-os kondenzátor. Oda valami jó minőségű, 105 fokosat vegyél. Ha a tranzisztor úgy ment tönkre, hogy a bázisára rákerült a 310 V, ajánlott még az ott levő félvezetőket újra cserélni. Mint példál: DP27-28-29 diódákat, és a TP 21-26-27 tranzisztorokat. Gyakorlott szerelők szerint ezeket még ha jónak is méred, kaphattak olyan pofont, hogy egy kicsit áthúztak, és már nem 100 % hogy jól működnek egy ilyen nagyfesz tranzisztor lezárlatosodás után. (Végül is ezek filléres dolgok az S2000AF mellett.) A graetz esetleg, ha túlélte, maradhat, de ellenőrizd le, nehogy legyen benne zárlatos dióda.
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2015
Szia!
Köszi a segítséget! Még annyi kérdésem lenne, hogy a rossz tranyó nélkül áram alá helyezhetem-e a TV-t megnézni ki-e vágja a biztositékot? Illetve melyik tranyó helyettesitheti a rosszat? A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2015
Biztosan hallottál már az izzólámpás áramkorlátozásról. A tápegységgel sorba kötött (Graetz előtt)60-100W-os izzólámpa megakadályozza a túl nagy áram kialakulását hibás működés esetén, a fényerejéből pedig következtetni lehet a tápegység működésére.
Esetleg a sorvégfokban van egy ugyanolyan. Akkor meg oda kell megvenned a tranzisztort. Tudtommal lehet még kapni. Az égős dolgot én is szoktam próbálni, mióta mondták nekem. Normálisan nem fog működni ekkora előtéttel, de ahogyan előttem elmondták, a nagyobb katasztrófák megelőzhetők vele. Pl. amikor először javítottam ilyet, ahány bekapcsolás, annyi tranzisztor, 7-8 darab felett már egy kicsit sokba került.
Tisztelt szakemberek:
Van egy televízióm,Panasonic Quintrix típus,olyan gondom van amikor bekapcsolom,a képernyő felső részén megjelenik vízszintesen piros,kék,zöld csík,majd ezután rendesen lesz kép, teljesen élvezhető,majd felülről megjelenik kb 5 cm-rel egy fehér csík,olyan 3 mm-es. Ha valaki tudna segíteni,igaz nem értek a tv javításhoz,de érdemes elvinni szerelőhöz? Előre is köszönöm !!
Szia!
Ha egyébként szép képe van akkor feltétlen megéri javíttatni. A függő eltérítő tápjain levő kondik cseréjével, illetve az alkatrészek átforrasztásával a hiba megszűnik.
stevepapa:Kösz ! kb mennyiből jöhet ki a javítás ?
Nos, erre nem igazán tudnék igazságos választ adni Abból indulok ki, hogy 5 alatt a hátulját sem venném le, viszont ebben az összegben nálam belefért egy ilyen művelet. Mestere válogatja, szerintem találsz itt valakit a közeledben aki kijavítja.
Én hátlevétellel együtt ennyiért csinálnám, de akadhat még meglepetés, úgyhogy óvatosan jósolok.
Köszönöm !!
Köszönöm !!
Üdv mindenkinek!
Tettem fel fotókat egy fekete-fehér rádiós kistv-röl.A hiba a képeken látszik remélem,összement a kép középre 5cm-re én ennyire tudtam a potikkal szét húzni.Felülröl látszik egy "hangyás"sáv,alul kicsivel szélesebb fekete sáv.Ami még lényeges a bekapcsolás kb 5 percbe telt azért,mert bekapcsolt elsöre 10mp-re aztán ki,nem csináltam semmit utána kb 20 mp-re volt kép és kb annyi ideig semmi majd igy ismétlödve hosszabb hosszab ideig ki be aztán maradt stabil.Egy elkót cseréltem puklis volt,meg néhány forr. hiba volt.Kiszáradt elkok produkálnak ilyet? Mi lehet a baj hol keressem? Köszönöm a válaszokat! Idézet: „Kiszáradt elkók produkálnak ilyet?” Pontosan! Tessék folytatni az elkócseréket!
Üdv.! Segítséget kérek Pana-k Tv hiba felderítésre. Működés közben néha "becsikózik", kis ütésre hátlapra, magához tér. Mi lehet a baja? Javítható e? 66 cm, 100 Hz.
Szia,köszi cserélgetem aztán jelzek mi lett!
Segítségre szorulok ismét, egy kis TV vel kapcsolatban. Az alany egy 37cm PT90J, 03TA018G chassi amiben sortrafót cseréltem. Sajnos valami még mindeig nem tökéletes, a probléma az hogy a kép erősen változik függőlegesen . Készítettem egy videót a jelenségről ahol jól látszik hogy a csatornák logója 2-3cm is mozog le és fel képtartalomtól függően. Tanácsokat várnék a tapasztaltabb kollégáktól a jelenséggel kapcsolatban. Köszönöm a válaszokat üdv mindenkinek!Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2015
üdv Mindenkinek!
A segitségeteket szeretném kérni, Egy daewoo VPS 4210-1 Nem ad képet, halványan kis ideig (kb 10mp) van háttérfény. Érdemes e foglalkozni vele?? Köszönöm
Kivülről világitsd meg! Ha van kép ,akkor inverter vagy fénycső hiba.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2015
szia,cserélgettem kondikat mértem is ki volt száradva egy része,Ugyan az maradt a hiba,de ami érdekes számomra h antenna jel nélkül teljes a kép.Mi lehet még?
A sortápfeszültség változik (csökken), ha világosabb a képtartalom?
Tehát ezek szerint a függőleges képméretet állító potméter nem szabályoz kellő mértékben?
Igen igy van!Összehúzza,de szét ameddig a foton látszik,aztán szalad.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |