Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Tényleg csak kHz-es, egyik google kép megvezetett mert 10MHz-et írt. De 10 ezerért így is kellene.
A garit a Kínából rendeltekre érted? Azt is lehet gariztatni? EU warehouse-os weboldalt nem tudsz szkópokhoz? Egy ilyen azért már nem lenne rossz. Jelgenerátora is van, bár nem néztem még utána, hogy mit tud.
Megbízhatónak számít?
Azokra is van gari csak a gyártónál és nem a forgalmazónál, ami azt jelenti hogy küldheted vissza Kínába, ami közel 20ezer Ft plusz a vele járó levelezgetés, macera stb.
Ezért döntöttem én is amellett hogy inkább itthon veszek, amit nem is bántam meg mert rögtön az első nap kiderült hogy szoftverhibás a szkóp. Ennek akkor nagyon nem örültem, de utólag már örülök, mert az új szoftverrel ami rajta van már 5ns/div az alsó határ az eredeti 10ns helyett. Persze ehhez kéne egy 100MHz-ig menő generátor (ami nincs) hogy meg tudjam nézni valójában mekkora frekire jó még. Hantekben az MSO5074 ár/érték aránya jó, van 4 kezelőszerv a 4 csatornához nem csak 2 mint a rigoloknál, és logikai analizátora is van. Analógban meg nézd meg az RFT EO213-at, kicsi, 2x10MHz.
Azért az már dupla annyiba kerül.
Hantek-hez nem ragaszkodom. Te hol vettél itthon?
Akkor inkább ezt kellett volna venned, nem sokkal került többe. De mindegy, átveszem tőled 50-ért, hogy megvehesd a jobbat.
Egyébként nem lehet, hogy pont erre frissítették a szoftverét, mert ez megy le 5ns-ig? Boot-nál nem írja ki a szkóp típusát? Még az érdekelne, hogy milyen szoftverhiba volt?
Nekem elég ami van, azért vettem azt, szóval 70-ért sem eladó. Bootolásnál kiírja a típust, meg még néhány dolgot. A hibája az volt hogy bootolás közben lefagyott és nem ment tovább. Visszaküldtem, szoftvert frissítettek rajta, azóta megy.
Azért vettem ezt, mert utánaolvasva ebben az árkategóriában ezekkel van a legkevesebb gond. Az enyém volt a kivétel, de az eladó is azt mondta hogy a Siglent-el van a legkevesebb garis probléma. Arra meg úgyis kíváncsi vagyok (az analógnál is) hogy meddig megy el, tehát előbb utóbb össze fogok dobni valami négyszögjelet ami legalább 70MHz-ig stabil.
Hameg
vagy GW Instek? Hameg: +Kisebb: 285(W)x125(H)x380(D) -35MHz +mérőkábel +30 ezer Ft (alku) GW: -Nagyobb: 310(W)x150(H)x455(D) +50MHz -mérőkábel -40 ezer Ft Ha a frekvenciát nem nézzük melyik tud többet és miben? Sok időre szerintem nem lesz, mert ha találok jobb vételt akkor megválnék tőle. Szerintem a 35MHz-est könnyebb lenne eladni is ha már nem kell, de ebben nem vagyok biztos. A hameg felé húzok mert olcsóbb és jár kábel is hozzá, nekem meg egy sincs itthon. Erősítsen meg valaki a döntésben.
Rendben.
Akkor kérdezem másképpen : Mire használod a szkópodat? Pontosan milyen tipusú?
Épp 5 hsz-el ezelőtt linkeltem be, meg van mellette egy Taiwan-i analóg. Arra használom amire éppen kell. Kapcsolóüzemű dolgok (táp, végfok) építése, javítása, LED meghajtók, feszültség konverterek javítása, analóg áramkörök hibakeresése, analóg és digitális áramkörök jeleinek mérése (amplitúdó, fázishelyzet, kitöltési tényező), nagyfrekis árammérés, gyors jelek vizsgálata (fel-lefutás, túllövés) stb. stb. Szóval gondolom olyasmire használom mint mások.
A digitális-analóg vitának meg nem sok értelme van mert van mindegyiknek előnye meg hátránya is. Nekem van mindkettő és ez így van jól.
Sok. Inkább kihagytam, pont beváltással olcsóbban meg lehet venni, csak egy kicsivel több munka van vele (smd-k nincsenek beforrasztva).
2 csatornás olcsó USB vagy saját kijelzős szkópból mi az ajánlott (DSO138 szinten)? DSO138 nekem azért nem tetszik, mert nem jár hozzá burkolat. Így az asztalomon könnyen rövidzárt kaphatna szegény.
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Sainsmart VPO1025 vagy OWON RDS1021 kapcsolatban? Gyakorlatilag tök ugyanaz a kettő.
DSO112 és DSO201-ről néztem pár videót. Szerintem ezek alap hobbi szintre megfelelnek főleg akinek nincs 100 ropi pénze és nem ebből keresi a kenyerét. Lenne olyan kérdésem, hogy autóvillamosság használathoz mi a véleményetek ezekről, gondolok pl jeladók, szenzorok vizsgálatához?
Remélem nem találkozok többet usb szkóppal. Folyton megszakad a kapcsolat elég ha a zsinórt megrántod stb. A laptop vagy pc kapcs.táp zaját is észleli bár lehet csak az én dell gépemen volt ez a hiba. Folyton az egérrel bíbelődsz miközben a másik kezeddel tartod a mérőfejet. Ezen látok tekergető potit az eszközön ez lehet már jobb kivitel. A mért pont és a kijelzés sebesség mindig lassabb mint ha az asztali szkópon mérnél, néha idegesítő is. 64bites winfoson induláskor F8-as menüben valami engedélyezéssel kell indulni (már nem emlékszek melyikre mentem) mert nem volt jó neki a driver. Mindez a hantek 6082BE usb szkópnál tapasztaltam.
Hmmm. "Késő bánat eb gondolat" Már megvettem, bár még nincs nálam. Pedig az a Hantek cucc nem is olcsó. Van abból 20 körül is butább változat arról nem voltak rossz vélemények, bár többen is eladták végül úgy tudom, de az eladás okáról nem nagyon nyilatkoztak. Amit megvettem, arról azt mondta az eladó miután kifizettem, hogy jól használható, de neki kétcsatornás kell, ez meg csak egyet tud. Nekem igazából azért kell, mert a nagy behemót analógot nem tudom hova tenni és sokszor a tároló funkció is jól jönne, de ebben nincs. Hát holnap este tapasztaltabb leszek, majd beszámolok!
Köszönöm a beszámolót!
Ha ez a kettő között kellene választani, akkor inkább a DSO112. Már csak azért is mert sokkal nagyobb frekit tud. Amit én most vettem az eladó pont azért adta el mert az autóvillamosságnál sokszor kell két jelet összehasonlítani. Neked nem kell?
Ismerősöm a szerelő én már nem foglalkozok autókkal, még gondolkodik milyet vegyen. A 6082 szkóp is dettó olyan mint a 6022 csak frekiben tudott többet amit nem is nagyon használtam ki mert 16 megás kvartznál is csak azt néztem van valami szinusz vagy nincs. Erre a munkára a 20 megás is elég.
és ne feledd fázis környékén ne használd a szkópod mert repül a laptop vagy pcd a levegőbe
Nekem meg sem kellett venni az USB-s szkópot ahhoz, hogy el tudjam dönteni hogy olyat biztosan nem veszek.
én is kipróbáltam és el is adtam meg az zavart még hogy pdf rajzot meg a szkóp progit egy képernyőn kellemetlen volt használni marad a jó öreg asztali verzió ami régen is bevált most is csak már 100Mhz owonom van 1 éve amit ilyenekért nem cserélnék még 10000Mhz-re sem.
Nos megjött a szkóp. Az első tapasztalatok nem rosszak. Egy gusztusos kis dobozban érkezett, benne az eszköz, egy jóminőségű USB kábel, egy 128 MB-os pendrive a telepítővel és a használatival. A program telepítése pár perc alatt megvan, elsőre megy az eszköz. Nagyon kézre álló, és nagyon könnyű. Alacsony frekinél összeszedi a környezet zaját, de nem vészes. A mutató újnál van egy kis golyó amit ha az eszköz hossztengelyének megfelelően tekerek akkor a függőleges osztás, ha a tengelyre merőlegesen tekerek akkor a vízszintes osztást állítja. Van egy csomó beállítási lehetőség amit még nem ismertem ki, de van egy automata funkció ami a mért jelhez igazítja a beállításokat egy kattintásra. Mérés közben minden fontos infó megjelenik a képernyőn.
Mellékelek két képet, ugyan az a jelforrás mindkét esetben.
Én nem mondanám azt ránézésre, hogy a két jelalak azonos. A frekvenciájuk még csak-csak, de az alakja...
Hát nem nagyon hasonlítanak egymásra, de ugyanabból a jelforrásból ment. Viszont azonban van egy nagy különbség a két műszer között: Az analóg közel 30 évesen is többé kerül mint az usb-s újonnan.
Csinálj egy tesztet különböző frekin analoggal és a digivel. Utana én is csinálok a 100 megás owonommal kivi vagyok a jelalkokra mit tud a kis kütyüd.
Ha tudsz négszögjellel mert szinuszt ugy is nagyobb frekin is átviszi.
Az az ábra ránézésre is elég messze van attól amit a csöves mutat, és akkor még hol van a tranziensek megjelenítése. Tedd rá őket egy olyan négyszögjelre amin van túllövés, belengések (pl. kapcsitáp), és akkor fogsz igazán nagyot nézni. Ez a szkóp kb. 0 forintot ér.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |