Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ha gondolod hogy van szabad időd rá, segítség gyanánt. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2015
Szia! A CNP902 csatlakozó, melyben a fekete szalagkábel van jelenleg, 1-es és 2-es lábán van a tápfesz, valami 12-15V a doksija szerint. Ezt oszd le 10-20k nagyságrendű ellenállásokkal 5V-ra és kösd a csatlakozó 3-as lábára, az a készenlét vezérlése.
Hali! minden végfoknak van a neten egy pdf dokumentum adatlapja,ird be a keresöbe a végfok számát,majd ki adja a pdf dokumentumát,ott ha azt meg nyitod, részletes leirást találsz a végfokrol.és lábak jelöléséröl .elég ha meg kersed az adatlapon a tápelátás helyét ,és meg méred müszerrel kap e áramot ,ha nem kap akkor anyi feszültséget adsz neki,amenyi szükséges végfok inditásához ha kap áramot a végfoknak müködnie kel .akor a hangkimenetet kell meg keresni, és hangszorónak a vezetékét fel forrasztani. de nem mindig kell hozzá a hifi hogy bekapcsolni tud a végfokot, nekem Stk végfokos hifim volt, ugyan igy jártam ,de külön ki épitettem a végfokját. ha esetleg bármien kérdésed van irj .
Hali!
Házilag hogy tudnék készíteni egy 100uH tekercset? Az L1 -rol lenne szó, Bővebben: Link köszi a válaszokat. A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2015
Üdv!
Induktivitás számolót a segédprogramok között találsz. Légmagos tekercset elég egyszerű (például: 5mm átmérőre, 10mm hosszban, 111 menet), de az ebbe a kapcsolásba szerintem nem ajánlott, bár a rajzon az van. Ha tudsz szerezni ismert Al értékű vas/ferrit magot, akkor a többi programmal is tudsz számolni. Ismeretlen Al értéknél csak méréssel tudod kideríteni a végeredményt.
üdv nektek lenne egy kérdésem ha egy savas akkumulatort ujra felsavaztatom mert elszököött a sav akkor az javit rajta valamit ???
Tisztelt!
Van valaki érti hozzá a Ikarus gomb meg a műszer kapcsoló és egyéb dologhoz akkor írj privátban és köszönöm! További szép napot!
Kószi szépen.
Elszökött a sav? A sav nem szökik el, csak kiömölhet. Ha kiszáradt mert vizet nem töltöttél utána, savat nem szabad utána önteni csak deszt. vizet. Ha igy kiszáradt maradandóan károsodott.
Mért van az hogy led szalag forrasztásakor meg fogtam a testet és + részre forasztotam és halványa világítottak a ledek?
Ha nem védőérintkezős (földelt) dugaljba dugtad a pákád, akkor a kapacitív-szivárgó áramok miatt világított.
12v voltos pákám van ami pc tápról megy!
Jó, akkor úgy kérdezem, hogy a PC- tápegységed földelt konnektorba van dugva?
Üdvözlet!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdésem, de a fúrógépes topicban csak pár hozzászólás van, így gondoltam itt előbb látja valami szaki. Van egy fix fordulatú, kábeles fúrógépem, aminek a sebességét szeretném visszavenni annyira, hogy festéket, illetve zsákos anyagot lehessen vele keverni. Igazából ez a gép csak ilyenre lenne használva, így hosszú távú beavatkozás lenne, illetve kapna egy hálózati kábel cserét is, mivel a jelenlegi elég rövid, így arra lehetne egy vízhatlan dobozkát szerelni, amiben elférnének a szükséges hozzávalók. Kérdésem az lenne, hogy ez megoldható ebben a formában? Segítségeteket köszönöm! Péter
Köszönöm mindenkinek az érdemi hozzászólást, neki is esek, már megvettem a cuccot hozzá, remélem sikerül "felébreszteni a szörnyet"!
Megoldható, Triak alapú fordulatszámszabályzóval, de arra számíts, hogy az ereje is csökkenni fog. Érdemesebb egy lassú fordulatú, belül áttételes fúrógépet használni. Ha ez nincs, talán jó lehet a már említett megoldás.
Szia! Az a biztos ha veszel készen.
Köszönöm segítséged!
Nemrégiben halálozott el a szabályozós gépem, így csak egy darabig szeretném használni az említett csoda masinát. Ilyet egyébként lehet valahol venni, kész, bütykölést nem igénylő formában?
Sziasztok!
Van egy transzformátorom. Primer: 240V Szekunder: 2x12V/1A (függetlenek egymástól) Nekem 12V 1,5A kellene. Hogyan lehet megoldani, hogy tudja ezt az áramerősséget? Egyenirányítom, és utána párhuzamosítom? A váltó feszültségű szálakat gondolom nem lehet párhuzamosítani. Vagy milyen megoldás van rá?
Ha megméred a szekundereket és egyformák akkor a váltó oldalon összekötheted és utána egyenirányítás.
Figyelj a menet kezdetre. A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2015
És ha nem lennének teljesen egyformák? Akkor külön egyenirányítás, és összekötés? Pl ha AC-van lenne 2-3V különbség.
Sziasztok!
Van egy online rádió amit a telefon nem tud le játszni mert kell neki az adobe flash player. Hogyan lehetne megoldani?
Sziasztok!
Na még egyszer.. hátha. Egy (remélem számotokra pofon egyszerű kérdésem lenne, amit ismerősöket végigjárva nem sikerült még megoldanom... TOTÁL amatőrként. Szóval: egy távirányítóval, fényerő szabályzással szeretnék egy ledes (12v vagy kisebb) lámpát kapcsolni kültérben 100 méter távolságból, akár mínusz fokban is MEGBÍZHATÓAN. 30-50 méteres távolságban találtam, de az kevés nekem. Hátha.. jeligére várom a megoldást
pl le kell tölteni az adobe flash playert a telefonra,ennyire egyszerű lenne?? hm
A 2..3V feszültség különbségre a külön egyenirányítás nem megoldás. Hiszen a kisebb feszültségű rész nem szolgáltatna áramot addig, míg a nagyobb feszültségű le nem esne a kisebb szintjére. Így addig nagyobb vinné az összes terhet. Maximum úgy megoldható, hogy a magasabb feszültséget, egyenirányítás után csökkenteni néhány soros diódával. De gyakorlati eredményt csak próbálgatással lehetne kihozni belőle. Műszakilag pedig nem túl szép megoldás..
De nem lehet le tölteni. Nem támogatja a telefon.
Ebben az esetben ha hozzáférhető a szekunder akkor néhány menet le vagy feltekerésével egyformára kell hozni a két feszültséget.
Ha nem hozzáférhető a tekercs akkor pedig EZT csinálhatod.
Üdv!
Meg kell találni azt az IP címet és portot, ahonnan a flash lejátszó streameli a zenét. Ezt beállítod egy normális lejátszóban a telefonon és kész. A flash letöltése, telefon csere nem segít, mert az adobe flash nincs támogatva már a mobilokon és kihalófélben is van. Remélhetőleg mihamarabb végleg el is tűnik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |