Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   160 / 1319
(#) Krisz03 válasza watt hozzászólására (») Feb 22, 2008 /

Azt a progit használom (Paralell Port PIC18 Programmer).
Azok az adatvonalak az RB6 és RB7? Azokon is 4.94V-ot mérek. Bekapcsolom a Vdd-t, és ezek után hol az egyiket, hol a másikat kapcsolva, tudom rajtuk mérni a fenti értéket.
(#) watt válasza Krisz03 hozzászólására (») Feb 22, 2008 /

Jól csinálod!
Még néhány pontosító kérdés:
1. Akkor van rajtuk "5V" amikor bepipálod őket?
2. Amikor bepipálod a PGD-t, akkor kipipálódik automatikusan a DATA IN pipa is?

Igen, akkor van 5V, amikor bejelölöm.
Ha a Vdd be van kapcsolva, akkor az a kettő egyszerre működik.
(#) potyo válasza Krisz03 hozzászólására (») Feb 22, 2008 /

Milyen hosszúk a vezetékek a gép és az égető, valamint az égető és a pic között? Nem kéne fél méternél, illetve 20cm-nél több így első körben.
(#) Krisz03 válasza potyo hozzászólására (») Feb 22, 2008 /

A gép és az égető között 30cm hosszú szalagkábel, az égető és a PIC között pedig kb 6-7cm-es vezetékek. Dugaszolós próbapanelen van összerakva az egész.
Csináljak neki inkább normális panelt?

Jó pic van kiválasztva?

PIC18F2550 van kiválasztva, de csak LF-es típust kaptam, ami ha jól tudom csak annyiban különbözik, hogy nagyobb feszültségtartományban működik. Szóval ennek is jónak kellene lennie.
(#) watt válasza Krisz03 hozzászólására (») Feb 22, 2008 /

Tedd fel a WPB_F18_2.5-öt(fenn van az oldalamon). Fel kell ismernie az IC-t, ha a hardwer rendben van.
A Port beállításánál úgy állítsd be a vonalakat, ahogy eddig is, azaz akkor legyen 1 a DATA IN(Ack bit értéke), amikor a PGD pipa be van téve. és a Vdd Vpp is akkor legyen mérhető.

Azt hiszem, hogy sikerült beégetni a PIC-be a bootloadert. Most átrakom az USB-s Brenner8-ba, aztán meglátjuk mi lesz.
Még jelentkezem!
(#) Krisz03 válasza Krisz03 hozzászólására (») Feb 22, 2008 /

Igen, most már úgy gondolom, hogy teljes értékű lett ez a Brenner8. Még nem égettem vele semmit, mert nekem kicsit zavaros ez az US-Burn, de majdcsak sikerül.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget trudnai-nak, potyo-nak, watt-nak, és Rapidus-nak a privát levelezésben nyújott segítségért!

Akkor most kezdhetsz agyalni azon, hogy Brenner8 helyett érdemes lenne inkább Pickit2-t építened, abba is 18F2550 kell, és gyári támogatású + egyes chipeket (idővel egyre többet) debuggolni is lehet vele. Van itt egy téma az építéséről, és watt tett is fel egy cikket róla.

Nem elvenni akarom a kedved a Brenner8-tól, csak talán jobban megérni a Pickit2.

Hmm, hát nem tudom. Szerintem jó hosszú ideig biztosan elég lesz ez a Brenner is. Nem is igazán tudom, hogy mire is jó az az előny, amit a Pickit2-ről írsz, de arra, hogy elkezdjem a PIC-elést bőven tökéletes ez is. Aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Lehet, hogy Pickit lesz a vége. :smile:
(#) gulasoft hozzászólása Feb 23, 2008 /

Na, megjött a pic 24fj128ga010-es chipem a microchiptől, ha gondoljátok csinálok majd képeket, hogy milyen csomagolásban jött, meg ahhoz képest milyen pici a chip.
Ezzel kapcsolatban az a kérdésem,valakinek 100 lábú pichez eagle objektuma van esetleg? (én a neten nem találtam)
(#) watt válasza Krisz03 hozzászólására (») Feb 23, 2008 /

Arra, hogy elkezd a PIC-elést, elég lenne az oshon is.
(#) watt válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 23, 2008 /

Nekem egy 24HJ256-om van. A CM2000-nek van mindenféle tokhoz komponense.
(#) gulasoft válasza watt hozzászólására (») Feb 23, 2008 /

És miért jó nekem a cm2000? Át lehet valahogy hozni eagle-be az objektumait?
(#) googa hozzászólása Feb 23, 2008 /

Sziasztok!

Ránéznétek a progrimra, mert nem tudom mi baja van?! Szóval van egy 16F648A-m és az A port 4. és 5. bitje nem kapcsol be, vagyis a LED-jeim ezen a két vonalon nem világítanak. A tesztpanelt végigmértem, semmi baja. A végén már úgy próbáltam, hogy a két lábat kiemeltem az ic tokból és úgy mértem rá.
Legyetek szívesek megnézni! Köszönöm! gabesz

list p=16f648A
include "p16f648A.inc"

__config 0x3d18

org 0x0000

movlw 0x07
movwf CMCON

bsf STATUS, RP0

movlw b'00000000'
movwf TRISA
movwf TRISB

bcf STATUS,RP0

movlw b'11111111'
movwf PORTA

end
(#) googa válasza googa hozzászólására (») Feb 23, 2008 /

Na jó, akkor arra már rájöttem, hogy az A5 az csak bemenet, azért nem fog így működni.

De mi van akkor az A4-el, mert az biderectional I/O ?!?
(#) szilva válasza googa hozzászólására (») Feb 23, 2008 /

Nézem az adatlapot. Ha jól értem, az RA4 és az RA5 nem akar működni.

RA5 csak bemenet tud lenni (RA5/MCLR/Vpp), RA4 az adalapban lévő rajz alapján nyitott drain-es kimenet (írja is a szövegben). Külső felhúzó ellenállással kellene ellátni, hogy mérni tudd az állapotát, vagy a LED-et a tápfesz felé kötni és 0-val bekapcsolni ezen a lábon.

(#) googa válasza szilva hozzászólására (») Feb 23, 2008 /

Köszönöm, ez jól esett!

Már kezdtem kiakadni, hogy a hardwerem rossz...

Tanulni, figyelni, kérdezni, tanulni...
(#) Krisz03 válasza watt hozzászólására (») Feb 23, 2008 /

Igen, elég lenne, csak az én gépemen nincs LPT port...

Áhh, nem akar működni a Brenner8! Nem ad ki Vpp-ben 12V-ot. A fesz növelő után megvan a 12V, de bekapcsolva a Vpp-t, leesik 4.7V-ra.
(#) potyo válasza googa hozzászólására (») Feb 23, 2008 /

Idézet:
„Tanulni, figyelni, kérdezni, tanulni...”

A legfontosabb kimaradt: adatlapot megtanulni használni.
(#) trudnai válasza googa hozzászólására (») Feb 23, 2008 /

Szia Googa,

Az 'end' ele tegyel mar be egy vegtelen ciklust kulonben a programod tovabb fut a memoriaban, vegrehajtja a memoria szemetet majd mikor a memoria vegere fut tulcsordul es kezi a programodat elolrol...
(#) googa válasza potyo hozzászólására (») Feb 23, 2008 /

Igazad van, de a (#184897) hozzászólásomból látszik, hogy néztem adatlapot. Mondjuk előbb kérdeztem, mint néztem...

Trudnai:
Éppen most akartam sírni, hogy mi a fenéért kezdődik előröl minden. Köszi! Program vége végtelenítve...
(#) googa hozzászólása Feb 23, 2008 /

Megint én!

A GOTO utasításról tudom, hogy 2 utasításciklus, azaz 8 órajelciklus.
Ebben az időben benne van a cimke 4 órajelciklusa is ahová mutat? Szóval a kérdésem az lenne, hogy a cimke is foglal időt és az hány órajel vagy utasításciklus?
Kössz!
(#) potyo válasza googa hozzászólására (») Feb 23, 2008 /

A címke az nem utasítás. A címke egy konstans, a címke utáni utasítást tartalmazó programmemória címe. A fordító ezt a címet teszi be a GOTO utasítás mellé.
(#) watt válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 24, 2008 /

Ha használod, akkor jó lesz neked is!
Egyébként nem lehet átvinni...
(#) gulasoft válasza watt hozzászólására (») Feb 24, 2008 /

Mennyiért is mérik?
(#) MPi-c válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 24, 2008 /

A CadSoft honlapján találtam!
(#) Csovi hozzászólása Feb 24, 2008 /

Hali!
Az LM3915 (18 láb)integrált chip helyett még milyen ic-ket lehet használni egy VU meter elkészítéséhez, melyeknek legalabb 16 lába van(azaz max 8-9 ledet lehet rákötni ha jol tom)?
Udv
Következő: »»   160 / 1319
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem