Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!Köszi a segitséged,közben ráraktam a visszacsatolo trafot is és ugynéz ki hogy rendezödött a dolog...Már aránylag szép a négyszögem!Meg a kimenet is stabil még élesben is...Szóval 100ohmot tegyek be a gate meghajtásához?A 10k-sokat meg akkor elhagyom,diodákat is amik bentvannak a földröl a gate-re azokat hagyjam vagy nemkellenek?(itt a rajzon nincs de én tettem bele diodákat)A snubber az ojan legyen mint ami a te rajzodon van?Tehát 2darab 4007 meg egy 330ohm meg az a kondi elektrolit?Csak mert a polaritása nincs odarajzolva...A kimeneti RC tag az megfelelö ami a rajzon van?Egyébként miként lehet ezeket méretezni?Ha pl nincs itthon kéznél 330ohmos 5wattos ellenálás csak pl 470ohmos akkor az is jo vagy mi alapján kell ezt méretezni?
Nincs konkrét ok, csak ezt találtam ami szimpatikus volt. Még nem csináltam invertert de szükségem lenne most egyre. Akkumulátorról szeretnék 230VAC-t csinálni.
Megvan a rajzod köszi. Davidd:Szia! Köszi, lementettem a kapcs.rajzot. Holnap átnézem, ha kérdésem lenne még jövök. Ha minden tiszta akkor megcsinálom és majd beszámolok az eredményekről. ![]() Első ránézésre minden rendben. A trafóról mit kellene tudnom? Ez egy sima 2*12/230-as? A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2015
A gate-re nem kell dióda. A snubber értéke kb. jó, az értéke az adott trafótól és a szerelési induktivitásoktól, kapacitásoktól függ. A méretezéséhez szkóp kell, amin látod hogy mit csinálsz.
A trafó 2x7,5/230V-os, bontott szünetmentes trafókat lehet venni olcsón, szokott lenni néha itt az apróban is.
Szia.Köszi a segitsèget!Akkor összerakom ezekkel az èrtèkekkel ès meglàtjuk mi lessz..Mègegy dolog...
A kimenetre kellene tennem fojtot?Làtom itt egy-kèt rajzon van,nèhol meg nincs...
A kimeneten AC van, minek kellene oda fojtó?
Szia,
amit építettél a kapcsolási rajz alapján, annak a kimenete milyen? Szinuszos vagy négyszög?
Sziasztok.
Terméket fejlesztek és az alábbi problémába ütköztem. Van egy fényforrásom amit két ceruza elem hajt és egy dobozban van elhelyezve a "táp" része. Én ezt a fényforrást fel szeretném használni egy vascsőre feltekerve, úgy hogy az áram ellátást a csőben szeretném elhelyezni. A méréseim alapján 24 volt váltóáramot készít a doboz a két ceruza elemmel. Viszont ez így nem fér el a csőben. Amiben a segítségeteket szeretném kérni, hogy hogyan tudnám aaa keresztmetszeture összezsugorítani a rendszert, hogy a csőbe el tudjam helyezni. Segítségeteket előre is köszönöm. Elektronikában nem vagyok jártas. * Ezt az apróban, nem itt! (sz) A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2015
Üdv!
Ez valami hidegkatódos dolognak néz ki, ha igen, akkor a 24V-ot kevésnek tartom. Ezek több száz voltról üzemelnek. Meg kellene próbálni egy notebook CCFL inverterről üzemeltetni (ha ki lehet deríteni a paramétereit és nagyjából passzol az inverterhez), azok elég keskenyek szoktak lenni.
Rámérek újra lehet elnéztem volna egy nullával?
teszek még fel képet a kütyüről
Ha tényleg EL Wire, akkor a CCFL inverter nem lesz jó. Ebben az esetben 90-120V közötti 1kHz-es váltófeszültégre lesz szükséged. Valószínű a mérés is ezért volt hibás, a műszer nem tudott mit kezdeni az 1kHz-el.
Mivel négyszöges a kimenete, néhol szokott lenni fojtótekercs, attól függ, mire használod, mit fogsz rákötni. Alapvetően nem szükséges. Az elkó polaritása egyértelmű, hiszen a diódák meghatározzák-a diódák felé áll a pozitív. Jó, ha alacsony ESR, illetve nagyáramú típus, mert eléggé igénybevett ezen a helyen.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2015
Szia!Igen éppen ezért kérdeztem a fojtót,mert láttam már pár kapcsoláson,hogy ottvan...
Egyenlöre nemtudom még hogy mi fog müködni róla,de a fojtó az pontosan milyen felhasználási területre szokott kelleni az áramkörbe és mekkorát kell beletenni? Gondoltam hogy elko van a snubberben.de azért megkérdeztem mert nemvolt polaritás rajzolva hozzá..
Szia!Ez négyszög kimenetü inverter.Vagyis majd teszek fel szkóp ábrát a kimenetröl mert azsem az igazi,szerintem..
Itt vannak a képek.A kimenetnek ilyennek kell lennie terheletlenül?A kimeneten van 360ohm+220n/600v párhuzamosan.A primer oldalon pedig Ge Lee által javasolt snubber a drainek-en.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2015
Köszönöm eSDI, Igen ez az EL Wire lesz az.
Szerinted merre keresgéljek tovább? vagy merre folytassam felfedező utamat?
Köszönöm szépen, én sajnos olyan kapcsolást keresnék ami full szinuszos ugyinas keringtető szivattyúknak akarok építeni egy szünetmentest.
Ha a négyszögjel kitöltési tényezője akkora hogy a görbe alatti területe megegyezik a szinuszéval, akkor arról ugyanúgy kell menni a szivattyú motorjának.
Szia!Majd kiprobálom én is hogy megy e a szivattyu erröl az inverterröl...Pl.mosógép vizpumpa az elindult meg fel is pörgött vele...Kérdés hogy mennyire fog melegedni a szivattyu ha ilyen jelet kap szinusz helyett és hogy ezt kibirja e "hosszutávon".Mert az áramszünet néha nem 10 perces...
Most írtam le. Ha megegyezik a két görbe alatti terület, akkor ugyanakkora effektív munkavégzés van, tehát ugyanúgy fog melegedni a tekercs, sem jobban, sem kevésbé.
Hát, nem egészen. A pwm-es megtálpálásnál négyszögjel van. Ennek jó nagy felharmónikusai vannak, ami melegíti a motort, hiszen folynak felharmónikus áramok, amik ráadásul nem keltenek hatásos teljesítményt. Nem vészes a dolog, különösen, ha a víz hűti a szivattyút. Az már egy másik kérdés, hogy mit szól egy ilyen megtápláláshoz egy kazán elektronika, aminek a tápja nem erre készült.
Jól írtad, a feszültség-idő területeknek kell megegyezniük, ez határozza meg a motor fluxusát és közvetve azt, hogy a motor mekkora teljesítményű lesz.
Sajnos nem találtam konkrét kapcsolást. Esetleg a meglévő tápegységet szétszedve, vissza lehetne rajzolni és ezt áttervezni, úgy hogy elférjen. Vagy talán egy DC-DC segítségével elő lehetne állítani a kellő feszültséget, majd ezt egy H híddal kapcsolgatni rá. De talán másnak van jobb ötlete, sajnos én még nem foglalkoztam ilyen EL fényforrásokkal.
A lényeg hogy megy róla a motor, haveromnak ilyen négyszöges inverterről ment a szőlőhegyen a pincéjében a Lehel hűtője egy teherautó akkuról amíg nem vittek oda villanyt. Nincs pwm, csak állíthatóvá kell tenni a kitöltést.
Helló, köszönöm szépen az infót, Nos igen sajnos hosszútávon lenne jó ha bírná. Ha még csak melegedne valamennyire az még jó is lenne csak sajnos van még mellette egy 60 fokos víz is ami melegít is még sajnos.
Nem olyan veszélyes ez a melegedés. Mondjuk 60 fok helyett 70 lesz a szivattyú. Na és? Ez nem fog gondot okozni. Egyébként meg ha a visszatérő ágban van a szivattyú, ott nincs 60 fokos víz sem.
Igaz egy próbát megér majd.
Sziasztok!Csináltam egy probát az inverterrel...5perc folyamatos üzemben ment rolla egy 55cm-es tv utána 5 perc folyamatos üzemben ment rólla egy mosogép vizpumpa.A drain-eken lévö snubber erösen melegedett mikor a motor ment az inverterröl,amikor a tv akkor csak langyos volt.Ez mitöl van és hogyan küszöböljem ki?Lehet hogy központi szivattyuhoz is lessz használva, és nemszeretném ha munka közben "vérezne" el...
Milyen inverterrel? A TV tág feszültséghatárok között is üzemel, a motornak lehet hogy sok a kitöltés, vissza kell belőle venni. Meg a rajzom szerinti snubber a szünetmentes trafójához jó, ha mezei trafóval csináltad annak lehet hogy kétszer-háromszor akkora szórása van, meg egyéb tulajdonságai is mások.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |