Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Hauser IC-2000 hőfokszabályozó nyomógombjai egy tejkifutás után nem működnek. Ha kiforrasztom a nyomógombot a hátán rajta van milyen típusú kell? Vagy valaki tudja kapcsiból ennek a típusát? Kép mellékelve Köszönöm Tamás
Szerintem keress méret alapján.
A nyomógombok cseréje egyszerű lenne, de ha egyik sem megy, akkor másfelé kell keresni a hibát. A gombok ohm mérővel - vagy zseblámpával - ellenőrizhetők.
Köszi szépen!
Valóban kicseréltem a levesprogram nyomógombjával mert az működött, de az egyik alján A33 a másiknak meg A29 felirat van, de ugyanakkora méretűek, ez mit jelent? Ellenállást? típust? Az A33-at és csak a Dunáról ismerem Most végre működik, levest amúgy sem lehet indukcióson főzni...
Szia. A Dunán A38 van. Nem kell foglalkozni a ráírtakkal, gyártó saját kódjai. Pl.: gépsor, idő.
Basszus tenyleg A38. Ennyit a szammemoriamrol. Koszi
Megyek es veszek a Konradban egyet a levesprogramnak...hatha
Nem akarlak befolyásolni, de az említett üzlettől pár percre a másik elektronikai szaküzletben 4db-ot kapsz ennyiért.
De befolyásolj nyugodtan Hónap vége van! Ez melyik üzlet?
Köszönöm
HR elektronika VII ker. Vörösmarty u.5
"levest amúgy sem lehet indukcióson főzni..."
Miért ne lehetne? Rendszeresen rotyogtatok leveseket "indukcióson", egy éve vettem Aldiban 10 ezresért egy egylapos játékszert, remekül lehet rajta egy-tál ételeket (és leveseket) készíteni. Hőfok (teljesítmény) szabályozás, időbeállítás remekül működik. Főzés persze csak indukciózható edényben...
Köszönöm
Igazából lehetni lehet pár dolgot, de ezen a készüléken (akárhogy próbáltam) nem tudok "kis lángon" gyöngyöztetni. Van levesprogram rajta és néha lobogtatja néha meg alig fűti...
Lehet hogy másik készülékkel talán... De pl. a többin meg tejmelegítő program nincsen... Pl. a tyúkhúslevest csak mini "lángon" lehet "tisztára" főzni. Ezen nem megy... De ez elég offtopic lett
Nem jó a fazekad.
De jó vastagfenekű rozsdamentes acél karácsonyra kaptam gázon is kitűnően tudok vele levest főzni...
Azt hiszem, nem az "offtopic" irányába megyek el, ha leírom az alábbi észrevételemet:
A most használatos készülékem egy wattmérős 230 V-os dugaljból táplálkozik, így a mindenkori teljesítményfelvételt nyomon követhetem. Míg a korábbi készülékem a ki/bekapcsolási idők arányával "szabályozta" a leadott hőteljesítményét, ez a 200W-os fokozatban 200, a 4-6-800...stb. fokozatban folyamatosan (!) annyit vesz fel. Még egy érdekesség: jellemzően a kondenzátorok hibásodnak meg először, ennél kikapcsolás után rögtön visszaindul a ventilátor, s pár percig hűti az elektronikát, így pl. a kondenzátorok sem száradnak ki olyan hamar. (Korábban is főzés után le szoktam venni a lapról a forró ételt, hogy ne fűtse az alatta lévő elektronikát.)
Hőmérséklet-figyelés van, lehet, hogy a beállított teljesítménnyel nem éri el a beállítottat.
A fellépő belső melegedés főként az elkókat tudja szárítani, a teljesítmény részben fóliakondik vannak, ezeket a feszültség-csúcsok teszik tönkre (minőségtől függően).
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy Whirlpool 4 lapos indukciós főzőlap (AKM 983/BA). A hibajelenség az, hogy elkezd melegíteni, majd egy idő után elkezd villogni, mintha nem látná az edényt, majd néha pár másodperc után folytatja de van, amikor nem. Ha két lapot kapcsolok be egyszerre, akkor az egyik azonnal elkezd villogni, majd a két lap kijelzője váltakozva villog, van amikor az egyik villog, van amikor a másik. Ezt a jelenséget minden lappal csinálja. Szerelővel megnézettem, az elektronikában szemre nem volt probléma, így ő széttette a kezeit, hogy hát akkor ki kéne cserélni a teljes elektronikát, amit viszont már nem éri meg. A lap sajnos csak 1 fázisra van bekötve (a leírás alapján egyébként ez engedélyezett), de a szerelő szerint ez szokta kinyírni az elektronikát, mert "vissza kell szabályoznia". Találkozott esetleg valaki már hasonló hibajelenséggel? Üdv. Laci
Az a szerelő milyen szerelő? Mezőgazdasági gépszerelő?
Valószínűleg az elektrolitkondik közül valamelyik kiszáradt. Ilyenkor érdemes az összeset kicserélni jó minőségű, 105 °C-ot bíró típusra. Nem ártana a teljesítmény félvezetők alatt a kiszáradt hővezető pasztát felfrissíteni. No meg az összes port kifúvatni mindenhonnan. A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2015
Idézet: „A lap sajnos csak 1 fázisra van bekötve (a leírás alapján egyébként ez engedélyezett), de a szerelő szerint ez szokta kinyírni az elektronikát, mert "vissza kell szabályoznia".” Ez biztosan nem így van, hiszen a 3fázisból ugyanúgy egyenfeszültséget állít elő, mint 1fázisból. Az viszont igaz, hogy előbbi esetben nagyobb a működtető feszültség - ebből viszont az következik, hogy pont 3fázisnál kell "visszaszabályoznia" Az elektronikának pont ez a dolga, tehát nem oka a hibának. Ennyi infó alapján jósolni nem lehet, de előfordul(hat), hogy alacsony a hálózati fesz.
Köszönöm a tippet. A szerelő egy egyszerű háztartási gép szerelő, nagy csodákat nem is vártam tőle. Beszereztem az Aldi-ból egy akciós 1 lapos főzőlapot, hogy a család ne maradjon tűzhely nélkül, így most nyugodtan ki tudjuk cserélni a kondikat.
Üdv. Laci
Szétszedtük a főzőlapot hibásnak tűnő elkó után kutatva. Egyértelműen hibásnak tűnőt nem találtunk, egyedül a kép jobb felső sarkán lévő ami esetleg problémás lehet. A jó minőségű elkó beszerzése nem is olyan egyszerű feladat, mint hittem. A környéken csak felejthetőeket találtam.
Sajnos a kondi kicserélése nem hozott eredményt
Így néz ki a hiba videón: https://www.youtube.com/watch?v=6frDq6OxE38
Én kb., kilenc elektrolit kondit látok rajta, mindet meg kell mérni... Kapacitás és ESR értékre. Mellette a 6 db, MKP - FKP kondikat is mert azok is képesek furán viselkedni. Persze ez esetben a mérés alól félvezetők sem kivételek.
Ahogy a feltöltött képen látszik a 4 laphoz két teljesen külön panel tartozik, egyedül a vezérlés a közös. Mivel a hiba független attól, hogy melyik lapot használom, ezért nem hiszem, hogy ezek a kondik befolyásolnák a többi lap működését (vagy tévedek?).
Sőt, minden laphoz külön-külön végfok tartozik, páronként csak az egyenirányítás közös.Ezért mondtam, hogy lehet (hibásan) alacsonynak ítélt tápfesz. Ezt egyszerűen egy ellenállás-osztóval méri a processzor. A másik gyakori a (szintén hibásan) magasnak mért belső hőmérséklet. Ezeket a hibákat több egylapos verziónál sikeresen ki lehetett küszöbölni. Mivel ilyet sosem láttam, rajz nélkül nem tudok tippeket adni, mit merre keress. Egy dolgot viszont kipróbálnék: megkeresném a vezérlő panel tápellátását és egy külön adapterrel adnék neki tápfeszt. (Nagyon körültekintően kell eljárni, mert itt semmi sincs galvanikusan elválasztva a hálózattól!)
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2015
Igazad volt Sebi, amikor a tápfeszre gyanakodtál. A hiba oka a vezérlő panelen lévő hibás tápfesz IC volt. Sajnos önerőből ezt már nem sikerült kinyomozni, de szerencsére találtam 1 céget, ahol még javítanak is, nem csak cserélnek (http://www.hgsz.hu/), így sikerült megúszni a főzőlap cserét.
Örülök, hogy sikerült! Mi volt az IC típusa? VIPER12?
Sajnos nem néztem meg a típust, a szerviztől pedig már összerakva kaptam, ezt a képet találtam róla, ha esetleg ez alapján meg tudod tippelni:
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2015
Üdv! Pár napja ment tönkre egy rokon indukciós főzőlapja hatalmas robaj közepette.
A márkáját pontosan nem tudom, nem figyeltem meg, Schott Ceran, ennyi van ráírva csak. Szétszedés után láttam, hogy a 4 nagy teljesítményű IGBT közül egy lábai között szikranyomok vannak, és multival csipogtatva minden lába csipog mindennel. míg a másik 3 nem. Történt vele egy olyan probléma is, hogy rögtön a 230V bemenet után a NYÁK-on egy vezetősáv elpárolgott és körülötte füstös egy olyan helyen, ahol mintha direkt nagyon ki lenne vékonyítva a sáv. Nem biztos, de talán direkt egy fajta "biztosíték" lehetett. A kondikat, kimértem, és jók, a tekercsei nem szakadtak. Szeretnék tanácsot kérni, mivel 7 ezer Forint egy ugyanolyan IGBT bele(H30R1602), és nem akarok esetleg tönkretenni még egyet. Ha a hibás darabot kicserélem, és a szétdurrant vezetősávot pótolom, jó lehet, vagy más jellemző hiba szokott lenni? A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |