Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Távirányitású hajó hatótávolság növelés
Lapozás: OK   2 / 2
(#) jocokacska válasza menyus hozzászólására (») Feb 24, 2008 /

Heló, kössz a választ!
Akkor megpróbálom ezekkel a menetszámokkal. Amugy műszerem van, ami alatt egy multimétert értek, de azt nem tudom, hogy mit kéne vele mérni. A cikk elég régi ezert vannak benne az érdekességek.
Üdv.: Jocó!
(#) menyus válasza jocokacska hozzászólására (») Feb 24, 2008 /

Hát nem éppen multiméterre gondoltam, de esetleg a végfokozat felvett áramát figyelve be tudod állítani a legnagyobb teljesítményt. De ez csak akkor igaz ha az a teljesítmény le is tud sugárzódni az antennán és nem a tranzisztor disszipálja el a reljesítményt... (magyarul : jól méretezett az antenna)

A digit multiméternek még egy hátránya van : RF áramkörök mérésekor hajlamos a nagyfrekitől fals értékeket mutatni...
(#) googa hozzászólása Feb 24, 2008 /

Srácok!

Nem akarok reklámozni, de van egy-pár RC adok-veszek fórum, nagyon jó adó-vevő cuccokat lehet szerezni potom pénzért. És nem 20m a hatótáv!

Üdv!
(#) jocokacska válasza menyus hozzászólására (») Feb 25, 2008 /

Heló! Kössz a segítséget!
Miszerint tudom az antennát megméretezni?
Üdv.:Jocó!
(#) gore04 hozzászólása Feb 25, 2008 /

Sziasztok!
Készítettem egy etetőhajót ami kiválóan működik, csak az a baj, hogy a hatótávolsága túl kicsi kb. 100m.
A távvezérlő Dynam NE-KO 4 ez eredetileg egy hughes 300 helikopteré volt.Azt szeretném megtudni, hogy meglehetne -enövelni ahatótávolságát és ha igen akkor hogyan.
Ha valaki tud segíteni kérem írjon előre is köszönöm.
Üdv:Lajos
(#) djtometkow válasza gore04 hozzászólására (») Feb 25, 2008 /

hosszabbítsd meg a vevő és az adó antennáját
nekem bejött
(#) gore04 válasza djtometkow hozzászólására (») Feb 27, 2008 /

Ezt már próbáltam nem igazán jött be,de azért köszi.
(#) Master_of_the_web hozzászólása Ápr 24, 2008 /

Helló!

Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy megépítette-e már vki téma elején említett kapcsolást, illetve működik-e rendesen, szépen megnöveli-e a hatótávot...., hogy ha igen, honnan szerzett hozzá FET-et? Illetve, miylen típussal lehetne helyettesíteni, ami nem csak elvileg, hanem gyakorlatban is működik, és beszerezhető is bármely sarki alkatrészboltban...

üdv, és további szép napot!
(#) bitorlo hozzászólása Júl 8, 2010 /

Üdv!

Tudna nekem valaki egy 27MHZ működő RH végfok kapcsolási rajzot biggyeszteni,rc modul adó egységének hatótáv növelése céljából kellene,ja és BD139 tranyóra épüljön ha lehetséges!
Előre is köszönöm!
(#) bitorlo hozzászólása Júl 8, 2010 /

Ebben a kapcsolásban hogy szuperálna?
(#) sorsod hozzászólása Júl 16, 2010 /

sziasztok!
Lehet vagyok de nemlehetne pl 2.4Ghz távirányitó jelét meghosszabítani úgy h egy wirwlwsses audió videó transzmitter párost iktatunk a kőrbe? (ami szint úgy 2,4 Ghz-s)
http://cgi.ebay.co.uk/2-4G-Wireless-2W-Audio-Video-Transmitter-Rece...a1b96d

Mert ez rendessen megdobná a távot
De persze gondolom nem ilyen 1 x-ű
De valami kivitelezhetőt ha valaki tud szóljon mert érdekelne engem is,
KÖSZIKE!
(#) steweo hozzászólása Aug 17, 2015 /

Sziasztok, épülőbe van egy katamarán etetőhajó, a kérdésem annyi lenne, hogy hogyan tudom megoldani az ürítést, mert egy "kidobott" autóból van az elektronika amin csak előre hátra meg fordulás van, tehát kéne 2 külön gomb a 2 tartály kieresztéséhez
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem