Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV szín beállítás
Lapozás: OK   3 / 3
(#) tibee66 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Jólvan megnézzem. de, lehet hogy a trimmert forasztotam be rosszul! Nemtudom az a baj, hogy a trimmernek csak két lába fút a nyákon a 3-ik nem megy semmere csak úgy van és nemtaláltam a nyák hátuljáról képet hogy megnézem jol forasztotam-e be
(#) kadarist válasza tibee66 hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Kettő lábat kell beforrasztani csak. Amit küldtem képet, az alapján forraszd be. Tekergesd még a trimmert, hátha bejön valami szín. Úgy emlékszem, jött már be Neked kék kép, mielőtt a potmétert nézted volna.
Az a baj, hogy egy színmodult nehéz távjavítással szervizelni.

Műszered van?
(#) Kubikos hozzászólása Dec 10, 2011 /

Üdv mindenkinek!

Egy legalább húsz éves Hornyphon (Philips) TV-vel az a gondom, hogy nem tudom, hogyan kell memorizálni a színt rajta.

(A képen lévőhöz nagyon hasonló TV, de kisebb képernyős változat, elég elterjedt volt mikor bekerültek az országba.)

A TV-ben az elem már cserélve lett így az állomásokat már megtartja, de a színt és a fényerőt minden kikapcsolás után újra be kell rajta állítani :S

Ha valaki tudja a módját vagy van tippe, hogy mi lehet a baja kérem segítsen
Előre is köszi!
(#) kadarist válasza Kubikos hozzászólására (») Dec 10, 2011 /

Szia!
A zöld színű kedvenc gomb nyomogatásával próbálkozz. Ha ez nem jön be, akkor bele kell nyúlni a készülékbe.
(#) Kubikos válasza kadarist hozzászólására (») Dec 10, 2011 /

Köszi a választ!
Sajnos nem segített. :S
(#) h.igor hozzászólása Jún 28, 2012 /

Multitech KT-8122 típusú kis képernyős TV színeit szeretném beállítani. Állítólag a képcső végén lévő hangolók lettek elállítva. Jó lenne tudni, hogy van ezeknek az együttállása. A TV képét és az állítókról fotókat teszek fel.

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) BEMcorp válasza h.igor hozzászólására (») Jún 28, 2012 /

Üdv!
Próbáltad őket állítani? Változtak valamerre a színek?
Szerintem olyan, hogy 'általános alapbeállítási érték', nem lesz ezekre a trimmerekre, mert -ha jól gondolom- a gyártósoron ezeket minden egyes készülékben külön-külön állítják a megfelelő egyéni állásba (az összes alkatrész tűrése-szórása miatt).
(#) h.igor válasza BEMcorp hozzászólására (») Jún 28, 2012 /

Próbáltam állítani, de sehogy sem akar összejönni. A színek változtak, persze! Nem is gondoltam, hogy lenne ezekre alapbeállítás csak, hogy nagyjából mindegyik színből mennyi színtelítettség kell.
(#) bihari laci hozzászólása Okt 19, 2015 /

Sziasztok ,egy vestel sassis tv Platinium 21v70 a vertikális ,végfok cseréje után nincs ,zöld szin a tv müködik ,modult át forrasztottam ,de semmi a fesszek ,is jok ,már a ptc -re is gondoltam de meg van a 9ohm,de nicsen más ptc hogy ki cserjéjem,lehet hogy az figurázhat vagy mi?
(#) eyess válasza bihari laci hozzászólására (») Okt 19, 2015 /

A videó végfok minden szint megvezérel ? Mérted ?
(#) bihari laci válasza eyess hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Ma nem volt időm ,holnap ha haza jövök a melobol akkor át mérem jobban köszi.
(#) bihari laci válasza bihari laci hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

A video panelon ,mért feszűlcségek meg vannak a következő képpen .
Video táp fessz 204v
Az stv2236-nak a 3 szin kijöveteli feszűlcsége 4v ( pin 30 31 32 )
R156v G 158v B154v .
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Szia!
Ha a képcső foglalatán is megvannak ugyanezek a feszültségek, akkor videó-végfokozat jól működik.
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Szia ,ott mértem a képcső nyakán ,de a vertikál hiba volt ki ,cseréltem,és utánna ,mikor el inditottam akkor már igy jött meg a kép.

A vertikális hiba előtt volt zöld szín?

A vertikál ic -el volt hasadva én egyből cseréltem be sem ,kapcsoltam csak mikor ,ki cseréltem de elötte ment rendesen minden szin a hején.Most meg halvány piros ,meg sárga zöld semmi.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2015

Ha a PTC is jó, akkor a képcső a hibás, mert majdnem egyformák a katódfeszültségek.

A ptc le mértem az jo de nem kellene ,hogy egy formák legyenek a feszülcségek ,vajon vertikál zárlata ki hatott a képcsőre?

Azok a feszültségek egyformáknak tekinthetők.

Akkor mit csináljak a tv-vel ,képcső csere ? vagy mas tv.

Rád van bízva, te vagy a döntéshozó, azt az utat válaszd, amely neked megéri és találkozik a lehetőségeiddel.

Köszi ,de nem az enyém a tv nekem ,uj generácios tv -m van akkor szerinted képcső?köszi a segicséget .
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem