Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Scart csatlakozó kimenő videójeléből VHF / UHF jel
Témaindító: kozmaj, idő: Ápr 8, 2006
Témakörök:
Tehát a problémám röviden:
- scart csatiból kimenő videójelből VHF / UHF jelet szeretnék csinálni. Milyen módon tehetem ezt meg? Lehet valahol ilyen készüléket kapni szerintetek?
Lehet venni! UHF modulátor néven. Pl a Conrad-ba lehet ilyet venni. de szerintem egy jó pár elektronikai üzletbe megtalálható.
Ez a kapcsolás egy DVD lejátszó jelét alakítaná át egy régebbi tv számára. Sajnos a tv-ben csak a szabvány 75 ohm-os bemenet taláható. Nem feltétlenül akarom megépíteni a kapcsolást, ha van gyári kész is.
holnap vasárnap és bolhapiac is lesz , menny el és vegyél egy video-t amin van koax-os kimenet is..
sokkalta olcsóbban kijönnél sztem..
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy eddig így használták, csak sajnos a videó teljesen "bedobta a törölközőt". (dvd scarton videóba onnan koaxon a tv-be). A conrad.hu oldalon találtam egy VIDEO UHF VÁLTÓ-t, ami 5750,- Ft - ba kerül náluk. Ha találok olcsóbban videót, akkor marad a videós megoldás.
Szia!
Nekem van vagy 3 ilyen RF modulátorom, ami kell neked, csak én nem pest környéki vagyok(Körmendi vagyok!). Ha gondolod szólj és megbeszéljük, ha neked jó akkor postán is mehet!
CONRAD
Ez is ugyan az csak nincs bedobozolva! 3350Ft. Próbáld meg valamelyik Elektrós boltba ott valószínű olcsóbb.
Szerintem egy régi videóból vagy műholdvevőből is ki tudnád venni a modulátorát az is mrgfelelne a feladatra amire neked kellene, hozzá egy kis dugasztáp és kész is.
Asszem idevaló az én kérdésem:
A mellékelt képen látható elrendezést kéne átalakítani, hogy a 2.Tv-n is lehessen a videot, DVDt nézni. Probléma 1 a 2.Tvn rossz a scart (proci letiltotta) 2 a video RF kimenete "gyenge" a jó képhez, és a védett DVDk jelét "nem engedi át"
No itt lenne egy két kérdésem. Milyen TV ? Mi az hogy a proci letiltotta A proci általában utasit és a KF kapcsolja az AV -t. A DVD jele pedig valószinüleg nem gyenge hanem a DVD lemez másolásvédelme hülyiti meg a TV video AGC - jét. Szerintem inkább aTV-t kellene rendbehozni mert a modulátorral megoldott DVD általában AGC gondokat okoz
Érdekelne milyen proci van abba a Tv-be.
Phillips
Egyszer kapott egy elektromos pofont a video bemenet(számítógéptől), azóta csak hangot fogad. A "letiltás" kifejezést a márka(?)szervíz használta.
Ez most új. A számitógéppel való összekötésből eredő hibák folytán kb 80-100 db KF IC-t cseréltem már. Procit még soha. És a Márkaszerviz miért nem cserélte ki ?
Vagy olyan árat mondtak mint csillagos ég ? Mindenesetre ha az AV csatit valamilyen módon nem oldod meg valószinüleg nem lesz normális képed a DVD-ről. Sajna az antennabemenet nem erre való. Persze meg lehet oldani egy bontott Video modulátorral de akkor sem lesz olyan képed és mono lesz a hangod, mivel még a hi-fi sztereo videoknak is általában mono a modulátora. És valamennyire a másolásvédelem is bezavarhat bár az inkább akkor jelentkezik ha videon keresztül küldöd a Tv-re. Szerintem még mindig a legjobb lenne a TV-t helyrepofozni.
Cserére a "szokásos" válasz: nem garanciális .
Akkoriban nem igazán erőltettem, HI-Fi videó jól elment antennáról is(tv is sztereo). Most +kapták a gyerekek a tv-t és megelőzendő, hogy nálam lógjanak, feldobtam a kérdést. Ha a szervíz nem tévedett, nem lehetne a procinak nyomni egy RESET-et ?
Irtam az előbb, szerintem marhaságot mondtak a szervizbe szinte tuti, hogy a KF ic ment ki. Meg kéne nézni milyen van benne és ki kéne cserélni. Nem milliós tétel egy tetves KF IC.
Thank You .. Köszike..
marad így is egy nyitott gondolatom: Működő AV csatlakozóval hogyan viszem át két készülék jelét a másik szobába.
Pl csinálsz egy video elosztó erősitőt. Valami ilyesmit
Légy szíves legközelebb, ha képet csatolsz a hozzászólásodhoz, azt NE bmp-ként, hanem jpg, vagy gif formátumban tedd! A tárhely kapacitása véges!
Most átalakítottam, de legközelebb törölni fogjuk. kösz
Bocsika csak azért tettem fel igy mert amikor átkonvertáltam JPG- be kétszer akkora lett. Esküszöm eltudom küldeni ha nem hiszed el 900 k lett JPG-ként,
és nem akartam, hogy leharapjátok a fejem. Hát most bajban vagyok igy is le lett harapva. Mégegyszer bocsi
Húúú... Ezt fejtsd ki bővebben Miért nem ?
Sziasztok!
Én is hasonló cipőben lennék. Digitális SETTOPBOX jelét szeretném UHF/VHF-re alakítani, mert már a bemenő antenna jel kijön a készülékből, de a kikódolt adás a SCART-on vagy HDMI-n keresztül jön ki. Ezért ezt még egy hurokba rá kellene keverni, hogy egy STB. jelét több eszközön is tudjam fogni anélkül, hogy PC-hez TV-hez, stb.-hez SCART hálózatot keljen kiépíteni. Én ezeket néztem: egyik vagy másik Ezek jók nekem, vagy nem? Építeni ha nem kell nem építenék, de sokat sem költenék rá. Köszönöm a segítséget. Üdv: Zoli |
Bejelentkezés
Hirdetés |