Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Nem tudni, egyszer csak bekapcsolás után teljes gőzzel indult a ventilátor. Ennyit tudok, néztem kinti oldalakat, nem egy nagy összeg egy ilyen ic. de nem tudok rendelni.
Sziasztok! Leszedtem a panelt,hát a túlsó fele nem szép látvány.
Hát nem írom le újból de vágta kifele a biztosítékot rendesen,most leszedve így néz ki. Néztem van hozzá javító készlet is TNPA4221 panelhez, de itt több a baj mint a javítókészlet ahogy elnézem. Szerintem annál a fekete bigyónál kezdődhetett szerintem. {(kép)-ezt egy videóról szedtem le ezt a képet}. Néztem videókat is a javításról. De ezen a panelen még szakadás is van rendesen.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2015
Van bizony rendesen .És úgy látom a PFC áramkör is kapott .
A szomszédé volt a cucc. Levágta a lakás biztosítékot,szétszedte a tv-t majd látta hogy egyik bizti ott is ki van menve. (neki nem volt ilyen otthon-így rövidre zárta egy fogóval) egy nagy szikra lakás biztosíték újból leverve. Aztán ki akarta dobni a tv-t és innen jött az hogy ha már ki dobja adja ide. Na egyenlőre itt tartunk Ha itt kapok egy kis segítséget (mint máskor is más dologba-mert csak hobbista vagyok) akkor megpróbálom a lehetetlent-ha nem sikerül majd kivágom én
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2015
Mindenféle képen rendbe kell tenni a tápot , mert csak úgy lehet tovább menni.
Mindent ki kell mérni .A táp rendbe hozatala után viszont nem garantált az , hogy müködni is fog a tévé . Feltehetően lesznek még további hibák is.
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Van egy Philips plazma tv-m, ami bekapcsoláskor egy pillanatra ad képet, majd kialszik. Újra akarom kondizni, de elég hülye méretű kondik vannak benne gyárilag. ESR kondikat néztem, de elég soknál nem lehet találni ESR kondit a webáruházakban. Baj, ha sima kondival csinálom meg? Valamint csatoltam két képet. Az egyiken egy egy fém házú elkó van, ami furatszerelt, de olyan mint egy smd. Ez helyett sima 100µF kondi jó ugye? A másik képen pedig a nagy kék puffer kondik. Azok valamilyen speckó kondik? Azokból sem találtam ESR-t, csak simát. Üdv: spgabor
Mielőtt ezreket költenél kondikra nézd át az Y és a Z modul forrasztárait. Főleg a fetekre, és igbt-k re gondolok, de az egészet alaposan. A nagy kondiknál a kapacitásra figyelj, az ESR nem annyira lényeges. Inkább a hőfokra ügyelj.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2015
A paneleket átnéztem, de nem láttam rajta hibát, bár újra nem forrasztottam a nyákot.
Szia! Azonnali átkondizás helyett inkább kapacitásmérővel keresd meg a kapacitásvesztett kondenzátorokat. Egyébként 100V feletti típusok között nem nagyon találsz kifejezettek kis ellenállású típust, tehát a külön nem jelzett is jó lesz.
Nézd át nagyítóval is ! Átforrasztani nem kell csak a gyanúsakat
Aztán meg mérni kellene, hogy indításkor melyik feszültség mennyi. Eléri e a megadott szintet, amelyik nem annak a tápellátását, majd az áramkört ellenőrizni.
Ok, köszi. Lehet összerakom végre az LCM3-at, hogy tudjam mérni. Feszeket megnézem este.
Idézet: „Van egy Philips plazma tv-m, ami bekapcsoláskor egy pillanatra ad képet” Milyen képet , és hang van e ?
Ez egy tv/monitor szerű valami. Jelbemenet nélkül próbáltam csak, hangyafoci volt rajta.
Ja vagy úgy ja tényleg.
A táp miatt kérdeztem a hangot egyébként. A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2015
Mármint ha van hang, akkor a táp amúgy jó és bekapcsolva marad a tv. De ha nincs hang, akkor valószínűleg ki is kapcsol egyből. Jól gondolom?
Nem nem , ha van hang is , akkor lehet következtetni a táp egyes részeinek a jóságára..persze ez még nem jelenti azt , hogy nem lehet esetleg rossz a táp, de legalább szűkül a kör.Ezért kérdeztem , hogy hang volt e esetleg .Viszont , ha kép nem is lenne mert mondjuk kikapcsol , vagy megszűnik valamiért , ez még nem tudjuk pontosan , tehát , ha nincs kép hangnak lennie kellene akkor is .Nyilván ha nem a táp kapcsol le valamiért teljes mértékben. Kevés volt az infó.
Ok, este összerakom teljesen és kipróbálom, meg lemérem a feszeket.
Az értékeknek azoknak kell lenni , ami a kijelző hátulján a matricákon vannak feltüntetve.
Tudom, egyszer már a segítségeddel kb egy vagy két éve már csináltunk ilyet. Akkor az újrakondizás felélesztett egy Samsung plazmát, ami az óta is működik. Azért akartam egyből az újrakondizást csinálni, hátha jó lesz egyből.
A hátha az kevés .Abban az esetben elég volt a javításhoz az is .Nem kizárt itt sem , de az a biztos , ha mérések vannak , mert ott minden kiderül , és nincs hátha .Ez vonatkozik , a kondenzátorok kimérésére is .Ha nincs rá lehetőség , akkor csak azt tudod csinálni , hogy cseréled mind. , ami kritikus helyen van , vagy gyanús elváltozások vannak rajta , bár ez nem mindig látszik , annak ellenére , hogy már nem jó.
Sziasztok!
Imét a Grundig ST 70-5109/8 DOLBY Tv miatt irok. A régi tulaj azt mondta, hogy egyszer csak nem kapcsolt be. Szétszedtem, de nem láttam semmi látható elváltozást rajta. A legfurább, hogy az első próbánál nálam beindult! Ekkor beraktam anyóshoz a TV-t hogy tesztelje... Most ismét nem akar bekapcsolni. Főkapcsolót bekapcsolva a piros jelző led világit, mér a tápot a szekunder oldalon a 180V, 16V, 8V feszültségek merhetőek. A nagyfesz trafóhoz tartozó élkókon nincs merhető feszültség! Nagyfesz trafóhoz tartozó tranyot kivettem! Igy inditva a TV-t ugyan ugy ciripel a táp, és egy idő után leál, ekkor ismét beindítható! Miközben próbál "elindulni" (nem tudom másképp megfogalmazni) a visszajelző led elhalványodik. A csatolt képen jelöltem, hogy mit cseréltem, de van egy olyan érzésem, hogy nem jó úton járok. Mit javasoltok, mit mérjek és hol? Bővebben: Link
Először nézd át a forrasztásokat. Sok hiba szokott bennük lenni. Utána a táp ic környékén van egy elkó egy 47mikró C60511 pozícióban azt cseréld, a nagy puffert cseréld, ha mérni nem tudod. C60528 220/385V
Nem tudom, hogy nézted-e a képet, de ezeket cseréltem a 47µF a tranyó hűtőbordája mellett van..... A nagy meg látszódik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |