Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
15 ezer? Kicsi CRT TV-t ajándékba/ingyen vihetőbe szokás adni...
Nem TV-re van 15 pénze, hanem a zsebében.
Sziasztok!
A pákát letéve néha belekontárkodom a famunkába is. Nemrégiben készült el egy saját tervezésű virágtartó.
Ha ezt nevezed kontár munkának, kíváncsi vagyok, hogy milyen az, amikor oda teszed magad...
Sziasztok. Nem szoktam ilyet kérni, de megpróbálom, hátha. Kecskemétröl egy autó ülésnek kellene eljutni pest felé, szigetszentmiklósig, vagy valameddig, tudom van futár, de az ülés maga nem olcsó, plusz futár már nem érné meg. Tehát ha lenne esetleg egy kedves kolléga aki esetleg ezen a vonalon jár és tudna segiteni, megköszönném.
Köszönöm.
Mikor kellene ? Privátban Megbeszéljük.
Ez nincs kidolgozva úgy ahogy kéne, mivel csak prototípus. Most épp egy dísz fából készült szamurájkard páros (katana és otandó) elkészítésén fáradozom ami karácsonyi ajándék lesz.
Olyasmi hatása lesz mintha valóban fémből készült volna. Ha kész lesz fölrakom ide a róla készült fotót.
A Mátrába tervezek egy kirándulást az egyik lány barátommal. Milyen célpontokat javasoltok?
Én Mátrafüred Sástót javasolnám.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2015
Pld. Lillafüred. Az elvarázsolja a barátodat.
Eddig Mátraszentlászló kapott bizalmat a Csörgő patak és a hegyi túra miatt.
Szép hely Lillafüred kétségtelenül csak az éppen a bükkben (keleti rész, Miskolc része) van. Alig messzebb mint Budapest a Mátrához.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2015
Szerintem Parádsasvár is eléggé varázslatos hely. Többféle látnivaló akad arra.
Párszor voltunk ott, csak a Mátrára emlékszem, most látom térképen, hogy a Bükkben is voltunk. Itthon elmeséltem a Mátrai faszén és mészégetőket, akkor azok Bükkiek voltak.
A csajnak karácsonyra egy préselt falemezre égetett szöveget szeretnék adni amolyan egyéni kategória címszóval. A kérdés: mit használjak? Mert a pákával borzasztó körülményes az elkészítés.
Egy 20cm-es pálca végére raksz kb 1cm ellenálláshuzalt U alakban és erre adsz alacsony feszt.
Én úgy jártam, hogy vettem a lidl-be gyárit pirográf néven, ami egy sima 230as páka. Ezzel csak az a baj, hogy túl alacsony a hőmérséklete.
Egy ehez hasonlót csináltam otthon, ezzel már szépen lehet rajzolgatni, írni. Legutóbbi munkám egy fa kereszt felirata ás díszítése volt. A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2015
Ha jó az "industrial" kategória találd ki a szöveget küldj betűtípust (elrendezést stb...) (és méretet) és leégetem géppel válaszborítékért cserébe.
Mostanság rendezem a műhelyt újra költözés miatt, a diódalézer már menetkész rövidebb munkákra/fára (elszívócső nincs meg sőt rossz oldalt is van a csonk...) a maró még szét van "szórva" itt egy váltó ott egy motor stílusban a műhely minden szegletébe . Van lidl es pirográf nekünk is, inkább túlfűt mint kevés. A pákám nekem se vitte hatékonyan. Kevés volt a 450 fok a rendes munkához!
Ezer köszönet. Még addig kitalálom a szöveget. Valami ilyesmit akartam: Bármilyen nehéz az élet jusson eszedbe, hogy mindig van aki szeret téged.
Idézet: „Bármilyen nehéz az élet, jusson eszedbe, hogy mindig van valaki, aki ráver a s.ggedre.”
Az utcánkban kicserélték a Na gőz lámpákat LED lámpákra. Egy pont a házunk előtt van. Eddig este tudtam az udvaron, a lámpa fényénél akár festeni is. Most a kulcslyukat sem találom meg a fényénél. Erről ennyit! A szomszéd tujái fényárban úsznak.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2015
Debrecen felé talán Hajdúsámsonban láttam ilyen ledes közvilágítást. Nekem tetszett, világított annyira mint a hagyományos, kocsiból nézve úgy tűnt. És mellesleg töredéke villanyt fogyaszt.
Nálunk is kicserélték led-re, kb. ugyanúgy látni kulcslukat, mint az előző nátrium lámpáknál. Csak nem sárga, hanem kb. természetes fehér. Érdekes, mindenki megszokta a sárgát, most azt hiányolja, hogy nem sárga, ezért sok a panasz. Régen amikor a sárga nátrium lámpák lettek felszerelve, akkor az volt a baj, hogy sárga.
Szarvason is kicserélték LED-re. Kár volt. A járdán semmit sem látni. A kocsiból is vakít. A hódmezővásárhelyi lámpák is LED-esek,de azok jól világítanak. Itt a sok szuicid kerékpáros miatt fokozottan kell sasolni. A legjobb,mikor a járdán jön világítás nélkül. Azért ott,mert nincs pilács,Nehogy a rendőrség szankcionálja. Én meg a babakocsival helyezkedjek....
A LED-es fényforrásokat meg kell tanulni kezelni. Azt tapasztalom, hogy ritka ahol szakszerűen vannak szerelve. Sokkal irányítottabb a fénye mint a régebbi megoldásoknak, ezért a sok rosszul felszerelt. (A villanyszerelő nem fénytechnikus.)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |