Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1095 / 1274
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Bármely RCA-ra, ami hangbemenet adok jelet, nincs semmi hang.
típusa: Philips 42FD9944/01S
A reciever pedig Philips FTR9965
A feszeket az X-nél találtam meg az egyik csatlakozón. De csak akkor jelennek meg, ha mindkét panel rá van dugva. Az egyik csatlakozón, mert vagy én vagyok vak, vagy nincs a panelon normálisan feliratozva a Vx-en kívül egyik feszültség mérési pontja sem, mint korábban a Samsung esetében volt.
Találtam sok egyéb feszültség jelölést a táp panelon, de azok közül egyik sem egyezett a matricán lévőkkel. Lefényképeztem.
Közben nézegettem a táp panelt, amin ennyi hiba látszik csak, ami a másik képen van.
(#) eyess válasza Mircsof hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Ott nincsen zéner irány , mert a tranzisztor emitere a fix testen van.a kollektor feszültség lenne a lényeg .
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Igy néz ki egészében ?

fixed.jpg

(#) Mircsof válasza eyess hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Na jó teljesen összekeveredtem, te melyik táblázatot nézed? Mert én elvesztem a sürgőjében!

Az ötödik oldalon a 2.1 bekezdéssel .Ott vannak a koordináta rendszerek .Mindegyikre kollektorra emiterre stb .
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2015

nem, hanem ilyen

DSC_0399.JPG

Igen, de a kérdés valójában arra utalt, hogy ezek közül melyiken, mert én a Figure 2 -t nézem, de ha ez szerint olvasom akkor 0,05A tehát 5mA kellene legyen a bázis áram? Ami nálam nem éri el az 1mA t sem? Jól váltottam, és olvastam le?

Igen valójában 0,6 mA ed van a műszeren , csak nem tudom ez milyen feszültség mellett van .

A tápban vannak ilyen számozású elkók , hogy 2662,2663,2664 ?

Hát a kollektoron 324V van. Vagy megint mást mérek mint amit kellene?

Igen, bekarikáztam őket pirossal. Bár a képen a 2663,2664 takarásban van a borda miatt.

DSC_03999.jpg

Nem , akkor az pontosan jó.Nézd meg a 400 v előtti egyenest , és a második ferde vonalat oldalról .Pontosan a 0,6mA nél van a közös pont .Tehát az szuper .Hozzá teszem ennél a tranzisztornál .Most azt kellene megtudnod , amit lehet , hogy nem fogsz tudni , hogy az eredeti tranzisztornak mennyi volt ,vagy mennyinek kellene lenni a helyes működéshez .És itt jönne be az , hogy ennél a cserél tranzisztornál beállítani ugyan azt a bázis áramot egy mondjuk változtatható ellenállással .Majd amikor ez beáll , akkor lehet fixre cserélni .Ez lenne a menete ennek , csak hát tudni kellene az eredeti tranzisztor üzemi bázis áramát .

Ezeket ki kellene mérni , ha nem tudod , akkor cserélni .Aztán rakd össze olyan állapotra , hogy tudj egy próbát csinálni.

Itt megtalálható azt hiszem.

Ezekből van itthon. Viszont ma már nem állok neki kicserélni, mert ahhoz túl fáradt vagyok.

Ok reméljük ezzel megoldódik a gondod .

Annak nagyon örülnék. Miért pont ezek?

Csak, mert . Inkább gyűjts holnapra erőt.

ok. Jó éjszakát.

Kicsit nehéz ezt kiértékelni , ha azt a feszültséget nézem , akkor talán ennél is 0,6 , vagy talán kicsivel több esetleg 0,8 mA környékén lehet a közös pont,.De szerintem más hiba lesz ott , ha ennyire nem akar indulni. Az ic 5 lába a meghajtó láb ott kijön rendesen a vezérlés ?

Nézd meg ebben a hozzászólásban a képet. Bővebben: Link
A pirossal irt számok indult táppal készültek.Ezt 2 féleképpen is elérhetem:
1: fölkapcsoló bekapcs, és a táp elindul
2: fölkapcsoló bekapcs, a táp cseszik elindulni, ekkor csavarhúzó a bázisra, vagy az IC 9. lábára, vagy 3-4 érintés a kollektorhoz, és akkor is elindul.

Kékkel jelölt értékek akkor mérhetők, ha a táp nem indul el.
Lehet hogy egyszerűen csak indításkor nem nyit ki a tranyó, így nem lesz elég áram, és feszültség az IC elindulásához.
Amit próbáltam: R803 100K-ra csökkentére, R807 100R, VR801 csere, C852 csere.

A táp elindul , akkor a tévé jól üzemel , tehát van kép is ?

Igen akkor jól működik van szép kép/hang, csak kár hogy nem indul el csak "bökésre".

Ok szerintem kontakt hiba van valahol , vagy szerelési hiba lehet, vagy forrasztási hiba.Olyan mintha nem megfelelő érintkezés miatt a táp egyes pontjait érintve csavarhúzóval egy impulzust kapna a táp , és ezért indul el . Én innentől kezdve inkább érintkezési hibát keresnék.

Jó akkor holnap kiszerelem az egész nyüves primert, és mindent letisztítok, újraforrasztok, hátha végre lesz belőle valami.
Ha ez se jönne be szerinted meglehetne úgy kerülni a hibát, hogy a C852 tápját 3 sorba kötött ellenálláson keresztül adjam direkt a 315V ról? Gondolom ez is megoldás lehetne a hibára, ha semmi más nem jön be...

Én nem tenném azt , egyébként , így is direktbe kapja a D811 en keresztül.Na de szerintem mára ennyi pihi.
(#) Mircsof válasza eyess hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

Na majd holnap kiderül. Köszönök mindent mára én kinyúlok!
(#) stevepapa válasza spgabor hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

Szia!

Nem is fogsz, ahhoz hogy bármely bemenet éljen a tv-nek be kell kapcsolni. Utána neked kell kiválasztani a bemeneti forrást, illetve tudni kellene mely bemenet volt utoljára használva. Ez a típus egyébként is "különleges állatfajta". Távolról sem biztos, hogy elindul, ha valamit lehúzol róla. Itt hentereg egy aminek rosszak a csövek az " ambilight' világításban. Napokat szívtam vele, azt hittem lehúzom és annyi De nem, nem indult el, illetve azonnal leállt.
(#) kadarist válasza Mircsof hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

Próbálj meg egy másik tranzisztort, esetleg egy 1Mohm-ot betenni a bázis-negatív közé. Biztosan nem kontakthiba lesz.
(#) Mircsof válasza kadarist hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

GND, és a bázis közé bekerült az ellenállás, de így se indul, csak érintésre.
Következő: »»   1095 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem