Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Valami oldalt szeretnék keresni amin JELENTKEZhetek egy robotsumo versenyre.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2015
Passz.
Esetleg írd be ide is, itt több robotos muki megfordul, hátha ők tudnak valamit segíteni: Bővebben: Link
Így már értem, köszönöm! Már csak egyetlen kérdés merült fel bennem. Az eszközből kijön az 5V és a GND. A 9V-os táplálást egy elem adja. Ennek a - pontját közösítsem a GND-vel ugye?
Köszönöm!
Valaki tudja hol lehet esetleg robotsumo versenxre jelentkezni?
Még mindig nem tudja senki sem. Kattints az első találatra: Bővebben: Link.
Szia!
Hiába teszed fel 2 nap alatt ötször ugyanazt a kérdést ha senki sem tudja rá a választ! Üdv.: Feri
Szia!
Elnézést. nem neked akartam válaszolni, hanem Joci100-nak Üdv.: Feri A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2015
Elnézést kérek mindekitől.
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem! Szeretnék építeni egy mozgó fotó állványt. sok minden értek de vannak amin nem megyek el. Pl.: a fényképező vezérlő kábelen, hogy hogyan is kell pontosan össze forasztani. Ezt a rajzot a neten találtam (több helyen is) http://davidhunt.ie/wp-content/uploads/2013/01/Shutter.png Ehhez meg is vettem a a leírtak alapján ami kell hozzá Kérlek mondjátok meg mit mivel kell össze forasztanom? és ezt a nyákon hogyan tudom meg tenni? Képen remélem egyértelmű hogy mit akarok. Nagyon köszönöm előre is a segítségetek!
Kezdjük ott, hogy milyen fényképezőgéped van és azt mivel, hogyan szeretnéd vezérelni. Gondolom az exponálást akarod megoldani. Az áramkö, ami a képen van, arra való, hogy egy időzítővel vagy valamilyen egyszerű digitális kimenettel lehessen exponálni. Kicsit részletesebben írd le a feladatot, könnyebben tudunk segíteni.
Canon 40D és 700D
Raspberry Pi alaplappal lesz össze kötve ez csak az exponálást végzi a kábel. Tehát egyik vége a Pi Gpio csatlakozóira lesz kötve a másik vége a fényképezőgép re Remélem így már érthető. Leg fontosabb az lenne hogyan forrasszam össze amiket a képeken látsz. Mivel a rajzon még csak el is mennék csak magán a tranzisztoron pl fogalmam sincsen hogy melyik láb melyik. A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2015
A tranzisztor adatlapját nézd meg, az eligazít.
470 Ohm az nagyon kicsi. 5...10-szerese is elég.
Beírod Google keresőbe a tranyó nevét, vagy azt: Alldatasheet, és abba írod be a nevét (2N2222). Illetve a lap alján a tranyóra kattintva, majd utána datasheetjére.
Nagyon köszönöm!!!!
Akkor már betudomn azonosítani hogy melyik láb melyik! Az ellenállás az mindegy milyen irányba van beforrasztva a körbe?
Ezt nem értem? miért kicsi? Ezt egy kész működő leírásból vettem.
Mindegy neki (nem polarizált). Ha működő leírásból van, akkor úgy lehet, de én is egy nagyobbal kezdeném. Mondjuk elsőre sorba kötném a két ellenállást (~1k), ha úgy is működik, akkor úgy marad.
Tegyek ágymás mögé két 470 ohm mosat mert az van itthon csak
ok Köszönöm! a segítséget nagyon sokat segítettetek!
A jackben tudnál még segíteni hogy hogyan egyezik meg a dugalj az aljzattal ?
A dugó 1-es pontja az aljzaton a 3-as pontnak felel meg. A másik kettőt nem lehet beazonosítani a képről. Kis türelmet, leszaladok a műhelyembe és megnézem, van-e itthon ilyen aljzat.
az egyik szögletes a másik gömbölyű
Amit itthon találtam az hasonló. A szögletes a dugó középsőjével, a kerekített a dugó végével van összekötve ha összedugod a kettőt.
Sziasztok hogy tudom azonosítani a logaritmusos vagy lineáris a 100kax2 es potméterem, ami egy erősítőben a hangerőszabályzó?
Ha "A" akkor lineáris. Ha középre állítod és ellenállást mérsz, akkor kiderül hogy "B" vagy "C".
A képen látható potméterről van szó annyi különbséggel hogy a felirata 87v 100kax2 illetve azt produkálja magasabb hangerőnél hogy néha néha az egyik oldal jobban szól mint a másik, és ha megkoppintom újra rendesen működik. Esetlegesen takarítással pl: kontakt spray megoldás lenne?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |