Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1779 / 2534
(#) reloop válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Helyes a megfigyelésed, a végfok nagyjelű erősítőjének topológiáján múlik a szóban forgó ellenállás és a hozzá kapcsolódó kondenzátor szükségessége.
(#) krisz69 válasza reloop hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Letöltöttem. Paintba oda írom majd az eredményeket és vissza töltöm fel
(#) reloop válasza krisz69 hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Elég ha a pozíciószám alapján jelzed a durva hibát, addig ne ássunk mélyebbre.

ez az oldal pont müködik a rossz oldal a t114,tr108,tr110. de lényegtelen megjelölöm a rajzon végülis tükörképpe a másik.tr 108-110. nem az ami a rajzon van.Gyárilag más van ott.2sc2320van hanem. valam (603 45r) jelzésü kis tranyó.
(#) reloop válasza krisz69 hozzászólására (») Nov 11, 2015 / 1

A másik csatornának hiányos a rajza, így a tükörképnél kell maradjunk.
A tranzisztorok helyén állhatnak helyettesítő típusok, nem zavaró.

itt a foto a mérések biztos jók. és pozicio helyesek is (műszer comja gnd re kötve .)

Remek! A TR113-nak megfelelő pozícióban lévő tranzisztor hibás, vagy rosszul ültetted be ha cserélted, vagy szakadás van pont a kollektor ágában.

megcseréltem a 2 tranzisztort. a jó oldalból a rosszba. akkor lecsökkent a feszkó a kimeneten 18v. ra. de az égő neki kezdett világítani. jelzem. 2 új tranyom is van mind a 2 -vel úgyan azt csinálja .lehet rossz az új tranyó ?

Nézd meg a tranzisztorokat diódavizsgálóval! Ha a cserétől változást tapasztaltál akkor valamelyik bizonyára nem jó, vagy a lábkiosztásuk más beültetési módot követelt volna meg.
Bővebben: Link

máskép nem tudod beűltetni bordás tranzisztor értékre úgyan azt mutatja ,mint a másik tranyonál. de valami mégsem kerek...

Akkor nézzük, milyen típusú amit pótlásnak vettél?
Szerk.: Mi az hogy bordás tranzisztor? TO-92-es nem?
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2015

Hogy ércsd is . Hűtő bordára kell fogatni igy kozárva hogy forditva űltesem be. Igen to-92
(#) reloop válasza krisz69 hozzászólására (») Nov 11, 2015 / 1

Attól még lehet CBE, EBC vagy ECB lábkiosztása a toknak a lapoláshoz képest, szóval milyen tranyóval pótolsz?

2sa1209
(#) imei hozzászólása Nov 11, 2015 /

Üdv, új felhasználó vagyok. Egy olyan erősítőre lenne szükségem ami egy mobil telefon mikrofonból, egy pótméterrel állítható erősítőből és egy hangszóróból áll. egy nagyon halk sípoló hangot kellene felhangosítani, ami egy kb: 2mm lukon jön ki. Sürgős lenne. Köszönök minden segítséget.

Akkor ez TO-126 és hővezető pasztával szerelve van esély, hogy túléli a tartósan negatívra billent kimenetet. Minden esetre a multiméteres tranzisztorvizsgálatot ne mulaszd el, mert a mérésed szerinti 0,7V bázis-emitter feszültség mellett nem lehetne ennyire lezárt állapotban.
A TR105 mérési eredményinél hiányolom, hogy a kimeneten tapasztalt negatív feszültség nem jelenik meg gate lábán. Ebben fóliaszakadás vagy C147 (a gyakorlatban C148) hibája játszik közre. Az utóbbi a kondi alacsony feszültségtűrése miatt különösen gyanús, egyben megmagyarázza a cserélt tranzisztorral mért 18V kimeneti feszültséget.
A VR108-at tekerd el R214 felé, az élesztés ezen szakaszában legyen minimális a nyugalmi áram!
(#) reloop válasza Robi85 hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Szia! Látom vándorolsz a kérdéssel, ez el is tart addig, míg el nem jutsz a PWM erősítő témába. A leírtak alapján az IC kevés eséllyel élte túl a gate zárlatot, minden esetre áramkorlátos táppal rá kell indítani és szkóppal követni az eseményeket.
(#) Robi85 válasza reloop hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Szkópom az nincsen. Az IC1B-re gondolsz? Kicseréltem a két Fet-et plusz az elégett ellenállást és 6.8v van a kimenetén.

Ez is erősítős téma nem??
(#) pucuka válasza imei hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Apróka gond, hogy a mikrofonból nem jön ki semmi. Az az bizonyos luk, az a mikrofon iránykarakterisztikáját állítja be. A maroktelefonon a hangszóró a telefon másik végén van, és annak a lukja nem is olyan kicsi.
Ha készítesz egy elektret mikrofonnal, előerősítővel, végerősítővel egy kis készüléket, azzal meghajthatod a hangszóródat.
De jobban járnál, ha a fejhallgató kimenetét használnád erre a célra, arra csak egy integrált végfokot kellene rákötnöd, ami meghajtja a hangszóródat. ilyet jónéhányat találsz itt az oldal HEStore -jában, a kívánt teljesítménynek megfelelőt. A kiválasztott monolit erősítő adatlapján a szükséges infókat, és kapcsolást is megtalálod. A hangerő szabályzást vagy a telefonnal, vagy egy potméterrel megoldhatod, mindjárt a végfok IC előtt.
(#) reloop válasza Robi85 hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Valami olyasmi, sajnos elég homályosak a feliratok. A témájában talán tudnak segíteni a kollégák.
(#) Robi85 válasza reloop hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Akkor megyek oda... Köszi azért.

Rendbe átnézem a pontokqt és megprobálom hátha találok valamit.és köszönöm a segitséget
(#) imei válasza pucuka hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Köszönöm a választ, de nekem nem mobíltelefonhoz kellene hanem egy csekkoló ami sípol ha indítja a járőrt és az nagyon halk. Ezért kellene valahogy felhangosítani. A mobíltelefon mikrofonjára azért gondoltam mert az elég kicsi ahhoz, hogy azon a kis lukon kijövő sípszót felerősítse.
(#) karakan hozzászólása Nov 13, 2015 /

Hozzáértő segítséget szeretnék kérni egy házimozi javításával kapcsolatban.
Philips HTB9245 2.1 házimozi, nincs a magas sugárzókban hang.
A hiba leírása:
Bekapcsoláskor megjelenik a philips felirat ezután mindig egy pukkanó hangot ad ki a két front hangszóró majd elhallgat. Ezután bármilyen eszközről vagy bemenetről próbálok hangot kierőltetni a rendszeren, csak a mélyen keresztül jön megfelelő hang, a magasokból semmilyen zaj vagy hang nem szűrődik ki. Minden egyéb funkció működik, kép tökéletesen tiszta. Wifi, Lan, BT, USB működik.
Az interneten talált javítási manual szerint a tápfeszültségek mindenhol megvannak .
Két IC állítja elő a hangot TAS5538 és TAS5612. Minden mérőponton megfelelő a feszültség szintek.
Sajnos nem tudom hol kellene folytatni a mérést. Lehet hogy a digit erősítő meghalt ? vagy az azt megelőző fokozat ? Vagy csak valamelyik passzív alkatrész zárlatos? Rendeltem minkdét IC-ből végső esetben kicserélem, viszont ha nem szükséges ezeket a TSSOP tokokat nem szívesen bántanám. Hogyan lehetne pontosan detektálni a hibát ?

Segítséget előre is köszönöm!
(#) VoltsAnimations hozzászólása Nov 13, 2015 /

Hali!
Már tuti járt itt párszor ez a kapcsolás de jelenleg nincs időm végigolvasni mind az 1814 oldalt...
A kérdésem az lenne, hogy ez a kapcsolás hány W os?
(#) djcaveman válasza VoltsAnimations hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

100W 8Ohm, és Quad 405 a neve.
(#) rozsdas111 hozzászólása Nov 13, 2015 /

Sziasztok! Ha tudtok ötleteket adni a következő problémára az jól jönne!
Akai AM U310 erősítőm jobb oldala csak nagyon halkan szól. Ha a hangerőt a maximumra teszem akkor a kivezérlés jelzőn is tud mutatni valamit de kisebb hangerőnél semmit.
A készülék most került hozzám, így ha van valakinek kapcsolási rajza azt is megköszönném.
(#) reloop válasza rozsdas111 hozzászólására (») Nov 13, 2015 / 1

Szia! Khm... google találatok ötödik sora
Bemenetválasztó, hangerőpoti, végfok, így ebben a sorrendben kövesd a bemenetre adott jelet.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2015
(#) Buvarruha válasza rozsdas111 hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

A balance-ot tekerd középre!
(#) rozsdas111 válasza reloop hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Igen az megvan, de arról nem tudtam beazonosítani a tranzisztorok pontos típusát. Bár ahogy belenéztem a masinába talán leolvasható még a felirat róluk.
A bemenetválasztók azok gombok. Nézzem meg hogy mindegyiknél előfordul-e a hiba jelenség? A hangerő potméter működik ,nem serceg, nem recseg, a hangerőt tökéletesen szabályozza. A balansz potméter mindkét oldalra kitekerve működik, ez sem serceg és nem is recseg. Jobbra állítva a bal oldal néma, csak a jobb oldal szól max hangerőn is csak meglehetősen halkan és talán kissé torzabban. Bal oldalra állítva bal oldal szépen szól, jobb oldal néma. Egyenlőre ennyit tudok, holnap megnézem hogy a végfok melyik lábára kell hogy menjen jel, bár szerintem eljut oda ahova kell csak valamiért kevesebb mint amennyi kéne.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2015
Következő: »»   1779 / 2534
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem