Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefon hiba

Témaindító: nagysusu, idő: Júl 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   64 / 93
(#) szel.balazs hozzászólása Nov 2, 2015 /

Sziasztok, nekem egy olyan problémám lenne, hogy van egy xperia SP telefonom, amit sikeresen megúsztattam.
Ezek után mikor szárítás után bekapcsoltam annyit csinál, hogy bekapcsol szépen működik kb 10 másodpercig és ezután elsötétül a képernyő, bevonalazódik és nem lehet látni semmit, de ha várok vele kb 2-4 percet akkor szépen fel lehet oldani és megint megy 5-10 másodpercig és így tovább..!

Szóval olyan kérdésem lenne hogy a bajt megoldaná-e egy kijelző csere vagy valami az alaplapján lehet hibás? Mit gondoltok róla? Előre is köszönöm!
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Nov 2, 2015 /

Túl van merülve az akku. Ha több órán keresztül rajta van töltőn és akkor sem indul meg a töltés, akkor akku ki és mérd meg a feszültségét. Általában rá van írva a polaritás. Ha 3V alatt van, akkor meg kell "bikázni". Ez úgy történik, hogy tápegységgel 3,5V 20-30mA-es töltést adsz neki. Egy 20 perc alatt összeszedi magát és tölthető tovább a telefonban.
(#) janikukac válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 2, 2015 /

Köszi. És az normális, hogy fütyül a töltő?
(#) SPORE válasza janikukac hozzászólására (») Nov 2, 2015 /

Normális. Az én Sony töltőim is fütyülnek, ha nincs rajtuk nagy terhelés.
(#) janikukac válasza SPORE hozzászólására (») Nov 2, 2015 /

Na, most múlt el a fütyülés. Ahogy elhallgatott, feléledt a telefon. Kb. 10perc volt ez az idő. Köszi mind a kettőtöknek!
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Nov 2, 2015 /

Akkor még nem volt nagyon lemerülve, tudott vele mit kezdeni a telefont töltője.
(#) Busz hozzászólása Nov 3, 2015 /

Sony Xperia Z, proximity sensor bedöglött egy kijelzőcsere után. Állandóan azt érzékeli hogy ottvan a fülem mellett és híváskor lekapcsolja a kijelzőt ha kell ha nem.

Újra kellene kalibrálni valahogy mert kamerával látni hogy az infraled világít rajta tehát elvileg jó.

Pont úgy csinálom mint a videón de nekem adndroid 5.1.1 lollipop van fent aminél a kalibrációs részt kivették a szervízmenüből. Hogyan lehetne mégis előcsalogatni?
Bővebben: Link
(#) kameleon2 válasza Busz hozzászólására (») Nov 4, 2015 /

Nem lehet, hogy csak a csatlakozója csúszott szét?
(#) eSDi válasza Busz hozzászólására (») Nov 4, 2015 /

Üdv!

Nem tudom, hogy ennél a típusnál hogyan van megoldva. De szokott lenni az infra LED és a Proxy szenzor között egy gumi elválasztás ami meggátolja, hogy a belül visszaverődő fény ne jusson be a szenzorba. Ha hiányzik (szerelés közben kiesett pl.), pont ez lesz a hibajelenség.
(#) Busz válasza eSDi hozzászólására (») Nov 4, 2015 /

Hát mivelhogy a gyári szigetelés helyett FBS pasztával raktam be a kijelzőt valószínűleg ez lesz a gond.
Ezért ha a kalibráció nem oldja meg a gondot akkor teljesen ki kell iktatni valahogy szoftveresen.

De még a kalibrációig sem jutok el. Illetve hogyan lehetne kiiktatni mintha nem is lenne?
(#) eSDi válasza Busz hozzászólására (») Nov 4, 2015 /

Erre most mit mondjak. Legközelebb rendelj mellé ragasztót is. Most kínlódsz majd szoftveresen, talán sikerül, talán nem. Ha rendesen megcsináltad volna, most nem lenne gondod.
Egyébként ha kiiktatod, akkor telefonálás közben a füledet fogja érzékelni a kijelző. Szóval ez sem a legjobb megoldás.
(#) nagyerwyn hozzászólása Nov 5, 2015 /

Sziasztok,
Htc one m8 asnak a hangszoroja recseg ,kicsereltem egy ujra de azzal is ugyanaz a helyzet. talalkozott mar mas is hasonlo problemaval?
(#) Petyaa hozzászólása Nov 8, 2015 /

Jó estét mindenkinek! Van egy szinte gyári állapotban megmaradt Motorola V3 telefonom, ami több évig pihen már a fiókban kb 5 éve...Gondoltam ebben az óriástelefonok világában jó lesz majd. De persze lemerült az akkuja, így bekapcsolás előtt 5 percig töltöttem 5v feszkóval. Bekapcsolt, de töltőre rádugva csak felvillan a kijelző, a töltés nem indul el, az érintkezőket megtisztítottam. Lekaptam a hátulját és töltőre dugva az érintkezőkön ami csatlakozik az akkuhoz semmi fesz nem volt. Lehet hogy az akkuban van valami speckó vezérlő elektronika ami csak akkor engedi tölteni ha a telefon ezt érzékeli? Vagy a telefon alaplapja lehet a ludas?
Köszi előre is!
(#) eSDi válasza Petyaa hozzászólására (») Nov 8, 2015 / 1

Üdv!

Az akku kapcsain tudsz mérni feszültséget? Ha nagyon lemerült, az akku elektronikája is védi a cellá(ka)t, lekacsolja a kimenetről. Ha a telefon nem lát akkut, vagy hibásnak látja, akkor nem tölt és le is kapcsol.
Mellesleg állásban inkább az akku megy tönkre, mintsem a telefon.
(#) Roland 91 hozzászólása Nov 8, 2015 /

Sziasztok
Olyan problémám lenne hogy a telefonomba ha sim kártyát teszek akkor ki kapcsol de sim kártya nélkül működik .
Csináltam rajta szoftver frissítést nem segített rajta a sim kártyám működik másik telefonba nem lehetne ezt javítani valahogy ?
Köszönöm a válaszokat előre
(#) granpa hozzászólása Nov 8, 2015 /

Szevasztok!
Kaptam öcsémtől egy Samsung telefont, de csak angol, svéd, finn nyelven hajlandó működni. Mit lehet vele csinálni?
(#) Petyaa válasza eSDi hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

Tudok rajta mérni feszt, mikor tegnap rátöltöttem külső adapterrel olyan 5 percig működött, még egy két hangot is lejátszottam rajta, de a töltést ilyenkor sem fogadta. Lehet hogy maga a cella jó, de a töltő elektronika ment tropára benne?
(#) Petyaa válasza Roland 91 hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

Próbáld meg másik sim kártyával bekapcsolni. Hülye kérdés, de jól tetted bele?
Az érintkezők ott nem is nagyon tudnak összezáródni, de azért nézz rá ha látszik hogy minden rendben van e ott.
(#) eSDi válasza Petyaa hozzászólására (») Nov 8, 2015 / 1

Nem hiszem, az a telefonban van, az akkuban csak védelem van. Szerezz bele új akkut, 99%, hogy jó lesz.
(#) Petyaa válasza eSDi hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

Okés, köszi a segítséged
(#) kameleon2 válasza granpa hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

a.) Visszaadni
b.) Használni angolul
c.) Nem ártana egy típus, mert Samsungból van jó pár féle
(#) granpa válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

Végül is mikrofon donornak kaptam, mert az enyémnek gyenge a mikrofonja. Átszerelés lesz. Amúgy elírtam, mert Sony Ericsson Walkman az enyém; és (SE)Z5301 donor. Ezek a nyitogatósak.
Nem lenne baj az angollal, csak nem lehet olyan hátteret beállítani, hogy lássak is tőle a képernyőn(kijelzőn). Valamint az összes benne tárolt adatot a régiből átmenteni, ebből meg kitörölni a régi felhasználó vacakjait. Tehát átszerelés.
(#) kameleon2 válasza granpa hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Akkor jó szerelést! Remélem a mikrofon méret stimmel, mert jártam úgy párszor, hogy nagyon eltérő méretűek voltak.
(#) Petyaa hozzászólása Nov 14, 2015 /

Gyári töltővel egy másik v3 ban elkezdte a töltést, utána már a sajátjában is.
Viszont lett egy újabb hiba egy E90 ben. A galéria mappába belépve a képek, videók, zenék nem látszódnak, minha zsír új lenne a teló. A fájlkezelőben viszont látok minden képet stb és meg is tudom nyitni őket. Szoftveres kínja lehet? Köszi!
(#) villanyipi válasza Petyaa hozzászólására (») Nov 15, 2015 /

Ha frissen készült ép látszódik mentődik és a többi, én kimásolnék mindent és gyári beállításokra visszaállítanám, ha utána jó akkor csak elme gond ami megoldódik.
(#) Mircsof hozzászólása Nov 15, 2015 /

Sziasztok!
Van egy Samsung GT-S5360 okos telefonom, amit sikerült eláztatni páromnak. Lényeg a telefon működik, bekapcsolt tölt stb... Viszont ezt csak egy csere akkuval, a saját akkuján 0,085V mérhető. A víz rövidre zárta volna, és lemerülhetett, vagy mi történhetett vele?
A telefon nem tölti, javítható ez, vagy feltölthető valamilyen úton módon?
(#) zolika60 válasza Mircsof hozzászólására (») Nov 15, 2015 /

Gondolom az akkuban áll a víz. Mivel nullára merült sok remény nincs a felélesztésére, de egy próbát tehetsz. Tedd az akksit meleg száraz helyre (mondjuk radiátor teteje). Hagy ott egy napig aztán próbáld tölteni. Ha nem megy dobd ki.
(#) Mircsof válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 15, 2015 /

Köszönöm szépen az infót megpróbálom, sokat nem veszthetek!
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 15, 2015 /

Akkor sem fogja tölteni a telefon. Előbb külső segítséggel meg kell tölteni 3V-os kapocsfeszültségig. Ezt csak kis árammal(20-50mA) kell végezni.
(#) Kovidivi válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 16, 2015 /

A 60fokos radiátorra rakni 24 órára egy lithium ion cellát felér egy kínzással!
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2015
Következő: »»   64 / 93
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem