Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Régen nem használt mobiltelefonok életre keltése (akksi bikázása)
Témaindító: lui144, idő: Nov 22, 2009
Témakörök:
Sony Ericsson k530i teló. Arra már rájöttem, hogy nck kód kell hozzá. Csak kéne egy normális kódgenerátor progi. Gondolom én.
Heló!!
Nekem is van egy akksim ami látszólag megadta magát,és fel kéne generálozni.egy Rc helikopter akku.Véletlen amikor ráraktam a töltőre akkor fordított pólusokkal csatlakoztattam rá.Az akkuk típusa NiMh.Az akku ad le néhány tized v-ot de,nem vesz a töltést.2db 3.7V-os celláról van szó. remélem tudtok segíteni. Üdv.: Peti
Hali, megint telefon! Van egy kinyithatós Motorola, amit ha töltőre teszek tölt, de töltéshibát ír ki. Illetve nem biztos hogy csöng híváskor. Elképzelhető, hogy akksi hiba?
Külső töltővel vagy másik telóval kéne kipróbálni akkor kiderülne Az utóbbit kétlem hogy az.
Vettem a Nokia3410-esembe egy utángyártott LI-ion-nak hirdetett 1500Mh-es akksit.
Sajnos ezzel az akksival a netmonitor hőmérséklet kijelzője fix 25 fokot mutat mindig tehát az utángyártott akksiból kispórolták a hőmérséklet érzékelőt. Ezért a régi akksit szétszedtem, és bekötöttem az utángyártott akksi elektornikája elé. Tehát utángyártott akksi érintetlen, a régi akksi elektronikája meg be lett kötve a telóbe úgy hogy a teló a régi akksi elektronikát érzékeli az utángyártott új helyett. Így jó a hőmérséklet kijelzésem. Ez így nem okoz majd egyéb, nem várt problémát?
Nagyon nagytakaritás közben megtaláltam a régi GA628-as telefonomat az egyik fiók mélyén. Akksit feltöltöttem, minden gond nélkül vette és most tartja is a töltést. Szeretném használni a telefont mert munkában jobb az ilyen strapabiró készülék.
A gondom viszont, hogy az elmúlt sok év után elfelejtettem a telefonzár kódját. Valaki esetleg tudna segíteni az ismételt életrekeltésben? Fórumtársi segítségre számítok mert az egész nem éri meg 3-5 ezer pénzt kiadni valami netes hackernek.
Nekem a k810i fél év után valami hasonlót produkált, egy két nap alatt megette az akkut. Lehet ez valami típushiba. Bár kicserélték a belsejét, azóta jó.
Szerintem a szoftver manipulálással függetlenítették annó. Így nem manipulált szoftver = függés.
A PUK koddal magad is megteheted. Ha függetlenitett a kártyátol ( szolgáltatotol) akkor bérmilyen SIM kártyát berakhatsz és az ahhoz tartozo PUK koddal átirhatod a gép kodját.
Köszi a mentő ötletet, sajnos nem sikerült mert egy rég lejárt pannonos kártya volt hozzá. Ezek szerint nem volt független a készülék. Seráfütty, marad technikai emléknek a fiókban.
Minden tudsz ezzel a szériával csinálni, RS232 > TTL konverter kell + adat csatlakozó vagy rugós érintkezők, de azért a 0000 kódot próbáld ki
Természetesen a 0000 volt az első amit kipróbáltam, nem jött be. Arra emlékszem, hogy a postabankos bankkártyám első 4 karaktere volt de már az sincs meg.
ok, ha van RS232 > TTL vagy USB > TTL átalakitód, és szánsz rá kis időt, meg tudod csinálni.
Lehet még XP is kell, azon biztos működik a dolog. Vagy úgy is lehet hogy a benne lévő eeprom tartalmát kiolvasod, abban benne a kód. nincs védve se
Sziasztok! Előre is bocsánat ,hogy itt teszem fel a kérdést de nem találom a megfelelő fórumot.az lenne a kérdésem , hogy van egy samsun trend 7580 telefonom,és nem reagál semmire .Se bekapcsolás ,se rekowery,se download mód,és még a számítogép is azt írja ki ,hogy nem lehet felismerni az eszközt.Minden illesztő program telepítve van. Valaki tudna segíteni?Előre is köszönöm.
Nem is tölt? Meddig volt töltőn? Hagyd töltőn kb 1 óráig hátha észhez tér. Ha ez nem segít akkor vedd ki az akkumulátort és mérd meg a feszültségét. Lehetséges, hogy már túlmerült.
Sziasztok, hátha még olvassátok a fórumot.
Eladom a szép és működőképes GH198 telefonomat (dobozos). Szeretném az egyik akku csomagot életre kelteni. Tudja valaki, hogyan lehet minimális roncsolással szétszedni, esetleg akkut hol lehet beszerezni? Köszönöm.
Igen, köszönöm. Azt nem írta, hogyan faragta szét, de majd kitalálom.
Szerintem a sik és a domború a két fő rész, és talán komolyabb erőfeszités nélkül (mondhatni "üzemszerűen") szét és össze pattantiható. Másként nem sok értelme van a rugós érintkezőknek...
Most szombaton a börzén szerintem kapsz is hozzávalót, ha annyira nem sürgős. Boltban eléggé húzós ára van... |
Bejelentkezés
Hirdetés |