Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Ránézésre ez a szöveg nem a felhők szintjén van, hanem az épület felett. Inkább egy túlméretezett propeller-clock lehet, pörgetve az épület tetejéről.
Inkább erről van szó: Bővebben: Link.
Lázár Bibi majdnem olyan mint Béka
Idézet: „Lakatlan területeken sziklák elmozdulását is regisztrálták hangrobbanások után.” Bővebben: Link
Egy kis nosztalgia. Talán még fel is ismeri magát valamelyik fórum-tag.
HT
Ez érdekes volt.
Repülőkkel. Pont láttam New Yorkban egy ilyet élőben készülni.
CNC-sek figyelmébe: Bővebben: Link
Elég durva, de ötletes.
Összefutottam már rövidke életem során rögtönzött megoldásokkal, de hogy egy nem méretes hangszórót a régi kávához való hegesztéssel oldjon meg valaki, hogy jó legyen a kivágásba. Hát, szakemberre vall. Mondjuk ez a márka erre való, játéknak szerintem.
Ez se semmi: Bővebben: Link
Nem hülyeség, csak nem mutat meg mindent. A ledek lábai, és a kapcsolók lábai közt is vannak alkatrészek, valamint az elemcsatlakozóban. Valahol itt a fórumon volt már erről szó, és a megoldást is megmutatták.
Gondolom, a Ledek iránya és rejtett diódák lehetnek...
Igen, valóban nem mutat meg mindet, mert ez a videó nem teljes. A teljes videó bemutatja a megoldást is.
1500Ft-os számítógép. Azaz málna - no cukor
Nézem én is a híreket, annyiért már akkor is megéri ha nincs különösebb cél, és egyenlőre porosodik a polcon. Viszont majd ha tényleg ennyi lesz az ára... Bővebben: Link
Az ára lehet, hogy tényleg annyi. Csak nem lehet annyiért megkapni. De a lényeg, hogy van. Bár tényleg pofásabb lenne egy Arduino Uno árában ezt is megkapni.
Egy vasúti váltó belülről, és motorjának adatlapja.
Érdekes játék. Vajon az alul bal oldalt lánccal hajtott tengely kapcsolja a tekercseket? No meg a másik oldalon alul lévő tekercsek mit is csinálnak?
A baloldalon a vezérmű tengely, ami az excenteres tárcsákkal kapcsolgatja megfelelő sorrendben a jobboldali 8 relét, ami a mágneseket kapcsolja.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2015
Ezeket én is néztem, lenyűgözött. Ez kicsit kapcsolódik a biztberes váltóállítás témához is. Annak idején apám a kiselejtezett Bizt.ber jelfogókat hazahozta. Ezek már leszolgálták a maguk idejét. Én ezeken szocializálódtam. A legelső áramkör, amit életemben összeraktam egy ilyen XJ jelfogó volt, amit a saját érintkezője szaggatott. meghúzott, elejtett, de ezt a teljes sebességgel, amennyire csak a mechanika engedte. Tulajdonképpen ezek a motorok is ugyanezt csinálják. Csak egy közös főtengelyre dolgoznak. Csodálatos mechanika.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |