Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minidisk problémák

Témaindító: majzi, idő: Feb 26, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) majzi hozzászólása Feb 26, 2008 /

Üdvözlök mindenkit

Egy kapcsolási rajzot keresek Pioneer MJ-D707-es
típusú minidiskhez.
Ha van ötletetek azt is szívesen venném.
A hiba lejátszásnál digitális zaj-szerű hang van
mind a két csatornában ami hangos zenénél már
kevésbé hallható.
Keresek még egy IC-t is BM5069, ez egy Panasonic
tv TC21-B3EE vezérlő processzora.
A válaszokat előre is köszönöm.
majzi
(#) (Felhasználó 1947) válasza majzi hozzászólására (») Feb 27, 2008 / 4

Szia !

Első körben nézd át a forrasztásokat a panelen,különösen a hidegitő/szűrő kondiknál.A HF résztől haladhatsz visszafelé.
Ha a "szokásos" ólommentes technika,elképzelhető a hiba megszűnése.

Üdv ! Luki
(#) majzi hozzászólása Feb 27, 2008 /

Köszi szépen megpróbálom.
majzi
(#) Imi65 hozzászólása Feb 28, 2008 /

Kinek mi a véleménye a MiniDisc jelenéről, jövőjéről?
Nekem is van egy Sony, hibátlan, vagy 60 lemezzel. Tíz éve vettem, akkor még nagyon jól használható volt pl. CD digitális lemásolásához (Tudom, hogy tömörítéses eljárás, de végülis egész ügyesen csinálja, jobban, mint egy átlagos kazettás deck.). Ma már nagyon keveset használom, új felvételeket már rég csináltam vele, mert a gépen sokkal egyszerűbb, és olcsóbb. Várom hozzászólásaitokat.
(#) idlob válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

HiMD sztem elég jó, ha nem túl hosszú felvétel kell, és elég 2 csatorna. (koncerten mellékláncban kiválló) Méretben mindenképp jó, bár a flash memóriás cucok kisebbek, de azokból normális minőségű bementettel, netán optikai bemenettel rendelkező ritka mint a fehér holó, és még az MD-nél is drágább.
Lejátszásra nem túl perspektivikus, hacsak nem a "fílingért". Én pl. DAT szerelmes vagyok
(#) zsa hozzászólása Dec 17, 2011 /

Sziasztok Igaz nem pionner de van egy problémás kenwood md lejátszóm amin hang nincs a kimeneteken (RCA).

Jelenleg egy LP módban felvett lemezzel próbálom 26 track- ot ismer fel és szépen viszi a lemezt . a kivezérlésjelzőn sincs jel szint , és a kimeneteken sincs jel.
Kapcsolási rajzott csatolom . Eddig a előerősítőket néztem meg ( 8 lábú ic-k Kimenet/ fejhalgató kimenet) Feszültségek rendben , az ic-k bemenetén és kimenetén sincs jel.
Merre keresem tovább a hibát ? Vagy esetleg az LP módú felvételt nem tudja lejátszani ? Bár gondolom akkor nem is ismerné fel .

köszönöm a segítséget előre is.
(#) zsa válasza zsa hozzászólására (») Dec 19, 2011 /

Légyszi valaki segítsen !
(#) promise válasza zsa hozzászólására (») Dec 19, 2011 / 1

A jelzett MD recorder sajnos nem képes sztereo, LP-ben felvett hanganyag lejátszására a service manualt átböngészve.
Kipróbáltam:LP2-ben felvett lemezt beletettem egy olyan lejátszóba,ami nem tud LP-t:kijelezte a trac-ek számát,a lemez idejét.A lejátszás is elindul,méri az időt is,de hang sem a vonal,sem a fejhallgató kimeneten nincs.A kijelzőn csak egy kiírás jelenik meg> LP:
Próbálj normál,nem felezett sebességű lemezt lejátszani.
(#) zsa válasza promise hozzászólására (») Dec 19, 2011 /

Köszönöm ... én is ilyesmire gondoltam mert már átnyálaztam a elektronikát mindenhol és hibát nem találtam . De azért érdekes hogy a track-et lejátsza felismeri csak hang nem jön ki. Próbálok sima felvételt szerezni.
(#) denon888 válasza zsa hozzászólására (») Dec 19, 2011 / 1

Azt nem értem miért nem csinálsz te felvételt? Vagy ha felvételre kapcsolsz tudod tesztelni a kimenetet,valamint a működést. Persze kötsz rá valamilyen hangforrást.
(#) zsa válasza denon888 hozzászólására (») Dec 20, 2011 /

Igen egyértelmű .. csak nincs üres lemez ! így is kölcsön kértem egyet a kipróbáláshoz. Ha meg a rec-et nyomkodom nem reagál semmit, a tele lemeznél .
(#) promise válasza zsa hozzászólására (») Dec 20, 2011 / 1

Vedd ki a lemezt,úgy nyomj rec-et,akkor a jelnek át kell haladnia.
(#) zsa válasza promise hozzászólására (») Dec 20, 2011 /

kipróbáltam de sajna nem reagál. még a jelszint kilyelzés sem jön be lemez nélkül.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem