Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   71 / 219
(#) peter810 válasza peter810 hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

philips 42pfl3605h/12
(#) peter810 válasza peter810 hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

Ja és az egyen irányítóba mérem ezeket a+- szálán 302v a két középsőn meg 230v na de most nekem egyen irányítás után ahogy a rajzot néztem 395v kellene,lehet az egyenirányítóm a rossz?ez van benne: kbj608g
(#) mucsa válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

Szia Búvárruha. Rendben. Koszi a tippet.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2015
(#) kadarist válasza peter810 hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

Szia!
Ez nem egy aktív PFC-s tápegység, mert ha igen, akkor ezt a 400V-ot egy kapcsolóüzemű rész állítaná elő.
(#) Buvarruha válasza peter810 hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

Csak akkor indul a PFC, ha be van kapcsolva a TV, vagyis csak akkor emelkedik fel a feszültség, de ez nem kapcsol be tehát normális a 302V. Ha a tápfeszültség rendben van, akkor az alaplapon van hiba. Megdögölhetett a processzor, lehet hibás a firmware.
(#) vaszil29 válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Szia! Amikor bekapcsolom normálisan indul! Azt vettem észre, most hogy a burkolatot nem raktam vissza és egész hétvégén használtam, hogy ha a szoba hőmérséklete eléri a 25 fokot akkor valami túlmelegszik és ezért kikapcsol a tv. Ha szobába csak max 23 fok van akkor tökéletesen megy, nem kapcsol ki. Na ez a nemsemmi. van pár dióda, ami a hátoldalra van forrasztva, mert SMD, viszont a szemközti felső oldalra van biztosítva neki hűtés, amit kevésnek találok. ott érzem működés közben a legnagyobb hőleadást. Van valami ötleted esetleg?
Én arra gondoltam, hogy a dióda túlmelegszik és leold!!
(#) Buvarruha válasza vaszil29 hozzászólására (») Nov 23, 2015 / 1

Ez nem így működik, hogy a dióda leold. Mérni kell a tápfeszültséget, ha lecsökken, vagy teljesen elmegy a készenléti feszültség akkor tápban van a probléma, ha a feszültség végig stabil, akkor nem. Ezt úgy is ki lehet próbálni, hogy melegítgeted a részeket (hőlégfűvó, hajszárító) amelyik rész melegítésekor lekapcsol, az a hibás.
(#) peter810 válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 24, 2015 /

Szia próba táppal a tv üzemel.Valami a táppal van mert még a készenléti led sem világít,és semmilyen áram nem jön a tápból.
(#) banya012 hozzászólása Nov 24, 2015 /

Sziasztok
Olyan utan erdeklodnek, hogy ki valalna el, egy T-con panel javitasat. Samsung teve, tipikus hiba. Invert szinek.
Nagyon koszonom..

IMG_5105.JPG

(#) Buvarruha válasza banya012 hozzászólására (») Nov 24, 2015 /

Az a gáz, hogy a kijelző nélkül elég nehéz ellenőrizni, hogy sikeres volt-e a művelet.
(#) vaszil29 válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 24, 2015 /

Szia! Köszi a választ és az ötletet.
(#) sun hozzászólása Nov 28, 2015 /

Sziasztok. Van egy LG lcd tv hol bekapcsol hol nem,a készenléti lámpa világít ha bekapcsolom ketöt villan a készenléti és van hogy bekapcsol van hogy nem. Érdeklődni szeretnék tudja e valaki mi lehet a probléma,és kb mibe kerülne a javítás vagy alkatrész. Típus:32lg2000.
Előre is köszönöm a segítséget
(#) hobbyboby hozzászólása Nov 28, 2015 /

Még a nyáron vettünk a kalocsai Tesco-ban egy Blaupunkt LCD tévét, s a multkoriban tök véletlenül azt vettem észre rajta, ha a jelbemenet-választóját DVD állásba kapcsolom, mintha valami motorszerű kerregő hang egy pillanatra "felpörögne" benne, majd kiírja a képernyőre - "No disc" ...
A jobb hátsó oldalán valójában van egy nyílás, amely pont akkora, hogy egy DVD lemez simán beleférhet.
A magyar nyelvű leirata (Kezelési útmutatója) tartalmaz is valamiféle leírást a dologról, s a távszabályzóján mind rajta vannak a lemez-kezelői gombok.

Bár maga a TV nem egy nagy szám, csupán 58 cm-es képátlójú és sima HD Ready kategória, de létezhet az, hogy benne lenne egy filmlejátszó DVD szerkezet?

A gyártóját tekintve - Made in Slovakia

Nagyjából ilyen
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2015
(#) kadarist válasza hobbyboby hozzászólására (») Nov 28, 2015 / 1

Szerintem nem kellett volta erről írnod.
(#) Buvarruha válasza hobbyboby hozzászólására (») Nov 28, 2015 /

Ez most komoly?
(#) hobbyboby válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 29, 2015 1 /

Miért viccelnék?

Ez egy szakmai fórum - vagy nem?
(#) petya0 hozzászólása Dec 10, 2015 /

Sziasztok
Hozzám került egy Gericom bellagio LM 2010 tipusú lcd tv a távja nincs meg .A menüből a készüléken az autómata programozás lefut megtalálja az adókat,de nem tárolja le őket.pprogramok között léptetve csak kék képernyő van.Kézi hangoláskor ráhangolva szép a képe,de elléptetve a kép és hang megszűnik csak kék képernyő van.Mi lehet a gond,kell hozzá a távirányító vajon?
(#) hobbyboby válasza petya0 hozzászólására (») Dec 11, 2015 /

Vannak TV-k, amikhez mindenképpen kell.
Mi egyszer a kis Sharp-unkat elvittük a nyaralásra, ám a távszabályzóját véletlenül otthon hagytuk. Gyakorlatilag csak ki-be kapcsolni tudtuk, de semmi mást.

Veszel egy Somogyi Elektronika URC-1 távszabályzót, és ha szerencséd van, azt minden TV-hez be lehet "hangolni". Ha benne van a tipusa a hozzáadott listában - máris nyertél.

Mellesleg - lehetséges még, hogy az a TV EPROM hibás, tehát nem rögzíti be az adókat a memóriájában. Találkoztam én egyszer egy nagyképernyős Philips TV-vel, annál minden egyes bekapcsolásakor újra és újra meg kellett vele kerestetni a befogható/nézhető csatornákat.
(#) adapter hozzászólása Dec 15, 2015 /

Sziasztok,
Van egy philips 22pfl2908h/12 Lcd tv-m ami nem működik.
Konnektorba dugva semmi, a táp panelen a primer oldalon a 400V-os kondi 316V-ra töltődik, szekunderen semmit sem mérek...
Megszánna valaki egy két jótanáccsal merre mérjek tovább?
(A panelen szemmel semmi hiba nem látszik, bár nem nagyítóval néztem...)
Sajnos semmi gyakorlatom sincs TV-kel...
(#) Buvarruha válasza adapter hozzászólására (») Dec 15, 2015 / 1

Ha vestel táp, akkor rövidzáras diódákat keress kezdetben.
(#) Andr3wJ válasza adapter hozzászólására (») Dec 16, 2015 / 1

Ahogy buvarruha kolléga írja, szekunder oldalon az egyik dióda valószínűleg zárlatos. És igen vestel.
(#) adapter válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 16, 2015 /

Nyertél, tényleg volt egy zárlatos dióda, csak ilyenem volt itthon, ugyhogy ezt tettem be. Most már klasszul beindul de atom meleg ez a dióda, és be-be vibrál a kép mintha valami fesz kevés lenne, egyébként a 12V az csak 11,3V. Nem kevés ez?
5V a panelen 4,8V a 24V meg 23,2V.
(#) adapter válasza adapter hozzászólására (») Dec 16, 2015 /

Jaa, egyébkén a meghajlott dióda SB5100 -as volt.....
(#) Buvarruha válasza adapter hozzászólására (») Dec 16, 2015 /

Az nem shottky dióda, így nem túl alkalmas erre ezért melegszik. Az, hogy a feszültségek nem pontosak, vagy inkább jellemzően alacsonyak nem meglepő a vestel tápoknál.

Igen az adatlapon néztem is, az csak kapcsoló dióda, és igazad van, jelentős a nyitó feszültsége.....
A munka helyemen ha minden igaz van még pár darab SB560-am avval teszek még egy próbát (ha megtalálom).
Arról mi a véleményed, hogy a panelen 4db párhuzamos üzemű SB5100 nak van hely, de csak 3db volt beforrasztva és én beforrasztanék mind a 4 be 1-1 SB560-at? (Hátha az áram megoszlana jobban....)
Vagy ne görcsöljek?

Nem rossz ötlet, de, ha már biztosra akarsz meni a legjobb megoldás egy egy tokon belül lévő dupla dióda kis hűtőbordával (ahogy eredetileg kellene ezt csinálni...) A párhuzamosan kötött diódák sosem nyitnak pontosan egyforma feszültségen (esetleg, ha válogatva vannak), így simán lehet, hogy 4 közül egy viseli a terhelés 80%-át.

Ha már szóba hoztad, ilyenem is van a munkahelyen valahol, de félek, nem fér el a panelon, nagyon csekély a magassága, és a korpusz miatt nem állhat ki semmi olyan ~8mm-nél jobban.
(Lehet, hogy maradok 560-asoknál, és megpróbálom összeválogatni nyitófesz alapján, bár az a karakterisztikáról vajmi keveset árul el, de kiindulni kell valamiből..)
Mégegyszer a tippet!

Ha megoldható, fektetve egy vékonyabb aludarabbal hatékony lehet.
(#) adapter válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 17, 2015 /

Nna, jólett!
Most iszom 1 sört az egészségedre!
Találtam 4 egyforma nyitófeszű SB560-at beforrasztottam, éppen csak langyos mind a 4, mérés nélkül nagyjábol egyforma hőfokú lehet...
(#) Hollowdrums hozzászólása Dec 18, 2015 /

Sziasztok!

Hozzám került egy Samsung UE32EH5000 Led tv.
Hibája, hogy nincs háttérvilágítás. Ilyet még egyet sem javítottam, csak CCFl csöveset.
Kérdésem az lenne, hogy mi szokott ezekben általában megpusztulni, lehet ezeket javítani szkóp és komolyabb társai nélkül? Esetleg valakinek lenne hozzá egy service manual-ja?

Köszönöm!
Következő: »»   71 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem