Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Szia!
Sima fenyőgyanta. Törd apróra, akkor hamarabb feloldódik az alkoholban, denszeszben. Ha lekenek vele egy nyákot, 5-10 perc múlva egyáltalán nem ragad.
De az Akrilan lakk is jó, az is forrasztható, persze az is vékonyan használatos. A szerepe annyi, hogy megvédje a rezet a levegőtől.
Sziasztok! Egy kiegészítést szeretnék megosztani veletek a vasalásos technikához,( ha már ismert és csak feltaláltam a spanyolviaszt akkor bocs.) Szóval: megfigyeltem, ha valamiért le kell mosnom a vasalást, mert például nem sikerült jól, utána a második mindig jobb lett. Nitro hígítóval szoktam ezt elkövetni. Innen jött az ötlet, hogy jobb lenne alapozni, vasalás előtt. Ezt úgy oldottam meg, hogy tonerport feloldottam nitro-val és felkentem a nyákra, egy laza törlés és mehet a vasalás. Az eddigi eredmények biztatóak, három alkalommal csináltam, mindhárom tökéletes lett. Persze a jó felület előkészítés, gondos vasalás, hengerezés stb. továbbra is a lényeg, de ártani biztos nem árt...
Ez nekem nem teljesen érhető.Felkented a feloldott toner port , aztán csak lazán letörölted .
Ami után gondolom ment rá a rajzolat majd vasaltad. A felkent ott maradt toner por ott marad maradványaival mi lesz utána .? Jó lenne kép a végeredményről , vagy erről a folyamatról , mert nem teljesen egyértelmű.
Annyira letörlöm, hogy nem is látszik, de egy nagyon vékony filmréteg biztos marad, mert megnő a tapadás.
Nincs meg magyarul?
Sajnos nincs és a többi (benne megemlített) dokumentumot sem találom még angolul sem.
Üdv Urak,
Valaki gyártatott már Kapton fóliából paszta maszkot? Rengeteg videót látni, hogy kisebb szériánál ez is jól szolgál. Mik a tapasztalatok? Nem sokára lenne 100db-os nyák széria amit ültetnem kéne házilag. Köszönöm Péter
Mekkora méretű lenne a dolog ? Egyébként a kaptont nem tudod kivitelezni , ha csak nincs lézer vágó géped .
Nem is azt mondtam, hogy én akarom. Legyártatni szeretném.
10x20cm (0603,0805, TQFP0.5 mm ) Olyan sűrű mint ez pl. De meg van a nyerő cég asszem. Befutó cég A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2015
Igen hát több darabnál jobb legyártatni , hogy strapa bíró legyen .Bár kérdés , hogy ha egy jó nyomdai filmet csináltatnál maszknak , akkor dry fóliával is meg lehet ezt csinálni.
De ahogy neked jobb.
Hali. Ennyi miatt nem szeretném telepíteni a programot. El tudná valaki küldeni a beültetési rajzot, úgy hogy látszik s vezetés is? Nem kell vasalásra, csak látni akarom mi hova van kötve.
Van csak viewer is (Sprint Layout Viewer). Az csak egy exe, pár Mbyte, telepíteni sem kell.
Mire való?
Szia Peppe.
Elarulnad, hogy holszerzel be 0,2-es kapton foliat? Engem is erdekelne. Cserebe lezerrel kivagom Neked a pasztamaszkot. En a par darabos nyakok pasztamaszkjait fenyes nevjegykartonbol keszult lezerrel vagva keszitem el, De valoban jobb lenne a kapton. Udv.
Szia,
Az E-bay a bárátom Pl ez is jó , mondjuk lehet túl vékony. De láttam már vastagabb fóliát is. Szerintem folytassuk a többit privátban.
Sziasztok! Ha már a lézeres dolgoknál tartunk: házilag szerintetek mennyire kivitelezhető egy olyan lézer, ami mint egy cnc körberajzolja a nyákon a vezetősávokat? Ez most pusztán csak eszembe jutott, és érdekelne a dologról a véleményetek. Mármint úgy értem a körberajzolja dolgot, hogy ahol kell leégeti a rezet a nyákról, elválasztva ezzel a szükséges vezetősávokat a felesleges részektől.
Már volt aki próbálta csak nem teljesen így ahogy te gondolod . Feketére festett nyákot tett a lézer alá és leégette a festéket onnan ahol ki kellett marni ,majd savval maratta . A réz kiégetéséhez hatalmas teljesítményű (co2?) lézer kell amit házilag elég nehéz és drága előállítani .
Az alatta lévő üvegszálas lapot szerintem meggyújtaná vagy egyszerűen azt is átvágná.
Ez úgyis csak érdeklődés. Ehhez a feketére festés leégetős módszerhez kb mekkora lézer kell szerinted?
Ehhez valószínűleg elég 1-2w is, de elég lassú és büdös .
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2015
Nem szándékom megcsinálni, most pusztán csak érdeklődtem a dologról.
Sziasztok. Melyik nyák készítési módszer a legolcsobb? Vaskloridos dolgot olvastam. Tintaaugaras nyomtató és fotopapir elég lenne hozzá?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |