Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok!! Kellemes gazdag békés Karácsonyt kívánok mindenkinek, s sikerekben gazdag Boldog új évet!!
Üdv!
Grungig stf-55 típusú televízióm egy sikeres hibás színkezelési javítás után pár hónapig tökéletesen ment, de karácsonyra úgy gondolta megajándékoz ismét egy remek hibával ami a képen tökéletesen látszik, miszerint balról elkezdett elsötétülni a képernyő ami igazán sötétebb filmeknél teljes sötétség azon az oldalon valamint csíkos a kép többi része.Érdekelne hogy foglalkozni érdemes-e a készülékkel, vagy ívesen meg kell javítani és nem pocsékolni rá a vagyont? Egyébiránt kellemes karácsonyi ünnepeket ! Üdv ipi
Akit érdekelne a hiba, és javítása, az egy szem púpos elégett lábú kondenzátor volt a nagy fesztrafónál(sortrafó) név szerint 22µF 250V, helyet cserélt egy 400 voltossal azóta a kép ismét gyönyörű
Köszi, hogy megosztottad az infót! Gratula, szép munka volt! További békés ünnepeket!
Segitség kellene : Képcsöves GRUNDIG tv AV2 scart aljzatába dugott csatlakozójának mozgatásával tudom a képet visszahozni, nézés közben fekete lesz a képernyő. AV1-et használom,de be kell dugni csatlakozót aAV2-be is hogy föl-le mozgassam a tv AV2 aljzatát a kép miatt. Mit javasoltok hol keressem a hibát? /A tv AV csatlakozóit átforrasztottam de semmi javulás/
Ezt más kábellel is csinálja?Hidegen, melegen? Pattogás nincs ha eltűnik a kép?Hangok is vannak akkor tuti kontakt hiba , ha nincs kondi akkor is lehet rossz abban a körben nézd át őket neme púpos ha csak gyanús is cserélném .
Érintkezési hiba lesz, mert kondenzátor nem jön helyre mozgatásra.
Lehet maga az aljzat is kontaktos, vagy akár az apa is.
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy régi funai tv-2000A MK 7 típudú tv-nk. Nincs színe. Majdnem mint a fekete fehér képek. Mi lehet a baja? Érdemes e megjavíttatni? Előre is köszönöm a választ.
Ha jól látom ennél még potencióméterekkel lehetett hangolni a színeket sanszos hogy azok lettek kokszosak másik ehhez hasonló tv-n ez volt, ha szaki csinálja és becsületes féle nem drága ha pénzéhes akkor plazma tv áráért fogja kipucolni, de még közel sem biztos hogy ez a hiba.De lehet ic-is, szerintem érdemes megnézetni és ha jó árat mond megérdemel egy misét, ha sokba van és nincs hozzáértő a családban akkor esélyes hogy tv csere lesz.
Szia!
Azt mondd meg, hogy miről kapja a jelet, antenna-bemenetről, Scart-ról vagy RCA-ról? És mi a forrás, analóg kábeltévé, beltéri?
Szia. Beltériről megy. Scart csatlakozó és antenna kábel is kell ahhoz, hogy legyen jel.
Jó, akkor a beltérin kapcsold át a kimenet fajtáját RGB-re, ha nem azon lenne.
Átkapcsoltam. Most színes lett, csak kicsit zúg. Köszönöm
A zúgásra ellenszer: a beltérin állítsd maximumra a hangerőt és a tévén pedig állítsd halkabbra, annyira, amennyire azt szeretnéd. A továbbiakban a tévé hangerőszabályzóját használd hangerőszabályzásra, ne a beltériét.
Esetleg még, hogy mi más van feleslegesen bedugva amit még ki lehetne húzni...
Általában nem földhuroktól kerreg a hang, hanem a videojel áthallása miatt van ez a zavaró hang, főleg világos, kontrasztos képnél. Sajnos az analóg technikának vannak hátrányai...
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2015
Sziasztok.A segitsegeteket szeretnem kerni.Van egy thomson 46rh40e tipusu projektoros tv-m.Filmezes kozben egyet gondolt es kikapcsolt,nem reagalt semmire.Egy helyi tudos megjavitotta benne a tapegyseget azota a 25 es a 29-es hibakodot villogja,es ennyi.A szerelotol el kellett hoznom,mert szerinte nem lehet hozza alkatreszt kapni,meg amugy csak a helyet foglalja nala.Most egy jo nagy polcom van.Senki nem vallalja a javitasat,mert projektoros.Van valami otletetek,probaljak szerelot talalni,vagy guritsam ki lomtalanitaskor?
Mehet a lomiba... Mi jellemezte ezeket a tévéket? Homályos kép, konvergenciaproblémák, nagy fogyasztás.
Van-e affinitásod a javításra? Milyen felszereltséggel rendelkezel és milyen elektronikai ismeretekkel? Rajzot itt találhatsz róla.
Sziasztok!
Egy Technika 26C-264D LCD tv-vel gyűlt meg a bajom és segítséget szeretnék kérni a javításában. Az a baja, hogy ki-be kapcsol. Amikor megy folyamatosan villog a készenléti led. Mivel lejárt a TESCO garancia belenyúltam. Átnéztem a tápját, de hibát nem találtam benne. Legalább a garancia időt kibírta Viszont ezzel a villogással szerintem valamit mondani akar szerencsétlen. A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2015
Sziasztok.Sajnos en nem ertek hozza,autoszerelo vagyok.A kollegam muszeresz,o biztat hogy ne dobjam ki a tv-t,probalkozik atmerni a dolgokat benne.Tudnatok segiteni honnan induljon?Most ki lett veve a tapegyseges panel,azt nezi,nincs e hibas forrasztas.Nem ertem, meg lett javitva a tapegyseg,es csak a hibakodokat villogja.A forditas szerint hianyzik egy kapcsolt 5volt,es ezert is villogja le a 29-es hibat is.
Mondjuk nem ártana tudni milyen tv- ről van szó. A kapcsolt táp nemfeltétlen a táppanelon van, szinte bármelyik panelről lehet szó. Ha ez LCD akkor legvalószínűbb a MAIN lap.
Az előző oldalon írta a kolléga. Egy Thomson projektoros gép.
Igen már látom, jól körül kell nézni az alaplapon. Főleg a csövek alá eső részén. Gyakori hiba az olajszivárgás, ami zárlatot okoz a panelon. A képcsőáramköri lapokra is rászokott folyni !!! Meleg mosószeres vízzel szoktam tisztítani. A szivárgást meg kell szüntetni, a mutatvány időigényes, sok türelmet kíván.
Sziasztok,koszi az eddigi segitseget a thomson projektoros tv-vel kapcsolatban.Kiszedtuk a belsejet,amin ugy egyben a lampak meg minden mas van.Nem tudom az elozo szerelo mit csinalhatott rajta,a tapon kivul,mert csupa kula az egesz.Remelem a kepeken jol latszodik.Hogy tudom ezt a poros trutyit letakaritani,hogy ne tegyek semmiben kart,olyan mintha olajos por lenne,nemi szosszel......
Ezt írtam, valamelyik csőből folyik az olaj, vagy akár többől is. Fürdőkád (mikor senki nem figyel , jó meleg mosószeres vízzel, ecsettel tisztára mosod. Lejön róla, utána radiátor, vagy egyszerűen lerakod meleg helyre száradni. Semmit nem tesz tönkre. Ki kell deríteni melyik cső tömítése ment tönkre. Az olajra vigyázz, mert csak ami benne van az jó hozzá. Le kell ereszteni az olajat, lemosni, szárítani. Az eredeti tömítés alá, tenni valamit, hogy jól zárjon. A műtét után a konvergenciát újra kell állítani. Egy ilyen kb 2-3 napos mutatvány, és ha nem vagy alapos. Nem garantált a siker
Sziasztok! nekem olyan problémám lenne, hogy a Digihome-os tv-m önálló életet él. hol bekapcsol..hol nem..inkább nem...de van hogy kikapcsol és napokig bekapcsolhatatlan.. a piros led fény a tv-n villog, tehát áram alatt van.. a konnektor dugóban a fuse-t már kicseréltem 5A-os volt benne.. van hogy csere után működött, azaz bekapcsolható volt a tv, volt hogy nem.. már próbáltam 3 és 13 A-ossal is. a 13-assal is bekapcsolt.. működött. kikapcsoltam és azóta megint bekapcsolhatatlan. a távirányítónak semmi baja.. a tv-t a tv-n se tudom bekapcsolni.mit tudnék még vele kezdeni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |