Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Üdv.
Esetleg ha lehet közétennéd a kapcsolást mert szeretném megépiteni.
Szia!
Sajna rajz nincs itt a fórumra /keverők építése../ témába raktam fel a kiindulási rajzot de az át lett alakítva mert nem volt működőképes. De itt vannak a sprint layout tervek ebből meg lehet építeni! Ha valami nem tiszta akkor írj nyugodtan. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2015
Szia! Elsőre nézetre nem rossz, de ha rám hallgatsz, kicsit visszaveszel a feliratokból. Szerintem túl sok (persze, ha neked így tetszik, lelked rajta). BUÉK: Zsolt
BUÉK Neked is!
Amúgy ha még elmondanám, hogy teleszínes forgatógombok/piros, fehér, fekete, kék, zöld/ lesznek rajta akkor... /Majd arról is teszek fel képet/ Az igazság az, hogy a kisfiamnak/11 éves/ készítettem! Neki így tetszik, és gondolod már mennyi vissza lett véve!
Ja és most látom második nézetre: a 3 sávos hangszín szabályzónál, van egy kis felirat difi. A magasnál a violinkulcs stimmel, de a középnél és a mélynél nem jó.
Ilyen lett!
Precíz munka !
Köszi!
WC ülőke fűtés
Sajnos Apu mostanában sokat bóbiskolt a hideg WC-n, de ezután már Télviz idején is egész kellemes lessz az ücsörgés! Karácsonyi fiók project volt... Fűtőszál d=0,5mm Kanthál (R~7,5Ohm), 0,5mm2 drót, 0,75mm2 érvéghüvely. Körülötte 1szál vékony zsugorcső, kerámia gyöngyök, szilikongumi csőbe tolva, WC-deszka bordáin átfűzve, majd PE csővel tovább növelve a hőleadó felület... Fűtőszál krimpelt végei egy külső 2,5mm2 szigetelt érvéghüvely tartja -nyaka az utolsó porcelán gyöngyre rápaszirozva, illetve zsugorcsővel ráfogatva-... a kijövő drótokat 1-1 vékony szilikongumi csődarab fogja a tartó hüvelyekhez. A tápegység 1db ~18VA×10VAC trafó, T200mA bizti, kapcsoló. a visszajelzést-háttérvilágitást 2db antiparallel kötött warmwhite 3528-as LED szolgáltatja (primer ~85mA áramával 1/4W). utólag... Talán érdemesebb lett volna az ülőkének nem csak a belső oldalán vinni a fűtést, hanem a külső, visszatérő oldalon is -most kicsit hűvösebb a WC-deszka külső széle-. Amúgy a kb. 10-15Wattnyi fűtőteljesitmény éppen elég +18-20°C-on!
Mindig is érdekesnek találtam hogy sokan odajárnak újságot olvasni, mert én 2-3 percnél többet nem szoktam ott eltölteni. Azt meg ki lehet bírni akkor is ha hideg a deszka, de lehet olyan deszkákat is kapni amik eleve párnásak, így nem hideg.
Én egy 40x20x2mm alumínium szögvasra - he,he - tettem rá 5 db 1W-os power LED-et és a 230V-os meghajtóját.
Hátul a vezetékeket odafogatnám a csőhöz, ne úgy a levegőben menjenek.
Hurkot is hagynék, hogy a gyakori hajtogatástól nehezebben törjenek el. Tisztítással kapcsolatban lennének kérdéseim, szerencsére nem nekem kell majd
Talán a műgyanta kiöntés segítene a tisztításban...
Legyen inkább kerámia !!!! Így a hőeloszlás is egyenletes lesz.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2016
Ilyen lett, 5 db 1W-os led kb. 220mA-rel hajtva.
Elég gyengének látszik. Nyomd fel az áramot 300mA köré.
Simson elektronikus gyújtás vezérlő, és EVR egy év után átadja helyét az "újaknak" (amik még elképzelés alatt vannak)
Nem rossz ! Majd teszek fel hasonló dobozolási technikával képet. Én egy hőmérőt építettem, 7107-tel.
Nem akarom lelőni a poént, képek később....
Szia
Szép lett. Én is építettem hőmérőt DS IC-vel, igaz, én kb 10m utp-n vittem ki az érzékelőt, nekem is csalt, a tápfeszt kellett hidegítenem, és egyből helyrejött. Előtte nem is gondoltam, hogy egy digitális hőmérőnél ez gondot okozhat, próbálj meg 100n-t tenni az IC lábaira.
Szia!
Én is építettem már LM35dt-vel hőmérőt és kondi nélkül is pontos, pedig kb. 1,5 méter hosszú vezetékkel van bekötve, igaz sodrott érpárral, talán ezért.
Ez az egész panel "csak" a gyújtás? Miféle gyújtás ez?
Tegyél 100n-t rá, ahogy előttem is írták és húzd fel a kimenetét pár K-val tápra az AVR-nél.
Kalapács vezérelt elektronikus gyújtás. Pluszba van még rajta egy evr-r de az sajnos zárlat miatt gyorsan meghalt így került bele a másik kisebb panel mert egyszerűbb volt építeni egy másikat mint azt ami bent van kiszerelni.
Nemrégiben vásároltam egy EADOGXL 160 grafikus LCD kijelzőt és hozzá érintőképernyőt. Építettem hozzá egy vezérlőt ATmega8 mikrovezérlővel. Jelenleg touchpadon keresztül lehet rá "rajzolni".
'K' betű már nem fért ki
Üdvözletem!
Az én újévi alkotásom: Egyszerű Solomon forrasztóállomás. A belsejéről nem csináltam képet, mert eléggé kusza, éppen hogy befért minden bele. A háza egy parkside lidl-ös forrasztópákáé, ebben van egy 19V-os laptop tápegység. A szabályzásért egy egyszerűbb általam írt algoritmus felel Arduinoval és egy áteresztő FET-tel. Szilikon csöves kábel került rá, így nagyon hajlékony,kezes. Nem komoly alkotás, de én ezzel kívánnék minden fórumozónak boldog Új Évet! |
Bejelentkezés
Hirdetés |