Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektroncső
Ez valami módosított PH3-as? Látom 4 cső van benne, de sehol egy félvezető?
A BEAG fő területe a stúdiótechnika volt, ennek úgymond melléktermékei kerültek szélesebb körű piacra, gondolom némileg egyszerűsítve. A stúdió technika, keverő asztalok, vonali, behallgató erősítők jórészt egyedi, de legalábbis kis sorozatú gyártásban készültek.
Sokáig őrizgettem egy keverőpult toló potiját, jó sok ellenállásból, aranyozott élcsatlakozókon futott a leszedő kefe, mint az óramű.
Jól látod, PH3 módosított változata, JFET helyett cső van, kíváncsi voltam így mit tud.
Hibrid változat jobbnak bizonyult.
Szevasztok!
Hozzám került egy cső: GR20-12, Pressler gyártmány (nem lehet jól látni), a lábkiosztása (sőt a lábai sem) nem hasonlít a GR20 néven talált csőre (Frank's, Wademecum). Tud róla esetleg valaki, valamit? Köszönöm: Kálmán
Köszönöm!
Egyszer má' megtanulom, hogy Radiomuseum-ban is keressek.
Üdv. Kaptam ma egy csövet,de nem tudom a típusát. A cső alsó fém peremén csak ennyi áll:
B 70/4 V Sajnos azt se tudom biztosra mondani hogy üveg cső,mivel a festés miatt ez nem látható,kicsit súlyra mintha nehezebb lenne mint az átlag ilyen méretű csövek. Remélem valaki tud benne segíteni,sajnos nem egy gyakori csőnek tűnik. A válaszokat előre is köszönöm.
Az is lehet, hogy nem elektroncső, hanem vibrátorpótló (feszültségátalakító). Orosz katonai rádióban (R-105) láttam hasonlót. Két tranzisztoros önrezgő volt benne és a régi mechanikus kivitelt pótolta. De az is lehet, hogy ez még mechanikus. A pár voltos akkufeszből csinált anódfeszt.
De ez csak tipp.
Már a kérdésed előtt meg volt a válasz a hirdetésben.
A lényeg az volna hogy mi lehet a lábkiosztása.
Nem is tudtam, hogy telepes rádiót építesz
Azt szeretnék most készíteni,a telepes csövek segítségével,és ha jól működne akkor ezzel a vibracsővel is. Ha viszont nem javul akkor marad 2db 3055-ös és egy trafó,ami majd az anódot adja.
Üdv. Akadna itt egy TM82-es nevű csövem,adatlap nélkül. Esetleg valaki ismeri ennek a csőnek az adatlapját? A válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
Olvasnivaló: Bővebben: Link.
Köszönöm,pont ezt a választ kerestem.
Sziasztok! Új vagyok és segítséget szeretnénk kérni. Van egy Gu 81M pentódàm itthon.
És szeretnénk egy tesla tekercset működésbe hozzni vele. Tulajdon képpen egy vttc akarok építeni. És azt szeretném kérdezni , hogyan vezéreljem a csövet? Odàig meg vagyok, hogy mot, kondik stb. A cső fűtése meg van oldva egy toroid trafóról. Vannak kapcsolàsi rajzaim ehhez a vttc-hez . De nem akar nyugodni a ketyere. Mennyi lehet ennek a ràcsfeszültsége? Ha valaki talàlkozott ilyennel és tud segíteni azt meg köszönöm.
Ebben mindent megtalálsz amire szükséged lehet a csővel kapcsolatban.
Itt egy működő megoldás, részemről: Bővebben: Link
Ez egy öngerjesztő, blocking oszcillátor. De ha akarsz, építhetsz vezéreltet is, csak a meghajtás is csöves legyen hogy bírja a nagyfeszt. De a GU81-nek fenn van az adatlapja a neten.
Köszi Big!
Szívesen.
Keress rá a bejegyzéseimre így: * topic:1288 user:_BiG_ , illetve: * topic:1552 user:_BiG_ Sok fontos információt, tapasztalatot leírtam, illetve linkeltem. Azt is leírtam, hogy 4 hónap elméleti kutatás után álltam neki építeni, mert a MOT és a GU81M nem játék már. Nagyot szól, ha valami nem klappol. Az egészségedre és a berendezésre vigyázz De Collector fórumtárs is sok hasznosat írt, ő komoly cuccokat épített, bár főleg SGTC témakörben.
Köszi! Tudom, hogy a Mot erősebb mint én. De a nagy feszültség nagyon izgalmas.
Na ez volt az első teslàm. Kezdetek kezdete. Működött is, de nagyobbat tekerek.
Elég furin néz ki, làtni a papircső végét, de azt le vàgttam. Utànna a hagyomànyos szikraközöz meghajtàs jött.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2015
No, akkor ha érdeklődsz a téma iránt, akkor keress teslás topicot itt (az előbb megadott topic sorszámok segítenek), ne ide írj ilyet, mert a modik kivágnak.
Kérlek, használd a "Válasz" gombot, hogy lehessen látni, kihez beszélsz. Köszi
Köszönöm - mindannyiunk nevében!
Sziasztok!
Egyik ismerősöm pakolászott a padlásán és kaptam tőle egy láda csövet, nagyjából ismerősek voltak a típusok ,de van kettő amit nem tudom ,hogy milyen céllal is használták őket pontosan. az Egyik egy OS1-es cső a másik pedig egy OS18/600 ha minden igaz ,mert még bontatlan és ez van a dobozára bélyegezve.Meg tudnátok mondani ,hogy milyen területen használatosak ezek a típusok?
OS18/600~EL50, vagy 4654. OS1-ről semmi. Keresd őket a Radiomuseum-on.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2016
Egy pár kép róla
Mintha a feje kissé más lenne.
Hogy van ez a regisztráció? A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |