Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minden, ami modell

Témaindító: H.Viktor, idő: Nov 28, 2007
Lapozás: OK   24 / 90
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Feb 22, 2008 /

Nembiztos hogy olyan nehéz lessz. Ha épited küljél képeket, menetközben kitárgyaljuk.
(#) brejti válasza pittyu hozzászólására (») Feb 22, 2008 /

Helló!

A terv hosszú kutakodás eredménye. A gépet az rcgroups.com-on >>>itt<<< és >>>itt<<< találtam, és nagyon megtetszett. Sajnos a képen lévő gépet nem én építettem. Én még teljessen kezdő vagyok, de azt hallottam, hogy ez a modell nagyon jól irányítható, és ideális a kezdőknek.

üdv brejti
(#) pittyu válasza brejti hozzászólására (») Feb 22, 2008 /

Hali. Végignéztem köszi , sok jó dolgot lehet ellesni, érdemes végigböngészni.Pár dolgot szeretnék azomban megjegyezni. Előszöris azt ,hogy ez inkább müködő makett.Jólessz mutogatni a szobában a haveroknak, ki a reptérre nemigen fogja vinni.Megrögzött csürőpárti vagyok ,az sincs.Ha én egy modellbe ennyi munkát belefektetnék nemmerném megreptetni.A szárnyban keveslem a bordát.Izmosabb mocit ajánlanék.Ezt a tervet egyszerübben kellene megcsinálnod doboztörzzsel , erősebb szárnnyal.Olvass vissza az én kétmotorosomhoz, annak a törzse megvolt két nap alatt.Nem makett de jól repül. :yes:
(#) bandita31 hozzászólása Feb 23, 2008 /

Hy
Nekem az a kérdésem lenne hogy:
Mi lehet a probléma ha nem veszi a jelet a panel(gyári antennák) csak akkor müködik ha összeérintem az antenákat.
(#) brejti válasza pittyu hozzászólására (») Feb 23, 2008 /

Helló!

A csűrőt azt én is hiányolom, de a szárny szerintem megfelelő. Amúgy tényleg egy kicsit makettes, viszont ha egyszer megépítem akkor nem fogom sajnálni azt a kis plussz munkát amibe a törzs kidolgozása kerül. Az rcgroups-on láttam egy olyan verziót, ahol kis gyöngyöket ragasztott az orrára utánnozva az eredeti csavarjait

üdv brejti
(#) pittyu válasza bandita31 hozzászólására (») Feb 23, 2008 /

Nincs nagyfreki.
(#) djtometkow hozzászólása Feb 23, 2008 /

asszem a dragstert légpárnásra csinálom mert így a súrlódás is minimális lesz
már csak egy tervrajz kell és neki is kezdek
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Feb 24, 2008 /

Hú fiuk ma nagyon jót repülőztünk, gyönyörü idő volt.(és csak egy recsit törtem )Elfelejtettem a z adón átállitani a modell számát.
(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Feb 25, 2008 /

A googlén rengeteg irás van légpárnásról.Szuzuki motor stb...
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Feb 29, 2008 /

Emberek!
mindenki elhagyta ezt a topicot?
Modellezőtársak távirányítóra fel!

Senki nem épített semmit?

nemsokára megjönnek az alkatrészek a légpárnáshoz
és talán esetleg jövőhét végére talán kész lesz( ha nem jön közbe doga a suliban :yes: )
(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Feb 29, 2008 /

Dehogy hagytam itt a topicot!! Csak hütőgépszerelő vagyok ,és mivel egy kicsit kisütött a nap minden kuncsaft meghülyült.Mindenkinek ilyenkor jut eszébe ,amit egész télen meglehetett volna kényelmesen csináltatni.Végülis nembaj legalább összehozzák nekem a lecsót a rég áhitott "" DISCUS"" vitorlázómra .Meg tönkrement a werbatim kiskamerám, és megrendeltem a zenntől az új felvevőmet.
Nézd meg a zenn honlapján a discust, én láttam a készletet (malyd kivertem a répám ) olyan szép.A kacsaszárnyu épitését még nen kezdtem el. az még nagyon izgat, az anyag megvan hozzá ,csak időm nincs.
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Feb 29, 2008 /

Megnéztem a discust.
Ember ez szuper!!! Üvegszál 2.6 m fesztáv húúúúúúúúú

nekem is teccik csak nem tudnám elvezetni :no:
amúgy a légpárnásban csak egy moci lesz egy MDLD 225 ami elég lesz szerintem a durván 320-340g-os gépecskéhez (amit lehet habból csinálok rajta)
egy 3 cellás lipo fogja táplálni a mocit egy 30A-es szabályzón át.

mellékeltem egy képet ami alapján csinálo a gépet:
Az Arocopter GEM-2 1962-ben csinálták Dr. Bertelsen kisérleti járműve volt.
bedobok egy hasonló rc légpárnás videót is itt[i]

image005.jpg

(#) bandita31 hozzászólása Feb 29, 2008 /

Hy
Szeretnék én is modelrepülöt venni és véleményeteket szeretném kérni erröl a géprölmég kezdö vagyok)

http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?shop_id=2433&cikk=unas_477654
(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Feb 29, 2008 /

Frankó lessz a légpárnás!Felépitésénél fogva mindig haladnia kell, hogy meglegyen a légpárna.Betojás volt , amikor elkezdett merülni az akksi , a pilóta meg nyomta neki.Egyébként van már 2.5 m-es vitorlásom, nem nehéz vezetni. A multkor azért töt össze a kis (1.6m es ) mert elfelelytettem átállitani az adón a modell számát.
(#) pittyu hozzászólása Feb 29, 2008 /

Szeretném megkérdezni miért kaptam figyelmeztetést? :eek2:
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Feb 29, 2008 /

Ez a nagyvitorla.Teljesen salyát épités, még a törzs is.
Bandita 31: nemsikerült megtalálnom a repcsidet.Más elérési utat adjál meg.
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

pöpec
naon jól néz ki. ez a zöld szín biztos jól látszik a levegőben.

Azon gondolkodtam tegnap éjjel, hogy mi lenne ha a légpárnásra tennék magassági kormányt.
Lehetséges hogy felszálljon?
mert végül is elég könnyű lesz de a moci nagyon erős
szerinted összejöhet?
(#) djtometkow válasza bandita31 hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

ezt a gépet már láttam máshol is.
ez valami kétcsatornás ugye? csak gáz és oldalkormány
"Nagysebességű modern technika és csucsteljesimény" -hát én nem lennék ebbe oly biztos
"Szuper erős és hihetetlenül légies felépítés
-én is beleestem ebbe a csapdába egy másik géppel és nem hiszem hogy ez olyan szuper erős lenne

Bocs ha elveszem a kedvedet de nekem ez a tapasztalatom a "játék modellekkel" kapcsolatban

De ajánlom a zenn.hu-t
ott elég olcsó és jó minőségű modelleket lehet venni.
Persze ez attól is függ mennyit szánsz rá.(30-35000ft ból kijön egy első osztályú kezdőgép)

Pittyu: nem a répás elszólásért kaptál felkiáltó jelet?
(#) djtometkow válasza djtometkow hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

elkészült az első kísérleti modell
egy rossz szervóbol csináltam és egy depron tálból
(alul az a szoknyaféleség az szemeteszsák
(#) bandita31 válasza djtometkow hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

Hy
20-25ezernél nem akarok töbet adni érte mert:
-még nem vezettem repülöt
-nem is láttam élöben modelrepülöt

Ha most megvenném 35ezetért felszálnék vele(az nem nehéz) és az elsö fordulásnál le is zuhannék vele akkor csak kidobtam az ablakon a pénzt.Szerintem nem mindegy hogy 20ezer szál el vagy 30.

Példának lásd:WWW.YOUTUBE.COM

Gonldoltam hogy nem valami nagy szám (már az árábol is rá lehet jönni).
(#) djtometkow válasza bandita31 hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

igazadvan de 12000ft-ért veszel egy 2 csatornást ami repülni repül de ha valami gond van pl.: egy nemvárt széllökés (az enyémnek is ez lett a vége) nem tudsz nagyon mit korrigálni és puff...(ha szerencséd van túléli a gép de az 5-6. alkalom után már eléggé romos lesz)
gondold meg!
nézzél szét a modellboltokban milyenek vannak

nem akarlak befolyásolni

vagy választhatod az autó, hajó, egyéb földi mofdellezést az biztos nem zuhan le

amúgy fordulózni nem nehéz csak a felszállás és a leszállás nehéz (szerintem)
(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

Szia. A légcsavart a tálca sikjába tedd ,pár milis réssel.A mocit fent megfogod valami kengyellel.Szoktak beletenni kis terelőlapátokat, hogy a motor forgatónyomatékát konpenzálják.
(#) pittyu válasza bandita31 hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

Nincs a közeledben valami modellreptér? Az a baj a tecsos repcsikkel, hogy még egy gyakorlott modelező is nehezen boldogul velük.
(#) gringos válasza pittyu hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

Sziasztok

Rég írtam már erre,és csak elmondanám hogy az épülő modell repülőm felszállás nélkül összetörte magát,a szekrény tetejéről való landolás után.Szárnyak nélkül!!!!Hál istennek.Úgyhogy még van remény.Majd rakok képet is fel ha valamire jutottam a "roncsal"!!!!

(#) gringos válasza djtometkow hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

Szia

Mennyi projektbe belekezdtél már,de még nem láttam hogy valami az elképzelésed szerint működött volna.Ez a légpárnás "kütyü" mutatott valami hajlandóságot a terv szerinti működésre?Ne értsd félre nem rosszindulatúlag kérdeztem!
(#) gringos válasza bandita31 hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

Bővebben: Link

Ezt ajánlom figyelmedbe.Ne rémítsen el az összeg,mert ennél olcsóbban nem fogsz nagyon találni modell repülőt komplett szettbe!Ami még ráadásul használható és utánna már nyugodtan "tuningolható"!
Amúgy adnak hozzá szimulátor kábelt,amivel otthon meg tudsz tanulni modellt vezetni!Legalábbis kisebb az esélye hogy összetöröd.Anyagát ítélve is jó választás mert a habot könnyű javítani.Illetve könnyebb mint mondjuk a balsát,vagy az üvegszövetet.

Bátorság!!!
(#) pittyu válasza gringos hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

Egyetértek, jó választás.A motor ,,szab,, akksi később izmositható. A legjobb hogy tudsz szimulátorozni, betanulni az irányitást.Hasonlit az én E-STARTER emhez ami nagyon jó kezdő gép.Inkább perselybe kell dobni, és gyülytögetni a pénzecskét, mint kidobni egy eleve halálraitélt olcsó .....ra..ITTYU az elakadásjelzős.
(#) djtometkow válasza gringos hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

Tudom de az a baj hogy fater mindig leállít
(amúgy hogy megrendeljem a mocit már az is egy hét könyörgés volt) meg aztán a suli is ott van (és fater nem szereti ha rossz jegyet hozok (négyesért is lecsesz mert neki egész középsuliban 1 db hármasa volt azért nekem egy se lehet )
plusz a zsebpénz szűkössége stb.

sajnos nem tudok mindig megfelelő anyagokkal dolgozni és ezért nem mindig sikerülnek a dolgok

most is tele van a jegyzetfüzetem vázlatokkal, rajzokkal, ötletekkel de nagyrésze benne is marad
(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

A nagyvitorlásnak ami anyuval van lefényképezve fehér az alja , az egyik szárnyán nagy piros ,fehér ,zöld sávokkal.Légpárnást egy motorral hogy lehet épiteni? Tele kell épiteni légcsatornákkal ,hogy lehessen iirányitani.Nem érek rá nézelődni a neten , mert az etnikum aktivizálta magát ,pár telket feltörtek a környékünkön.( hiába na ,,a megélhetési bünözés engedélyezve van)Riasztók fabrikálásával töltöm az amugyis szükös időmet.Idáig nagyon nyugodt csendes környéken éltem ,de hát változik a világ. Nemsokára mi leszünk kissebbségben és akkor fordul a kocka.
(#) djtometkow válasza djtometkow hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

amúgy nagyon szar érzés amikor mindennek utánajárok, mindent eltervezek és már csak mondjuk két szervó kellene és jön fater hogy NEM
azt dobj ki mundent mert úgydöntöttem men!

ÁÁÁ ezt útálom !
Következő: »»   24 / 90
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem