Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Az első jó, a másodikat passzolnám.
Mivel step up, elvileg 5V fölött nem lehet a bemeneti feszültsége (írja is a leírásban 0,9V-5V), az akkutöltő kimenetén meg 12V van legalább... De nem értem minek akarsz betenni még egy külön egységet, mikor az akkutöltő saját segédtápját is használhatod...
A másodikat javitottam mert rosszat linkeltem. Azért mert ez egy PC tápbol csinált akku töltö. Modositva van a táp 15V-ra és van benne egy elektronika amivel az árameröséget leghet szabályozni. Ebbe raknám.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2016
Melyik step up?
Egyébként egyik sem leválasztott. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2016
A PC táp vezérlő IC kap független tápot, arról táplálhatod a mérőműszeredet...
Szóval totál felesleges beletenni külön stabilizátort...
Egyébként csak halkan jegyzem meg (mert szlovákul nem tudok), ha ez egy gépjármű akkumlátor töltő akar lenni, akkor kissé keveslem azt a 12V bemeneti feszültséget.
Hogy egészen pontosak legyünk, egy autóakkumlátort 14.4V -al szoktak tölteni. De mivel a te áramköröd áteresztő (disszipatív) jellegü, nem tudom honnan fog termelni még közel 2.4V -ot a teljes feltöltéshez (gyanítom sehonnan)... Szóval lehet, hogy nem teljesen feltöltött aksit kapsz a végén, vagy előbb fel kéne turbóznod a PC tápot, 14.4V -ra... Mit gondoltok erről? Szívesen olvasnám mások véleményét is...
A hozzászólásban írja Dudzsi fórumtárs, hogy 15V-ra van módosítva a tápegység.
Helló és BUÉK. Segítségre lenne szükségem. Sorba szeretnék kötni négy számítógépes mikrofont (talpas tűmikrofonok), a lényeg az, hogy egy hosszú asztalnál ülők hangját tudjam felvenni anélkül, hogy valaki keverő mellett kellene üljön. A négy mikrofon jelét egyetlen XLR csatlakozóra szeretném rákötni. Van valakinek tanácsa, ötlete, rajza hogy mi szükséges ehhez? Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2016
Szia.
Teljesen kezdőként, úgy értve, hogy életemben nem csináltam ilyet, eltudná valaki magyarázni, hogy mit hova melyik részt melyikhez kell kötni stb... pls.
Ez a beugratós kérdés? A rajzon egyértelműen ott van, hogy mihez-mit kell kötni, melyik alkatrész, melyik lába hova csatlakozik (akár az asztal lapján). Mi a kérdés?
A pls., mi? Ezt a szlenget errefelé nem használjuk, ha nem olvastad volna a fejlécben lévő tudnivalókat! Írhattad volna: Kérem.
De ez kb. olyan nekem, mint ha egy soha életében nem vezető embernek azt mondod, hogy ülj oda és vezesd ezt az autót.
Neked egyértelmű lehet, de sajnos nekem nem. És ez a kezdők topikja ha jól tudom Kérem.
Szia!
Szerintem fordulj az ottani mesterekhez: Bővebben: Link.
Ha majd oda kerülsz, és elmész vezetni tanulni, pontosan ezt csinálják.
Amúgy parancsolj: Ami csak keresztezi egymást, azt ne kösd össze, csak ha pötty is van rajta!
Köszönöm. Pont erre gondoltam.
UI. szubjektív véleményem. Azért vannak akik a kérdésre is válaszolnak. Köszönöm qvasz2. Aki ért hozzá számára csak egy egyszerű rajz, és könnyen elkészíthető, ahogy a példa is mutatja, na és itt jön a lényeg, hogy elkészíti feltölti a képet, és segít. Mások, azt meg lehet látni mit csinálnak. De ez sok fórumon így van, elfogadom, ilyen az élet. Köszönöm még egyszer. A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2016
Sziasztok!
Tervezek egy nyákot és SMD-vel szeretném tele tűzdelni. Amiket használok az SOIC-k 8 és 16 lábasak. (SO8,SO16). A nyáktervező programban viszont van SOIC-8/150mil 209mil és 300mil szélességű IC foglalat. Néztem a hestore oldalán mondjuk egy hőmérőt: http://www.hestore.hu/prod_10029379.html Itt az adatlapban szerepel,hogy 150mil. Viszont a kérdésem,az ha egy adatlapban látszik,hogy több szélességében megtalálható(150,209,300), akkor ezt honnan tudjam? Van valami alapértelmezett vagy érdeklődjek náluk? Köszi
Ja mostmár látom, átsiklottam felette...
Sziasztok.
További segítséget szeretnék kérni. 1. A Tranzisztor nagyobb melyik lába az ( E, B, C) BDx33. 2. A Tranzisztor kisebb melyik lába az ( E, B, C) BC557C. Balról jobbra nézve. 3. Kondenzátor hány mm-es forrasztó onnal érdemes forrasztani (forrasztópisztolyom van) ez a kondenzátor kb. 3mm-er. Illetve kis kapacitású pF kondenzátoroknál mindegy, hogy milyen polaritással kötjük be őket? 4. Ellenállás bekötésének iránya mindegy ugye jól tudom? Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2016
A tranzisztorok adatlapján megadják a lábak azonosságát (pl. Tranzisztorok helyettesítése téma, vagy a Google kereső, Alldatasheet). A nem elektrolit kondenzátoroknak mindegy melyik lába, melyik pólusra megy. Forrasztópisztollyal SMD-t, kezdőként igazi kihívás. Minél vékonyabb 'cin', és minél rövidebb idő(túlmelegedés!) A lap alján itt az adatlap, ha rákattintasz az eszközre.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2016
Szia!
Egyrészt qvasz2 kolléga rajzán láthatod, hogy melyik láb melyik, másrészt a hozzászólásodban megjelenő hestore linken megtalálod az adatlapokat, amiknek első oldalán is le van rajzolva. Egy kicsit lehetnél önállóbb.
1-2: Így, ahogy lefényképezted, pont így rajzoltam le neked az előző hsz-ben, és odaírtam melyik-melyik!
3-4: mindegy a polaritása, mert nincs neki. Viszont kondiból (és ellenállásból is) szerezhetnél huzal lábút, azzal sokkal könnyebb dolgozni!
Köszi. Szóval a 494-es ic táplábát "12" ahol 5 volt van nyugodtan ráköthetem a mérő tápelátására?
Mehet oda is (bár szerintem ott nem 5V van), viszont elegánsabb megoldás, ha az ATX táp 5V -os segédtápjáról táplálod (lila vezeték).
Ráadásul ha megnézed többféle tápfeszültségre optimalizált típus is van. A hestore oldalon viszont meg van adva a pontos típus: LM75CIM-5. Az adatlap 3. oldalán megtalálod a pontos adatokat: SOP-8, 5V-tápra. A méretek a 17. oldalon vannak.
Oktáv szintetizáló ic mire való?
Üdv!
Készítettem egy apró led lámpát SMD ledekből, 27 led van párhuzamosan kötve. 12v os adapterről(ledszalag adapter) szeretném meghajtani. Viszont kellene egy feszültség osztó ami a 12v ból 3,2v ot csinál. Ezt hogy tudom kiszámolni? Előre is köszönöm!
Előtét ellenállással de inkább áramgenerátorral. Jó nagy lesz a veszteség, de ha készítesz a 27 LED -ből három, párhuzamosan kapcsolt LED -ekből csoportot, és azt sorba kapcsolod, kisebb előtét ellenállás kell, és a veszteség is kevesebb. 9 LED párhuzamosan, és a három 9 LED -es csoport sorba.
Ellenállás = 12 - 3*3,2 / párhuzamosan kapcsolt LED -ek árama. A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2016
Húzal lábú kondenzátor, ez egy nagyon jó ötlet, köszönöm szépen.
Ilyenre gondoltál Bővebben: Link , ez jó igaz?
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |