Fórum témák
» Több friss téma |
Nem botesz, nem nyúlt meg az ékszíj, nincs is berepedezve, nem egy idős masinának néztem. Kb ugyanolyan feszítésű, mint bármelyik másikban.
Sziasztok.!
Remèlem jó helyre írok. Segítsèget szeretnèk kèrni. Van egy Elin tipusú elöl töltős mosógèpem. 7kg. 1600ford centri . Lènyeg az,hogy a gèp tökèletesen ment. Be lett pakolva a ruha. El kezdte engedni a vizet ès meg állt. Nem ír ki semmit se hiba kódot sem semmit. A program váltó kapcsoló világít sárgán ahogy eddig de se legek nem villannak fel, ès mèg a kijelzőn sem ír ki semmi hibakódot. Meg nèztem a 24voltos kört. Táp van. A relèk jók. A szivattyu tiszta nem dugult el. Nem lehet h valami blokkolja ès letilt a rendszer? Vagy esetleg ötletet kèrhetek miket nèzzek meg? Előre is köszönöm
Az ajtó zár csinálhat ilyet? Momdom semmire nem reagál semmit nem ìr ki... Ès az ajtó zár az behúz ès áram elvètelnèl ki is nyit. Melyik a zár ès az èrzèkelő kábele? Ám ha nem az ajtó zár akkor mi lehet? Hogyan tudnám meg nèzn,hogy jó az ajtózár?
Ha zár,és zárás után 2 perccel lehet csak nyitni,akkor az jó! A relék kapnak feszt?
Igen zár.. Ès kb 1perc után kehet nyitni az ajtót..
A 24voltos kör az èl. Csak nem indítja a relèket mert olyan mintha tiltana. Vègig mèrtem minden tranyót ès mind jó. Minden ellenállást ès mind jó. Ki vettem a panelt adtam neki 230at ès padon mèrtem a 24voltot a 12-őt.. Volt olyan pont ahol 115v feszkó volt. A relèk nem szakadtak. Jók.
Hát akkor végig kell menni a protokollokon. Mágnesszelep,nyomáskapcsoló,stb....,de én még mindig arra gyanakszom hogy az ajtó nem ad áramot a tápnak
Ès azt hogyan tudnám rövidre zárni? Mrlyik lehet annak a kábele a 4ből..? Meg multival ki tudom sípolni h ha az ajtó csukva van akkor zarnia kellene ha nyitva akkor szakadást kène jelezzen?
A 230 megy a zárra,onnan vissza a panelra. Most így hirtelen nem tudom megmondani,hogy mind a 2 szálat megszakítja,vagy csak egyet.
Igazából ha csak a kapcsoló elemet veszem ès kontaktot mèrek akkor ha zár ès vezet akkor jó a kapcsoló?!.. Ha nem akkor csak ennyi a hiba..
Minden egyes szakaszt ugyan ìgy ki kell mèrnem h zár v nyit vagy epp ohmikusan jók e?! Am az az èrdekes h amikor az ajtó be lett csukv utánna írt ki bármit h èpp melyik lèpèsnèl jár.. Ha az ajtó nyitva volt akkor csak a sárga háttèr világìtás ment. De mivel az ajtózár kattan vagyis behúz az azt jelenti h elvileg a kapcsoló jó. De mègsem ír ki semmit. Semmi nem villan fel.. Csak a programváltó sárga háttere világit. Se hibakód se led se a kijelső se kèp se hang...
Igazából ha csak a kapcsoló elemet veszem ès kontaktot mèrek akkor ha zár ès vezet akkor jó a kapcsoló?!.. Ha nem akkor csak ennyi a hiba..
Minden egyes szakaszt ugyan ìgy ki kell mèrnem h zár v nyit vagy epp ohmikusan jók e?! Am az az èrdekes h amikor az ajtó be lett csukv utánna írt ki bármit h èpp melyik lèpèsnèl jár.. Ha az ajtó nyitva volt akkor csak a sárga háttèr világìtás ment. De mivel az ajtózár kattan vagyis behúz az azt jelenti h elvileg a kapcsoló jó. De mègsem ír ki semmit. Semmi nem villan fel.. Csak a programváltó sárga háttere világit. Se hibakód se led se a kijelső se kèp se hang... Mèg annyit,h 4kanel fut az ajtóhoz. Az egyik a mágnes zár a másik meg a mikrokapcsoló.. Melyik lehet melyik?!...
Akkor az összes csatit átnézni,kontakt hiba van valahol.
Üdv!
Hoover MK7166 mosógép most már először ékszíj nélkül e09 hibát írt, felraktam a szíjat, és kis idő elteltével e08 a hibakóddal leáll. Trikaot cseréltem reléket újra kivettem megnéztem, hogy kapcsolnak e. A motor csak az egyik irányba hajlandó dolgozni, szénkefék jók benne, ki is poroltam a biztonság kedvéért. Közel hajolva a motorhoz, olyan mintha el akaná indítani azt, mert kicsi zizegést hallok, de nem indul el balra, csak jobbra forog. Indesit gyártmánynak nézem, panelok is lent a mosógép hátuljához vannak rögzítve. Találkozott valaki hasonló problémával? Kérlek segítsetek, kiidegelt ez a gép már.
Próbáld ki másik motorral,bár ha egyik irányba rendesen forog akkor nincs leégve a tekercs. Az irányváltó elektronika körül keresgélj,ha relé váltós akkor már egy morze is bekever!
Kérdés nélkül cseréljem ki a relét? Motorra én sem gyanakszom már, mert forog, és nincs szaga. Centrifugálás programot pl végigfuttatja hibakód nélkül. Kifordítottam a hátuljából a panelt, és működés közben mértem a relét 12 voltos tápját, hogy mikor kapja meg. Mikor balra nem indul el csak zizegést hallok a motor felölől, akkor egyik relé sem kap tápot. Olyan, mintha valamelyiknek dolgozni kellene, de nem. Másik motorom itthon nincs, legalább is ilyen nincs. Csatlakozókat már újranyomtam.
A zizegő relét kicserélni(elégett az érintkezője),és sztem jó lesz!
A motor felől hallom a zizegést csak jelezném. Írtam, hogyha közel hajolok a motorhoz, és onnan hallom a hangot, mint amikor nincs megfelelő kontakt.
A motornak jónak kell lennie,hisz ugyanazok a tekercsek hajtják mindkét irányba,csak a bekötéseket váltja a relé! Nem szénkefés úgy-e?
Át nèztem mindent. Ès sehol hiba. Az ajtózár is jó. Amikor be csukom az ajtót akkor egy pillanatra be villannak a ledek es tovabra sincs se kep se hang
Csodasat mindenkinek..
Egy kis segitseget kernek.. A kepen lathato motyonak, mi a szama? Mar feledom. A datat szeretnem megkukkolni es elvesztem.. Es.. Letezik, hogy el van pukkanva a pici? Ez egy Siemens hoszivattyus szarito. Eredeti problema az volt (hatha valaki belefut es joljon) Bekapcsolas utan 8-10 masodpercel megszunt letezni Ezt sikerult orvosolni a TNY ic cserejével. De most jott egy F11 hibakod dobvilagitas nincs. Szerintem egy koron van, onnan jovok visszafele.. Nagyon kocce..
Hátha valakinek joljon az evek folyaman..
Siemens hőszivattyus szárito. 8-10 masodperc uzemelés után megszunik létezni, az a TNY ic hibálya F11-ert pedig ez a kis szemét a felelős. A dobvilágitás is ezen a koron van
Üdv. Van egy Indesit felültöltős (MOD: WITL 85) és az a gondom hogy beállítom a programot, inditás és semmi. A vizet beengedi de ennyi. A másik jelenség, hogy Centri fokozat beállít, start, és semmi kiszivattyúzza a vizet de nem indul a centri csak a szivattyú megy folyamatosan. Mitől lehet ez?
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2016
Motor szén_kefe elszállt volna?
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2016
Köszönöm meg_nézem. Már az összes csatlakozót meg_tisztítottam és befújtam kontakt sprével hátha valami ilyesmi gondja van, de a szénkefe nem jutott eszembe. Nem volt olyan jellegzetes hubogós hangja. Köszi még 1x egyszer!
mod A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2016
Mi az F11 konkrét hibakód pontos leírása?
Nem hinném, hogy egy ajtóvilágításért sipákolna, sokkal inkább ajtózár. Mikor csinálja ezt a hibakódot, el tud indulni a program, vagy azt sem? A keresett alkatrészed, szerintem n-es mezei smd tranzisztor, meg kéne mérni, hogy hány voltot kap a collektoron. Ajtóvilágítást szerintem inkább az ajtó kapcsoló végzi. Egyébként van egy szárítógépes topic is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |