Fórum témák
» Több friss téma |
Miért kevés? A tekercstestet forgathatja akár vízimalom is, annak a fordulatát miért nem lehet mechanikusan számolni? Persze így sokkal precízebb. ( Nagyon ügyes gépet alkottatok)
Az alapötlet és a teljes kivitelezés Doncsó-é én csak a programot írtam a géphez (azt soha nem is láttam élőben!)
Azért a reed cső helyett inkább optót, vagy hall elemet használnék - azok ugyanis nem kopnak. A reed cső igen.
A visszafelé számlálás mire is jó ? Ha ott vagy a gép mellett a kellő menetszámnál úgy is megállítod (ha jobb a program akár automatikusan is megáll) tehát visszatekerésre nincs szükség. Ha kész tekercset (mondjuk mert leégett) akarsz letekerni akkor csak fordítva teszed fel a csévét és úgyis kézzel húzod a "derótot" , ott is csak a menetszámolás a cél.
Amatőr tekercselő vagyok, ha kiugrok a menet-menet mellé tekerésből néhány menetet vissza kell tekernem, ilyenkor jól jön. Ráadásul a programot egyszer kell(ett volna
![]() Idézet: Ezért van a gépen a szálvezető amit a program irányít itt ez nem fordulhat elő (csak jól van megírva a program)„ha kiugrok a menet-menet mellé tekerésből” ![]()
De bizony előfordulhat. Valamint a sorszigetelés berakásakor is hasznos. Huzalhibánál is. Én elég sokat tekercseltem, tudom (automatával is).
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2016
Nem sokàra vérre mentek a semmiért @
! ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2016
Azt azért nem , észérvekkel meggyőzhető vagyok ...
![]()
Á dehogy. Én kézi huzalvezetést használok, nálam előfordul
![]() ![]()
Egymást ugyan vérbe fagyva, tekercselést mégse hagyva..
![]()
Abban igaza van, hogy ha már nekifog programot irni, akkor már irhat kétirányut is, használni lehet, hogy nem fogja.
Mint írtam akkor nem volt rá szükség-nem láttuk értelmét .Most meg már elég nehézkes lenne átírni
Velem is elöfordult, igy azota igyekszem a programokat univerzálisabbra irni, mert az ember sohasem tudja mikor mi fog elöbb utobb kelleni. A nem használt bemenetek/funkciok senkit nem zavarnak, de nagyon tudja az ember szidni a felmenöket, ha kellene egy bemenet/funkcio és nincs.
Ez nem csoda, mint tudjuk "egy programot nem lehet befejezni, csak abbahagyni".
![]() ![]()
Nem kell ehhez semmi csak két reflexios optokopler meg egy rágogumi csomagolás. A tengelyre a csomagolásbol felragasztasz egy gray kodot. (__|.) és már megy is
1,1 az egyik irány 0,1 meg a másik Több tucattal éptettem hajdanán a (félprofi-) magnokba még processzor sem kellett hozzá.
Nem értetted meg amit írtam ... Nekem nem kell tekercselő azért nem építek ,a programot azért írtam mert Doncsó megkért rá . Az enkoder elvét működését értem és van is megírt enkoderes számláló programom de az csak számol mást nem csinál , kicsit bonya lenne összeházasítani a már másképp megírt menüvel.
Az enkoder is gray kodot használ, azaz a programot nem kéne átirnod, csak az enkoder nem valo ilyesmibe ( az nem arra lett kitalálva, hogy egyfolytában forogjon és kodoljon.) azokon a gépeken mindig van valami ami amugy is forog, igy csak érzékelni kell.
![]()
Rotary encoder miért ne lenne állandó forgásra való ?A cnc gépek szervó motorjainál is használják fordulat és pozíció visszajelzésre , de az igaz hogy helyettesíthető két optovillával és egy furatos tárcsával ...
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2016
Egyik sem nagyon jo ilyen célra.
Az eset, amikor a kávára, nem a kútba...
Kóvályog a cséve, mint a gólya... Az elektronika és a trafó jobbat érdemelne, ez így (rossz) vicc.
Valakinek van ötlete hogy a menet számlálóhoz a fóliás billentyűhöz hogy lehet megbízhatóan kapcsolni és kivezetni = jel vezetékét?Nem találtam rá sehol leírást vagy átsiklottam felette.
Hello! Szerinted érti valaki miről is van szó? Mert én nem..
![]()
Én közismerten értetlen vagyok (vagy "értetlenkedő" ahogy tetszik). De tolmáccsal, már könnyű. Ez a gond, egy optocsatolóval, vagy analóg kapcsolóval pld. megoldható.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2016
Nem tudsz a vezetéksávra forrasztani, egy olyan helyen, ahol nem zavarja a billentyűket? Pl, ahol átmegy a fólia a panelra.
A fóliáról lemosható a vezetősáv valami grafitos festékszerűség.Az a probléma hogy nem találok elfogadható áron fém érintkezős számológépet.Nemrég vettem egyet és az is fóliás.Kívülről nem lehet kitalálni hogy milyen,elég zsákba macska.Sehol nincs rajta nyitott vezetősáv.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |