Fórum témák
» Több friss téma |
Jó napot! Makita akkumulátorról szeretnék kérdezni mert nekem van egy és elértem az 500 üzem órás töltést és azóta nem vesz fel az akkumulátor feszültséget! Van egy ic ami letiltja a feszültség tovább haladását és azt szeretném kérdezni, hogy ezt hogy tudom ki iktatni hogy tovább használ hasam az akkumulátort nagy összegek kifizetése nélkül?
miben van ez az akku? milyen készülék? és mi az hogy 500üzemórás töltés?
Makita BDF456RFE akkus fúró-csavar behajtó
18V, 2fokozat:1/2 0-400/0-1500fordulat/perc, max. nyomaték: 30/50Nm, tokmány: 1,5-13mm, irányváltó, gybt., 192x79x251mm, Külső termékszám:BDF456RFE
Tisztelt kérdező,
10 cellás li-ion modellnek nézem. Gondolom töltést nem vesz fel már az akkumulátor. Ic töltési ciklust számol, és ha eléri az üzemidőre meghatározott töltési ciklusszámot, akkor letiltja a további töltést. Az IC-t kiiktatni nem tanácsos, mivel az figyeli a cell balanceot, illetve rövidzárvédelmet lát el, szabályozza a töltést, NTC-s hőfigyeléses visszacsatolással. Megoldási lehetőségek: 1. Újra kell futtatni a packon az SFI tesztet, ami program segítségével újraírja a PCB-n az IC-t, reseteli a ciklusszámlálót. Ehhez szükség van számítógépre, illetve a gyári tesztprogramra. 2. Az IC-hez kapcsolási rajzot kell szerezni meg kell vizsgálni, milyen módon, feszültséggel lehet a ciklusszám tárolóját resetelni. Mivel SMD alkatrészek vannak az PCB-n, ez elég komoly odafigyelést igényel, bonyolult megoldás, és le kellene forrasztani a packról a PCB-t. 3. Leforrasztani a PCB-t a core packról, kommunikációs kábeleket is ha vannak és várni 1 kicsit, majd újraforrasztani. Vélhetőleg nem fog jobb lenni, de ez a megoldás rövid idő alatt kivitelezhető. Ha nincs sok idő meg kedv a bűvészkedésre, célszerűbb egy pótakkumlátorcsomagot beszerezni. Üdv, Algernon
Köszönöm a választ Algernon! Igen 10 cellás. Ezeket ki is próbálom kezdem a 3.-kal! Eleszek egy darabig remélem sikerül is meg valósítanom
Szia szerintem vegyél újat az a biztos pár évig akkor nem lesz gondod én ezt tettem!! üdv.
Sziasztok! BL1415 akksi biztosítéka kiolvadt. Helyét áthidaltam, de sajnos nem hajlandó kommunikálni a töltővel. Az akksi alig volt használva, sajnálom kidobni. Létezik már valamilyen megoldás a logikai áramkörének reszetelésére?
Szia! Sikerült megoldani? Én tegnap jártam így, töltőre téve hibát jeleznek a ledek, nem hajlandó tölteni.
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Van pár makita, behajtóm így pár aksi is hozzá. Ami tönkrement meg szeretném gyógyítani. Viszont, az egyik behajtó 1,3A a másik 2A. Mi történhet akkor ha magasabb amperes aksival használom a gépet.... Előre is köszi
1,3Ah, illetve 2Ah esetleg? Mert az akkumulátor kapacitását Amperórában szokták megadni, nem pedig Amperben. Ha ugyanolyan feszültségű, a gépnek mindegy, legfeljebb többet fúrhatsz egy töltéssel, de csak a hozzá való töltővel töltheted, ha nem akarod, hogy károsodjon az akku. A volt munkahelyen a kollégák vásároltak Makita akkus fúrókat, elég hamar tönkrementek a hozzá való akkuk, nem győztünk hozzá újat rendelni, sokszor még egy évig sem bírta, gondolom, a ritka használat meg a gyors töltője miatt, nem úgy mentek tönkre, mint azt az akkumulátoroknál megszoktam, hogy lassan veszít a kapacitásból, hanem zárlatosak lettek, szinte azonnal felforrtak a töltőn, és nem maradt meg bennük a töltés semeddig.
Köszönöm fecameca, igen Ah. valami olyasmi van nálam is. Viszont a töltő az 1,3 és a 2Ah - hoz teljesen identikus és 10 perces töltés után teljes töltöttséget jelez, szóval valamit nagyon el...ták a makitanál. Most ki akarom cserélni a cellákat az aksiban, és ezek szerint valami töltőt is kéne gyártanom hozzá, ha nem akarom, hogy kinyírja az új cellákat is. De ezek szerint az Ah-át növelhetem nyugodtan. Vajon meddig? Amúgy a 12voltos gép csodásan teker 14,4 voltos aksikkal.
Nekem itthon ilyenem nincs, ezért nem is foglalkozom vele. A munkahelyen annak idején viszont szétszedtem azt a töltőt, amit hozzá adtak, és nagyon csodálkoztam a belsején, mert egy trafón, egyenirányítón, és hőkioldón kívül semmi nem volt benne. Ergo a Makita töltők forrásig töltik az akkukat, azok töltöttségii állapotától függetlenül? Azt a gombot, ami a töltés végén kiugrik, az akkumulátorban levő termisztor vezérli közvetlenül? Mert én nem láttam abban a töltőben sehol semmilyen elektronikát ezeken kívül.
Hoztak javítani egy Makita DC1414F töltőt. Az MC68... MCU-n nincs táp, illetve túl kicsi, 1,2 V. Mielőtt nekiállnék szétvagdalni a vezetékeket, meg tudná valaki mondani, milyen értékű a D105 jelű Zener, mert SMD és nem lehet leolvasni. 1,8 V-ot lehet mérni rajta.
Szia!
Megnéztem a sajátomat. Csatoltam a mért értékeket. Szerintem egy 5V-os zener, bár 4,9-et mértem rajta, de lehet csal a multim. Töltés közben és akku nélkül is ennyi, a tranyó előtti táp lesz 17V körül töltés közben, akku nélkül csak 15-16V.
Köszönöm.
Nem hagyott nyugodni a dolog, hiszen többször is átmértem az érintett alkatrészeket, de kiforrasztás nélkül. A diódák, a Zener jónak látszottak, a T106 és T102 bázistól E és C felé diódát mutatott. Megszakítva az MC... 1-es lábához menő vezetéket, megjelent a 4,79 V. Áramot mérve 0,6 mA. Ez nagyon kevés. ~bázisáram. Végül a T102 kiforrasztásánál a tranzisztor otthagyta az egyik lábát. Bár inkább lennék, hiszen napokig átvert. Cseréje után minden működik. Ma délelőtt készült el. A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2014
Sziasztok. Van kettő db. 18V 1830-as 3Ah aksim sajnos hibát ír ki a töltőm és nem vesznek fel áramot.
Gondolom lehet javítani, hol érdemes hozzá venni akkupakkokat ? Ha jól tudom Ilyen van benne: sanyo 18650.. *** A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2015
Sziasztok!
Van egy maktia PA12-es akkum nem tudjátok milyen termisztor kell bele? Az eredeti alkatrészre ez van írva: felső sor 1 808 A, az alatta lévő sor TSP45B0 (persze a B0 lehet 80 vagy Bo is). Sajnos nem értek hozzá azt is csak sejtem, hogy termisztor lehet ez alapján : Itt egy 18V os akkuról írnak Utána már csak az lenne a kérdés, hogy mekkora hőkioldó kelhet bele. Ha valaki PA12-es akkut akarna építeni annak talán segítség lehet, hogy ránézésre elfér benne a 43x22mm-es SUBC.
Sziasztok.Programozott már valaki Makita elektronikát?Mármint a Flash memoriára dondoltam.
Milyen programozó kellene hozz? MC908JK3E MIKROKONROLLEL van benne
Üdv mindenkinek lenne egy gondom van egy makita aksim BL1430 14,4V 3.0ah nem veszi a töltést csak sipol a töltöm kiderült h aksi hiba lehet e ezzel kezdeni valamit??
Szia
Például ha kiiktatod az IC vagyis azt az elektronikát ami benne van és csak simán töltöd egy akkumulátor töltőről a cellákat és úgy használod a behajtón (gépeken) akkor mi baja lehet a gépnek?
Szia! Minden képpen vegyél egy univerzális intelligens töltőt hozzá ami figyeli a töltést,és kijelzőn mutatja! Ha sima töltővel töltöd, túltölt, vagy lerobban! (vagy fel!)
Vagy rendelsz chínából utángyártott elektronikát bele! A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2016
Ezt az utánagyártott elektronikát már néztem.
Esetleg használta már ilyet? Jelenleg kiiktattam az elektronikát és töltöttem az akkunak semmi baja . Ha egy ilyen univerzális töltővel lenne töltve akkor használható lehet, de külön a cellákat nem tudná figyelni mivel ki lett iktatta az a rész csak egyben az egész alkupakkot.
Sziasztok!
Bekaptam én is a BL1815 akku piros-zöld villogást. Nem tudja valaki hányadik próbálás után írja be véglegesen a hibát? Még csak egyszer próbáltam, de nem merem többet, hátha menthető még egy lefáradt cella cserével! Ha jól emlékszem 3szori próbálás után lövi ki magát a pcb. (?) Zoltán
Venni kell a kínaiaktól olyan panelt, amin ki van iktatva ez a 3x próbálkozós védelem.
Még csak egyszer raktam rá töltőre, elképzelhető h még menthető?
Passz, fogalmam sincs. Ki kell próbálni, sokat már szerintem nem veszíthetsz. Az eredeti áramkört úgyse lehet meghekkelni.
Igazad van, már mindgy!
Reggel ki ki is próbálom. A pcb-t lehetetlen felülírni! "Csak" 2hónapot áldoztam rá, feleslegesen!
És vett már valaki a kínaiaktól olyan panelt amivel működik tovább az akku?
Nagy varázslat nincs benne.
Cella csere nélkül nem megy! Kimérni, hibást kicserélni, ráforrasztani az elektronikát-oszt egy ideig még jó! Kicit drága, kicit sokat kell vele sz..pni, de a miénk, és nem kerül 28ezerbe. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |