Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   596 / 1159
(#) Buvarruha válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

Esetleg próbálkozhatsz BIOS újraírással is az U7H1-be, de ehhez kell programozó.
(#) soos csaba válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

Az U7H1-es ic volt cserélve, ugyan úgy az U20-as is, de sajnos így is fenn áll a probléma!
Az U26-os eeprom-ot nem tudtam le cserélni, mert nincs nekünk a raktáron olyan ami fel volna programozva, de azzal nem is foglalkoztam.
Csináltam olyat is hogy egy jo panelt össze mértem a rosszal, és semmi feszültség különbséget nem találtam, kivéve egy IC-t ami nem szerepel a panelen, csak a helye van meg (U79P)-(boom no), itt viszont a 6-os lábon mértem 3,4V-ot, a jó panelen meg nincs ott semmi feszültség, ha a rossz panelen ezt a lábat le kötöm a testre akkor a power led elkezd világítani, de sajnos ekkor sincs CONSOLE!.
A másik dolog amit meg mértem oszcilloszkóppal az U7H1-es ic, pirossal bekeretezett lábain a jó panelen mikor be kapcsolom a készüléket szép négyszögjelek produkálódnak gondolom adat küldés lenne ott, a rossz panelon meg sem nyikkan semmilyen jel azokon a lábakon, tehát el sem indul a BIOS.

Nálunk már fel programozva jönnek ezek az IC-k.
(#) soos csaba hozzászólása Jan 21, 2016 /

Valamiért az U28 nem indul szerintem mert hibát észlel, igaz ez is volt már cserélve!.
(#) Buvarruha válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

Akkor valamelyik híd döglött meg és halott az egész, vagy a nyákban szakadtmeg egy vezetősáv a millió közül Egyáltalán nem meglepő ilyen sokréteges nyákoknál amik tele vannak melegedő alkatrészekkel, pláne a BGA ugye.

Csak az a baj hogy vagy még négy darabunk ami ugyan ezzel a problémával küszködik.
Hogy érted hogy valamelyik híd döglött meg, pontosan mire gondolsz?.
Mondjuk én is gondoltam azt hogy valamelyik vezetősav halt meg, de hogy most mind a négynél ugyan ez lenne a probléma?, meglehet!
(#) steelbird válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

Tervezett elavulás ....
(#) soos csaba válasza steelbird hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

Igazad lehet....!
(#) Buvarruha válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 21, 2016 / 1

Az északi, vagy a déli híd, ahogy nézem tulajdonképpen ez is normál PC. Nekem van PCI-os kártyám ami ír post kódokat, így tudom, hogy telejesen halott, vagy folyton újraindul, vagy elakad valahol. Most is épp alaplapokkal babrálok, van ami elindul, sorban inicializálja a dolgokat, majd újraindul és ezt ismételgeti folyamatosan, ezzel még talán lehet valamit kezdeni, de van ami abszolút semmi életjelet nem mutat, itt is minden feszültség rendben van, de nem lehet vele mit kezdeni. Az északi hidak melegednek mint a barom és BGA-ázva vannak, tehát papíforma, hogy megdöglenek.

Esetleg nézz lá a hidak tápjára szkóppal nem-e "szőrösek" a tápok.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2016

Már le ellenőriztem a tápokat is, de nincs bennük zavar, oszcilloszkóppal mérve.
(#) Buvarruha válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

Akkor ennyi, következő.
(#) KTobi válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

Az U79P inverternek tűnik, nem csak a LEDet kapcsolja, hanem e power_good jelet viszi az U28nak. Ha másképpen nem oldották meg azon a lapon ezt.
Nem álltak ezek az eszközök hosszabb ideig? Idővel az flash(eeprom) veszti az adatot. Mivel szinte minden eeprom flash alapú ezért ha 3+ évet állt táp nélkül törlődhetett. Máshol ilyen esetre a memória cseréje volt a megoldás, mert nem csak hogy felejt, de tönkre is megy.
U7H1 Nem tudom mi az ic pontos típusa. Legtöbb lábra megvan mi kell legyen (táp, reset,wp, stb), CLK megkapja az órajelet? FWH0-4 a kommunikációs kanálisok, INIT és FGPI1 rendben? R85 ugye hiányzik.
Egy post kártya segít, de csak ha megjelenik az órajel az eepromon, mert még nem indul el a BIOS nem ír ki szerintem semmit a kártya.
(#) golem hozzászólása Jan 22, 2016 /

Sziasztok!
Le szeretném titkosítani a wifimet mert sokan itt neteznek a ház előtt.
Csak nem tudom hogy már be irtam egy wep kódot csak akkor nem tudom használni a wifit mert a leptop nem csatlakozik hozzá. Most is kábelről netezek.
A router tp-link wr740n
(#) Gafly válasza golem hozzászólására (») Jan 22, 2016 /

Ez alapján be kell tudnod állitani. Ne felejtsd el újrainditani a routert! Természetesen a gépet is ennek megfelően kell konfigurálni (és azt is újrainditani). Ha már megy, akkor tiltsd le az SSID broadcastüot (ha nem látja akkor nem is akar rá felkapcsolódni).
(#) pittti válasza golem hozzászólására (») Jan 22, 2016 /

Ne a Wep (rég elavult), hanem a WPA vagy WPA/PSK2 titkosítást válasszad.
Egyből fog hozzá csatlakozni.
(#) golem válasza pittti hozzászólására (») Jan 22, 2016 /

Hiba üzenetet kapok a router től:We do not recommend using the WEP encryption if the device operates in
802.11n mode due to the fact that WEP is not supported by 802.11n specification
(#) Ktulu válasza golem hozzászólására (») Jan 22, 2016 /

WEP-et semmiképp nem ajánlom. Seperc alatt feltörhető.
WPA2-t állíts be a routeren, majd adj meg egy min. 8 karakterből álló kulcsot.
Ez után a laptopodon is ugyanezt írd be amikor rá kapcsolódsz és kéri. (egyszer kell csak megadni, megjegyzi)
(#) Buvarruha válasza golem hozzászólására (») Jan 22, 2016 /

Ugyanazt mondja amit itt is mondtak! Ne a WEP-et használd! Mit nem értesz ezen? WPA2 és PSK.
(#) golem válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 22, 2016 /

WPA2 akarom be állitani mikor nyomok neki egy save gombot akkor a wep re ráugrik és már tízegyére próbálom már reseteltem a routert is de mindig ezt csinálja.
(#) Hx-2 válasza golem hozzászólására (») Jan 22, 2016 /

Beirtal mindent amit ker a WPA2 ?
(#) golem válasza Hx-2 hozzászólására (») Jan 22, 2016 /

Igen be írtam mindent
(#) Edimax hozzászólása Jan 22, 2016 /

Sziasztok. Telepitettem a Ubuntut. Ami sikeressen meg lett.
Restart is megvolt, csak hogy kéri a logint amit meg is adok.Aztán meg kéri a password-ot, de a gombok nem mennek.Hogy lehet beirni akkor.
Köszi.
(#) Bakman válasza Edimax hozzászólására (») Jan 22, 2016 /

Ha bepötyögöd a jelszót és nyomsz egy Enter-t, nem történik semmi? Lehet, hogy a csillagokat/pöttyöket sem jeleníti meg.
(#) Edimax válasza Bakman hozzászólására (») Jan 22, 2016 /

Jelszó megy simán. De a passz nem. Csak átvált és ujra kezdi. Semmire nem reagál.
Pedig 3 billentüt/keyboard/ is lett próbálva.
(#) Pirulax hozzászólása Jan 22, 2016 /

Állitsad át,a jelenlegi idot 6:48-ra (nezzed meg mobilon,ott mindig pontosan mutassa) es allitsad be a datumot 1/22/2016-ra
(#) Pirulax hozzászólása Jan 22, 2016 /

Egyebkent hol lehet feltenni kerdeseket?

A Quick Setup -al csinaltad vagy vegigmentel a menupontokon?
(#) golem válasza Hx-2 hozzászólására (») Jan 22, 2016 /

Csináltam sok féle kép sőt még a cd is használtam amit adtak a modemmel.
De szerintem az lesz a hibás mert mást se tudok beállítani.

garancia?
(#) Bakman válasza Edimax hozzászólására (») Jan 22, 2016 /

Lehet, hogy a jelszó (password) beírása közben másik bill. kiosztás aktív, nem a magyar. Ha a jelszó tartalmaz 0-t (nulla), z-t, y-t esetleg í betűt, lehetséges, hogy nem ott van, ahol lennie kellene. Z és Y csere, valamint 0 és ö csere gyakori. A felhasználónévnél próbáld beírni a jelszót, hogy ott azok a karakterek jelennek-e meg, mint amelyiknek kell.
Következő: »»   596 / 1159
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem