Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
A Windows 10 mért csinál ennyi particiót nem lenne neki elég egy? Ki lehet valahogy törölni őket?
Elvileg össze tudod vonni őket (partition magic, partition master), bár a 100 megást nem biztos hogy engedi.
Szia. Az szerintem (a 450 Megás) a Win 8 megmaradt rendszerhelyreállítási partíciója és a 10- nek nem kell, ha jól tudom. A Win10 helyreállítási partíciója elvileg nem látható a lemezkezelőben.
De majd a többiek kiigazítanak, ha nem jót írtam. A 100MB -os partíció kell a Winnek, az nem vonható össze semelyikkel. A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2016
A Win 10- nek van saját partíció kezelője, nem kell semmilyen program hozzá.
Win 8 nem volt még ezen a gépen egyből a 10et tetem rá free DOS os gép volt.
Nekem is ott van a gépen, de csak a lemezkezelőben látszik, mivel nincs betűjele.
Miért zavar egyébként, hogy külön helyreállítási és rendszer partíciót hozott létre a Win? A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2016
Nem idegesit csak ha ki van kapcsolva a helyreálitás akkor minek legyen ott.
A betűjel nélküli 4xx Mb méretűt nyugodtan törölheted, azt nem a W10 hozta létre, majd növelheted a C v. a D partíciót a rendszer lemezkezelőjével.
Vezérlőpult/rendszer/speciális rendszerbeállítások/hardver/eszköztelepítés beállításai.
Üdv. Ez nemigazán hiba, csak kérdés.
Milyen programmal tudnám megnyitni és szerkeszteni txt fájl, ami elég nagy fájl... notepad++, vagy sima windows jegyzettömb befagy. Tcmd nézőke simán megnyitja, de nem lehet benne szerkeszteni..
Befagy, de várd meg amíg megnyitja és akkor a notepaddal is.
Pl FAR manager.... avagy egy amolyan "retró" kinézetű fájlkezelő, a rar készítőjétől, viszont pár éve nyílt forráskódúvá vált, és ha jól tudom ezzel akármekkora fájlt meg tudsz nyitni szerkesztésre...
Bővebben: Link Wikipedia - FAR manager A fájlkezelőben megnyitás az pl arra jó, hogyha egy helyen viszonylag gyorsan egymás után akarsz több fájlt is megnyitni szerkesztésre, viszont pl a HxD hex-editor meg hex-editorként is használható ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2016
Ne a nézőkét, hanem a szerkesztést válaszd. F4-es billentyű.
Nem igazán probléma, de bosszant, így felteszem hátha valakinek van ötlete :
Van egy régi alaplapom* (kb abból az időből amikor megjelent az alaplapi digit audio) 1, Amikor még én használtam, Win7 állandóan ( minden második-harmadik bekapcsolásnál) felfedezte, hogy van digitális hang az alaplapon ( én az analógot használtam volna) és átváltott annak használatára. 2, Megörökölte kölköm a cuccot, LINUX rendszerrel több, mint egy évig gond nélkül ![]() Kb. egy hónapja kapott egy win8 rendszert, jól elvoltunk a videokártya HDMI hangjával a monitortv-n. Most ![]() Úgy emléxem a sem aBIOSban sem az alaplapon nem találtam letiltási lehetőségét a digitális hangkimenetnek... Köszi, hogy elolvastátok, és esetleg foglalkozik valaki ezzel az "őskövülettel" ![]() *valami K7 rémlik, de lusta vagyok kinyitni a dobozt, és szerintem nincs most jelentősége ** 8-9 hónapig alaplapi-analóg audióval, majd a videokártya HDMI hangjával
Ja, a notepad ++ meg se nyitja, kiírja hogy túl nagy.
Tcmd szerkesztés is befagy... Intel i7, 8giga ram.. Megprobalom ezt a PI FAR t
Ja.
![]()
Ha az ablak mérete túl kicsi, most néztem hogy letöltve tényleg, akkor azt ennyi "plusz munka" kell ehhez a programhoz, hogy a windows-ban a FAR parancsikon tulajdonságainál tudod beállítani: -mivel ez egy konzolos program, így változtatható a betűméret meg az ablak mérete, hogy hányszor hány karakteres legyen, és akkor beállíthatod nagyobbra... legalábbis nekem ez tűnt fel, most hogy próbaképp letöltöttem a linkről, hogy mégis első indításra milyen...
Amúgy meg ha a HxD hex-editort letöltöd, az "szokványos windows" felületű, viszont ott meg fájl-menü stb...vel tudod megnyitni a fájlt, nem "fájlbönésző"-ből... Mert amúgy a FAR-ral ugyanúgy F4 az "Edit" mint a total commanderben... és utána meg írhatod, amit kell... Az egyéb "gyorsbillentyűk", mint meghajtóváltás (AltF1, AltF2), meg stb, azok javarészt ugyanazok, mint a tcmd-ben... F9-re van felső menüsor, amit ott a beállítások között beállíthatsz fix-re is... esetleg még ez lehet az ami a program első indításakor nem egyértelmű, hogy "hogy lehet ebben bármit csinálni, mire kell kattintani..." A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2016
Köszi szépen, de sajnos nem működik. Azért még próbálkozom.
A BIOS-ban az AC97 audio, vagy HD audio-t keresd és az eszközt tiltsd le egy az egyben. Vagy simán onboard audio controller néven van. Amúgy a Windows-ban vissza lehet álítani a hangbeállításoknál..
Idézet: „Más tipp?” Win32Pad. Én több mint 10 éve használom. Vannak olyan opciói a szerkesztésben, amit semelyik másik ediitor sem tud (vagy hatalmas a mérete). Bármekkora fájl megnyitható, csak a szabad RAM mérete a határ. Én ma is az 1.2.2 verziót használom. Mellesleg simán fut Win7, 8, 10 alatt is. Annak ellenére, hogy több mint 10 éves. Senkit sem akarok rábeszélni, de egy próbát megér. És hát összesen 100 kB az egész. ![]()
Mindegy, mert már van program rá, de azért megirom hogy 12giga TXT fájl
![]()
Ismerősnek van egy ilyen docsis 3 modem routere. Valami UPC-s csoda cucc, de nem tudunk rájönni, hogy hol lehet beállítani a DDNS-s Kellene neki egy cucchoz, hogy otthon elérjen egy bizonyos gépet, és ugye ezzel megoldható lenne, csak nem tudjuk merre van eldugva benne. Az is megfordult a fejünkbe, hogy ez a "jó nevű" banda direkt kiszedte a router beállításaiból.
Bridge módba kell kapcsolni és mögé tenni egy rendes router-t, a rádiós része amúgy is elég kakukk. Vagy teszel oda egy raspberry-t és ráhúzol egy DDNS vagy NoIP klients.
Ettől féltem én is sajna. Köszi a segítséget.
Köszi !
Fejembe sem jutott, hogy így HDMI-n használva nincs szükségünk az alaplapi hangcuccokra ![]()
Annak nem program kell akkor, hanem egy shift +DEL kombináció. De annak a programnak is, ami azt létrehozta.
Sziasztok!
A NET-ről szabadon letölthetö filmet írtam ki lemezre, de a lejátszóm azt írta ki hogy nem támogatott, holott ezt a formátumot ismeri (AVI). Pendrive- ra másoláskor ugyan ez a helyzet. Esetleg van valami védelem hogy ne lehessen lemezre írni? Ha így van meglehet e kerülni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |