Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   600 / 1159
(#) vladcepes hozzászólása Jan 30, 2016 /

A baj csak az hogy a winyó nem volt elosztva kettőbe(nem az én gépem), és most minden ami kellene fénykép,stb az mind a C-n van, az újratelepítés a legkönnyebb de így most akkor minden vesztődik. Valahogy bele kéne menni a gyomrába legalább elmenteni róla a dolgokat.
(#) abcdabcd válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 30, 2016 /

Ki tudja, ha kipróbálod a tesztet, akkor kiderül könnyen...

Az is lehet, hogy nem a memóriáknak lett valami baja hirtelen, de mondjuk a memóriavezérlő hibája miatt nem tud hibátlanul írni egyikre sem... a teszt meg azt mutatja, hogy a beírt adat hibátlanul visszaolvasható-e....
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2016

Ha van a másik gép, ahova be lehet rakni a winchestert, akkor úgy kell lementeni róla az adatokat, vagy valamilyen pl livelinux cd-ről elindítani a gépet és pendrive-ra lementeni a C-ről ami kell. Meg akkor lementeni se muszáj, ott kell létrehozni egy mappát, ahova átmásolsz mindent ami kell, és a windows újratelepítésekor pedig nem formáztatod le vele a meghajtót... persze a windows maradékát pedig ugyanúgy a livecd-ről bootoláskor le is lehet törölni, és akkor a telepítéskor formattálni se kell...
(#) vladcepes válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 30, 2016 /

Most kiszedem az enyémből a memóriákat kipróbálom azzal. Az alaplapi CR2032 elem okozhat ilyet?

Na igen az elem még az ami hasonló "megmagyarázhatatlannak tűnő" jelenségeket tud okozni... tehát ha van másik elemed, akkor azt is meg lehet próbálni... viszont ettől függetlenül lehet, hogy a windows-ban valami úgy elállítódott, hogy az elem/memória/egyéb hardveres dolog kijavítása után se bootol be esetleg magától... de az is lehet, hogy igen...

Most mind a kettő Laptop ami kéznél van.Más gép nincs a közelben,na meg Cd-Dvd se csak 4Gb-os pendrive. Ezek vannak most kéznél.

Akkor ugye vagy a pendrive-ra ráfér, ami kell, vagy valahonnan valami külső usb-s sata "keret"-et kellhet szerezni, hogy a másik laptopra rá lehessen kötni ennek a vinyóját...
Ha az elemet kicseréled, akkor utána egy BIOS '"reset to defaults" vagy hasonló opciót csinálj meg, aztán kapcsold ki a gépet, kapcsold be újra és úgy nézd meg, hogy bebootol-e, de esetleg úgyis a csökkentett módot próbáld meg elérni, mert lehet "normál" módban nem indul el...

Rendben köszönöm a válaszokat! Hát most gondolkodom hogy mi legyen. Pendrivon már rajta van a boot Win 7 de,probléma még nincs megoldva.

Ha csinálok egy Linux Live pendrive-t és sikerül belemenni akkor hogyan tudom elmenteni ami kell? Mert csak ez a pendriv van
(#) steelbird válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 30, 2016 /

Futtass egy memória tesztet, azzal kiderül, hogyha hibás a memória.
Bármilyen hardver, vagy driver hiba okozhat kék halált. De akár vinyó is lehet rossz.
A hibakód alapján a hiba "BAD_POOL_HEADER".
Próbáld meg ezeket:
Link
Link

Hát a live-linux bebootol valamilyen grafikus felületre, és ott azt így fejből nem tudom, hogy pontosan hogyan, de valószínűleg leginkább az ottani asztal-on kell lennie valamilyen lemez-ikonnak, amelyikek közül az egyik valószínűleg a windows-os c meghajtó, és akkor azt megnyitod és ugyanúgy kb mint a win alatt a "sajátgépben" átmásolod ami kell, vagy a vinyón lévő másik mappába, vagy a pendriveon lévő mappába... persze a pendrive-on ha linux-os filerendszer van, akkor azt meg utólag lehet macerás a win alól kiolvasni...

Amúgy ahogy steelbird kolléga is írja, a hardveres dolgokat célszerű először megnézni, mert lehet kiderül a kék képernyő oka... és ha hardveres az ok, akkor az újratelepítéssel meg feleslegesen dolgoztál és még jó se lesz utána se...

Aztán ha a hardveren úgy néz ki minden oké, akkor érdemesebb tovább nézni, hogy akkor vagy lementeni és újratelepíteni, de ha esetleg sikerül kijavítani a dolgot akkor az is lehet, hogy gyorsabban sikerül megcsinálni, mintha lemented a dolgokat és utána újratelepíted és még mindent visszamásolsz stb... (főleg, hogy nem is nagyon van másik meghajtó kéznél, ahogy írtad...)...

Az elem cseréje esetleg laptopnál lehet problémás, mert legalábbis láttam már olyat, ahol nem "sima" elemtartó volt az alaplapon, hanem az elem zsugorfóliázva volt, a zsugorfóliából két rövid vezetéken egy kétpólusú csatlakozóval lehetett az alaplapra csatlakoztatni...

Az a kérdés, hogy mi okozta a kék halált? Frissítés volt előtte, vagy telepítettél valami új szoftvert, vagy csak "spontán" jelentkezett a hiba? Első kettő szoftveres probléma, a harmadik pedig inkább hardveres lesz.

Az elem simán cserélhető mint az asztali PC-ben is. Most az is necces ebbe az időbe valahonnan ilyet varázsolni

Azt ha kiveszed, el kell, hogy induljon a gép, csak az órát, meg a BIOS-t (ha nem alapbeállításon használtad) minden indítás után állítani kell. De szerintem az nem okoz ilyen kékhalált.
(#) vladcepes válasza steelbird hozzászólására (») Jan 30, 2016 /

A kék halált az okozta hogy cseréltünk a gépbe wifi kártyát, de teljesen ugyan olyat mint a gyári(tehát ugyan olyan lett hozzá rendelve). Az újra indítást követően történt ez és azóta csak ezt csinálja. Egyébként ez a wifi kártya már járt ebbe a gépbe csak akkor nem jött be a wifi és vissza lett rakva a régi. Most ha visszarakom a régit ugyan azt csinálja azzal is. De nem biztos hogy ez okozhatja csak gondolom most jött ki rajta ez a hiba.

Kivettem,ugyan az a mese.

Csökkentett módban megpróbáltad elindítani?

Azokat nézted, amiiket linkeltem?
Ha nem megy úgy sem, akkor tegyétek vissza a régi kártyát és csökkentett módban el kell indítani a gépet, majd el kell távolítani a wifi kártya driverét. Vagy próbáld meg a legutolsó helyes konfigurációval indítani.
Ha nem megy a régi kártyával sem csökkentett módban, akkor megpróbálhatod pl. a Norton Ghost 15 -tel visszaállítani egy korábbi időpontra a rendszert, az ki tudja neked listázni, ha van visszaállítási pontod és úgy emlékszem, vissza is tudja arra az időpontra állítani.
(#) steelbird válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 30, 2016 /

Írta, hogy nem megy úgysem. Csak azt nem írta, hogy a régi kártyával sem megy a csökkentett mód?...
(#) abcdabcd válasza steelbird hozzászólására (») Jan 30, 2016 /

Vagy egyáltalán wifi kártya nélkül megpróbálni "rávenni" a bootolásra a gépet, és ha működik, akkor megpróbálni az eredeti kártyát, persze lehet úgy, hogy előtte a driverét törölni...

Ugyan azt csinálja,egyszer sikerült behozni,na mondom végre,aztán bedugtam a pendrivot hogy másoljam ki belőle a cuccokat aztán megint újraindult.

Akkor az is lehet, hogy valamilyen tápegység jellegű baja van? Mármint nem feltétlenül maga a töltő, bár az is lehet, hanem a gépben a belső táp, és ahogy bedugtad a pendriveot lehet annyi elég volt, hogy megint lefagyjon.... Ha az akksija jó a gépnek, akkor akksiról esetleg ha megpróbálod bebootolni? Csak tipp...

Igen néztem azokat amiket küldtél,de nem jutottam vele előre.Most a régi kártya van benne.Még mindig ugyan az a mese,vagyis csökkentett módba se megy be. Most kipróbálom wifi kártya nélkül.Most annyival jutottam előre hogy lett még egy Pendriv és arra gondoltam hogy csinálok egy Live pendrivot ha sikerül bemenni akkor kimenteni a másik pendrivre a cuccokat.

Most wifi kártya kiszedve,memória kártyát átcserélve ,és csak aksiról indítva bejött odáig hogy Windows logó aztán már a karika és hogy Várjon és ekkor indul újra.

Köszönöm mindenkinek a türelmét,kitartását,a gyors hozzászólást.Most csinálom a Live pendrivot ,de ha van közbe ötlet szívesen várom és próbálom.

Ha eddig már elindul, akkor miért nem próbálod meg a csökkentett módot?
Válaszd a parancssort és futtass egy Checkdisk -et.

Vagy... van egy Windows Live CD -m. Angol nyelvű, de ha a nyelv nem gond, akkor elküldöm ISO -ban, ki kell írni egy CD -re, vagy csinálni róla egy bootolható pendrive -ot (ehhez Rufus a te barátod) és bebootolni arról a gépet.
184 Mega összesen, egy butított Win 7 a motorja. A Start menüben a System menüpont alatt van a Checkdisk. Azt ha lefuttatod a rendszer meghajtón, szerintem az helyreteszi neked.
Nekem hozott már vissza Win 7 -et a halálból nem egyszer.
Úgy emlékszem, a live Winnel fájlokat is tudsz menteni, meg van partíció kezelője is.

De egy javító telepítés is meghagy minden felhasználói dokumentumot, a képeket is...

Valami hasonlót akartam pont írni mint steelbird, hogy érdemes akkor próbálkozni, hogyha így úgy tűnik, hogy tovább jut, mint a korábbiakban...
Esetleg annyit hozzátéve a csökkentett módhoz, hogy először akár ne csak parancssorban, hanem, hogyha a csökkentett mód-nál, ha van többféle választási lehetőség, pl hogy "csökkentett mód hálózat nélkül" vagy egyéb másik, akkor próbáld meg azt is, azokat is, valamelyikkel lehet elindul...

Viszont, hogyha esetleg táp-baja van akkor olyan túl sokat nem biztos, hogy jó próbálkozni, legalábbis legelőször célszerű lementeni a pendrive-ra azt ami tényleg kell a gépről, és a javítás idejére azt a pendrive-ot nem beledugni a gépbe... (vagy akár egy másolatban a dolgokat a te gépedre a pendriveról is menteni...)
Szóval ha valahogy sikerül, akkor célszerű lementeni a dolgokat, és inkább utána próbálkozni...

Mindezeket amiket írtam csökkentett módba,csinálom vagyis azt választottam "csökkentett mód hálózat nélkül" ,de már mindegyiket kipróbáltam.Most pendrivről Live- t indítottam lássuk mit tudok belőle menteni. Nem látom a System menüpont alatt a Checkdisk-et.
A Pdisc partition manager azzal oszthatom ketté a vinyot?

DSC_0697.jpg

A checkdisk-nek windows alatt kéne lennie, ez meg úgy tűnik, hogy valamilyen Linux... A kettéosztást nem biztos, hogy "erőltetni" kéne egyelőre... először valószínű az lenne a legjobb, ha le lenne mentve az összes adat, előbb a pendrive-ra, meg akár onnan a gépedre...
És akkor utána esetleg lehet variálni a vinyóval is, de lehet azt kéne csinálni, hogy a vinyót lehúzva, a pendrivera már megint azt mondom, hogy memtest, és megnézni hogy az mit mutat, hogy ki lehessen küszöbölni, mert az is lehet, hogy tényleg a ram-okkal volt valami gond, és írtad, hogy kicserélted őket másikakra, és így a win boot is tovább ment, szóval meg kéne tudni mi a hiba forrása... meg az adatokat kéne lementeni, és a többit azután jobb csinálni valószínűleg...

mod: sőt kiemelten, a checkdisk, vagy bármilyen hasonló winchesterbabráló program futtatása előtt célszerű lementeni a dolgokat...
Következő: »»   600 / 1159
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem