Fórum témák
» Több friss téma |
A szkóp kb. 10pF-ja )remélhetőleg 1:10-es fejet használsz) maximum elhangolja, de meg nem állíthatja a rezgést. Akkor ott vagy a kvarac törött, vagy a proci nem megy. Ha megy, valamelyik lábán kellene "mozgásnak lenni".
Sziasztok,
A képen látható A-D konverterről tudna valaki konkrét adatokat adni? A neten semmit se találtam róla, még a gyártó céget se lelte meg a kereső.
Sziasztok.
Van egy smd ellenálás aminek nemtudom az értéket, segitsetek kérlek 39c van ráirva
Az alábbi tábla szerint 24900 ohm.
SMD érték tábla
Koszi mindenkinek !
Ez biztos A/D? Nem valamilyen LED meghajtó áramkör? Miből lett kitermelve?
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következő tranzisztor felismerésében, egy JBL On Stage Microbol származik, valószínüleg ez rossz benn mert csak egyik hangszórója szól, mind a kettő működik csak egy egy ajzat alapján.
Ha arra a feketére gondolsz, ami mellé IR1 van írva akkor az egy infra érzékelő (távirányítóhoz)
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2016
óó köszi akkor ezt blamáztam
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2016
Nem tudom, miben lehetett, nekem a fiókomban volt vagy 20 éve.
Ez egy 7x5x2 cm-es, zöld műgyantával kiöntött hasáb. A feliratból gondolom, hogy valami A/D átalakitó lehet. Esetleg valami kivezérlésjelző? A bal oldali 17 LED pont nem 7 szegmenses kijelző meghajtásnak tűnik. Ez a DST-ASTRONIC cég még az internet születése elött megszünhetett, azért nem találni róla semmit?
Érdekes, én is a feliratból gondolom, hogy ez LED-hez lehet.
Csak tippelek: 1-es láb talán a led(ek) katódjára megy. Ha több led, akkor szerintem sorba vannak kötve. 9-es talán led(ek) anódjára megy. 17-es lehet, hogy a ledek áramgenerátorának a tápja. Az 5V lehet, hogy egy logikai/vezérlő rész tápja. A 0V az egyértelmű. Az input meg valahogy vezérli a ledeket. Van benne két átkötés. Lehet, hogy ez már belül van, de lehet, hogy ez a legegyszerűbb üzemmódjához kell és ha lenne hozzá leírás akkor látnánk, hogy ott még egy két dolgot lehetne vezérelni. Aminél nincs felirat, az pedig szerintem nincs bekötve. Óvatosan megpróbálhatnád nyúzni. Ellenállásokon, vagy izzókon keresztül adni rá tápot (vagy labortáppal alacsony áramkorlát mellett), és az inputot is ellenálláson keresztül földre vagy 5V-ra kötni, és nézni, hogy mi lesz, mekkora áramot vesz fel. Az 1-es 9-es lábra szintén ellenállást kötve látszik, ha azon próbál hajtani áramot.
Ez mi? 5V feszültségszabályozó?
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2016
Nem. Tranzisztor. Bővebben: Link
Tranzisztor!Bővebben: Link
Tranzisztor???
Az! NPN tipusú.
Akkor mi alapján különböztethetek meg egy tranzisztort egy feszültségszabályozótól?
PL.: jelzésük alapján. A tranzisztort igy tudod ellenőrizni.
Stab ic 7805-ös azaz pozitv 5v stab ic. Az hiszem 2A bír.
Akkor ez egy 5V feszültségstabilizátor?
Igen Az. 1.5A bír.
Menne esetleg 12V-ról...?
Menne!
Juhú!! És hogy kell bekötni?
Itt van az adat lapja nézd át.
Ha feliratot olvasod 1. láb a bemenet 2. test 3 kimenet. A bemenet meg kimenet közös a testje.
Tehát: bal>be, közép>közös negatív, jobb>ki?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |