Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1840 / 2208
(#) patkany válasza FordPrefect hozzászólására (») Feb 7, 2016
Én egy szóval sem mondtam, hogy a terelő lemez az L cső részét képzi, mi több, ÁRNYÉKOLÓ LEMEZnek is neveztem.
Idézet:
„és azoknak ezüstszínű a nagy árnyékoló lemezze és kör alakú az ablak az L anódon.

Mi több, megjegyeztem, hogy az L anód lemezek ablaka nem egyforma, sőt, a négyzetes jóval nagyobb ablakok. Értem én miről van szó!
(#) patkany válasza boti2 hozzászólására (») Feb 7, 2016
Ha sikerül mihamarabb megteker(tetni) olcsón, akkor összedobok egy ECL86 pp-ét, és meghallgatom van-e külömbség a tungi és lengyel cső között. Bár egy orsósmagnó kimenős SE-hez meg van minden, djhans kapcsolását felhasználva, de kérdéses mennyire átfogó hangképet adna a két cső közti különbségről.
(#) fagyi válasza Emil hozzászólására (») Feb 7, 2016
Nekem van egy ilyenem. 5-6 éve. Egy ismerősöm rakta nekem össze mert én nem mertem. Azóta is deszkamodell.Nem építettem előtte még csövest. Csak tranyós A osztályúakat. Nem is ez a szakmám. Totál ugyan ez mert kit ben vettem a csőbarlangból és ezt a kapcs rajzot küldték hozzá. linkelek képet. Vettem hozzá mindenből jobbat. Jensen/dale/teflonezüst vezeték/ stb csak lusta vagyok nekiállni. Egy szélessávú FOSTEX-et hajtok vele most. De van egy Mission 792se-m meg egy B&W602s3. Ezekkel próbáltam. Aki építette azt mondta olyan a hangja amilyennek lennie kell. Most egy Hiragát hallgatok. Régen kapcsoltam be mert soha nincs sok időm. Ha meg akarod hallgatni írj privátban.

300B.jpg

(#) fagyi hozzászólása Feb 7, 2016
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni?
Ennek a kapcs rajzát nem tudja valaki hol találom?
Bővebben: Link
Ez egy Dénes Péter féle EL34pp.
Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2016
(#) FordPrefect válasza boti2 hozzászólására (») Feb 7, 2016
Idézet:
„Elég sok ELC/PCL86-osom van”
Akkor gazdag ember vagy
(#) FordPrefect válasza boti2 hozzászólására (») Feb 7, 2016
Idézet:
„Ebben az értelemben középutas cső lehet, mert ugyan nincs fékezőrácsa, van terelőlemeze, de a másik két rács menetemelkedése teljesen eltérő. Meg persze sokszor eléggé elmosódott a határ a pentóda-sugártetróda kérdésben, de ezt én inkább sugártetródának nevezném.”
Pontosan, valaki leírta a lényeget végre. 1 pont oda..
(#) Orbán József válasza FordPrefect hozzászólására (») Feb 7, 2016
ITT annyi van belőle, hogy el is adnak. Minőségét tudja fene, de újak.
(#) patkany válasza Orbán József hozzászólására (») Feb 7, 2016
Nincs tapasztalatom egyik téren sem, de állítóg a tungik szórása sem volt csekély, sőt, a kezdeti igen hamar és nagyszámban hibásodott.
Ennyi pénzért elfogadható ár érték, bár már ezek is után gyártott csövek. 1000 órát csak el viszik tán... ebay-en sokkal drágábbak!
(#) ronin75 válasza Orbán József hozzászólására (») Feb 7, 2016
Ez töröltetni kéne, teljesen romba fogod dönteni a piacot
(#) FordPrefect válasza Orbán József hozzászólására (») Feb 7, 2016
Biztos hogy Ei (volt Jugoszlávia), biztos hogy jó minőség, és még egyenlőre olcsó. Nekem AEG dobozban, felirattal vannak, de a tetején lévő 4 "vágás" azaz hagymakupola ugyanaz. Az Ei anno sok nyugati cégnek gyártott. (meg a Tungsram is, meg a Tesla is, meg mindenki, talán még az oroszok is
De egy tökös moderátor már áttehetné ezt a polémiát a helyére, az "elektroncső" rovatba.
Vagy azt törölhetné, úgyis minden itt zajlik. !!
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2016
(#) FordPrefect válasza ronin75 hozzászólására (») Feb 7, 2016
Milyen PIACOT?
(#) ronin75 válasza FordPrefect hozzászólására (») Feb 7, 2016
A zöldség piacot
(#) scooby_ válasza Orbán József hozzászólására (») Feb 7, 2016
PCL86-ért maximum 300Ft.... Még az újak is megbízhatatlanok.
(#) patkany válasza scooby_ hozzászólására (») Feb 8, 2016
Valahol olvastam ilyesmi véleményt, mint fentebb írtam is. Talán pont a csöves topikban...
De mégis, ha azt tekintjük, hogy sok kezdő ebből építget, ami talál, vagy bont régi rádiókból és működik. Annyira rosz nem lehet, na meg az utolsó széria, valamit csak sikerült a mérnökököknek összehozni a végére... És az ebay-on miért 20 000Ft 4db ECL86? Ez alapon akkor több mint ireális ár!? És ráadásul nyilván kínai!
(#) Robin2 válasza scooby_ hozzászólására (») Feb 8, 2016
Azt azért megnézném, hogy hol kapsz 300Ft-ért vagy az alatt PCL86-ot. Mire alapozod, hogy megbizhatatlanok az újak?
(#) patkany válasza Robin2 hozzászólására (») Feb 8, 2016
Áh, bizos $ akart írni! Most néztem az ebayt, Mullard, NOS, RCA csövek, 2, 4, 6db/ár 100-200$ között. Akkor biztos megbízhatatlan csövek azok is... de valaki(k) jól keresnek rajta!
(#) fagyi válasza Orbán József hozzászólására (») Feb 8, 2016
Én innen rendeltem 1 hete. pcl86-ot. Meg ebay-en licitáltam 40db ra ami egész jónak néz ki.
arany színű a lába az összesnek. Régen vettem vaterán 30db-ot 2E Ft ért(használtat). Azok között nem sok használható volt.
(#) Orbán József válasza fagyi hozzászólására (») Feb 8, 2016
A legszomorúbb, hogy milyen sok embernek igen alacsonyan van a szint, ahol már "zsíros a haja"... Rásóz valamit az emberre, tudván, hogy különösebb bántódása nem lehet, nem éri meg patáliát csapni, legfeljebb megjegyzi a dolgot a becsapott. Naés...?
(#) mohinger válasza Orbán József hozzászólására (») Feb 8, 2016
Köszi a tippet, én is rendeltem 4db-ot. Azt olvastam valahol, hogy az EI gyárba Philips gyártósor került anno, így elég jó minőségűek a csöveik. Használtban van is ilyen PCL86-om, nem gázosak, jó az emissziójuk. De mivel csak pár db-om van, így ez nem mérvadó adat.
Használt PCL86-om van huszonpár darab, ezzel el leszek egy darabig, de ez a készlet kb 60-70 db-ból lett kiválogatva, a többi kuka volt.
Két éve készül az én PCL86PP-m, nemsokára kész lesz, már 90%-os állapotban van, ha elkészült, felteszem a képeket.
(#) boti2 válasza scooby_ hozzászólására (») Feb 8, 2016
PCL86-ot 300-ért (sajnos) nem kapsz sehol, még kilós csöveket véve sem. Valamivel olcsóbbak, mint az ECL-ek, de nekem rendesen működnek. Tungsram ECL86 PCL86 viszonylatban sem mérve, sem hallgatva nem tapasztaltam érzékelhető különbséget (a csövek szórását leszámítva). Simán tudtam jól párosítani az ECL-t a PCL-lel. Elég sok ECL/PCL86-osom van. Az ECL-eket valóban sokan tartósabbnak mondják, de én ezt sem tapasztaltam eddig. A PCL86 jól beállított (áramgenerátoros) fűtéssel tök megbízhatóan megy egy kis PP erősítőben. Az is lehet, hogy a TV-kben az ingadozó soros fűtés tette tönkre hamarabb a PCL86-os csöveket. Neked mik a tapasztalataid a PCL86t-tal kapcsolatban?
(#) Orbán József hozzászólása Feb 8, 2016
Csövek esetleg, aki gondolja...Továbbá...
(#) boti2 válasza Emil hozzászólására (») Feb 8, 2016
Ez klasszikus 300B SE. Jó kimenőkkel biztos szépen fog szólni. A fűtéstáp negatívot esetleg nem árthat testre húzni. Biztos, ami biztos alapon, hogy véletlenül ne vigyen brummot a fűtőkörbe, de élesztésnél ez úgyis kiderül. Az 5U4G-t esetleg ki lehet váltani olyan dupladiódával, ami nagyobb első szűrőkondit is elvisel. Ha élesztésnél esetleg még van egy kis brumm, ami a tápból származik, akkor a második szűrőkondi lehet nagyobb kapacitású a 12H-s fojtó után. Persze lehet, h. teljesen teoretikus amit írok, mert elsőre sem lesz brummos, csak leírtam az általam tapasztalt leggyakoribb problémákat.
(#) scooby_ válasza boti2 hozzászólására (») Feb 8, 2016
450Ft-ért vettem pár hete darabját! Közeli párok, használtak, köszönik szépen, tökéletesen érzik magukat!
(#) boti2 válasza scooby_ hozzászólására (») Feb 8, 2016
Hát mit mondjak? Szerencsés vagy irigyellek!
Jó üzletet csináltál. Kb. hány százalékosak?
(#) Orbán József válasza scooby_ hozzászólására (») Feb 8, 2016
Voltam hasonló helyzetben. Az semmi, egyszer olyan szerencsém volt, 5ezret ért a dolog, egy fillérembe se került. Találtam az úton egy ötezrest. Más egy csomót gürizik érte, holott ennyi volt az egész. Az eseted kb. ugyanilyen...
(#) bta válasza Orbán József hozzászólására (») Feb 8, 2016
Szerintem ne kiáltsunk mindjárt csalót, hiszen lehet, hogy az eladónak se volt használhatóbb információja róla, mint "40db ami egész jónak néz ki".
(#) bta válasza patkany hozzászólására (») Feb 8, 2016
Az AI S300 mkII nem szól olyan jól, mint az általad csatolt fényképen látható mkI. Egyébként ne gondold, hogy a kapcsolásban van a titka..
(#) Orbán József válasza bta hozzászólására (») Feb 8, 2016
Erről nem én írtam...
(#) bta válasza boti2 hozzászólására (») Feb 8, 2016
Idézet:
„Tungsram ECL86 PCL86 viszonylatban sem mérve, sem hallgatva nem tapasztaltam érzékelhető különbséget
Néhány nyugati gyártmánytól eltérően a Tungsram PCL-ek a fűtőszálat leszámítva pontosan ugyanolyan alkatrészekből, ugyanolyan szigorú ellenőrzés mellett készültek, mint a 6.3V-os változat. (Infó első kézből, innen 2km-re is gyártották anno)
(#) FordPrefect válasza fagyi hozzászólására (») Feb 8, 2016
Idézet:
„Én innen rendeltem 1 hete. pcl86-ot. Meg ebay-en licitáltam 40db ra ami egész jónak néz ki.
arany színű a lába az összesnek.”

Hát ilyen állatfajjal még nem találkoztam. Attól még létezhet...
Következő: »»   1840 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem