Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   602 / 1159
(#) eSDi hozzászólása Feb 6, 2016 / 1

Vitatkozni ezen nem érdemes és hagyjuk is abba, mert törlés lesz a vége megint. Mindenki azt használ amit akar. Nekem például sosem hiányzott a start menü (végtelen almenük káosza). A drága régi programokhoz meg általában van support és frissítési lehetőség újabb kompatibilis változatra. Ha meg már se support, se frissítési lehetőség, se cég, akkor jön képbe a VM egy WinXP-vel. Vagy esetleg elgondolkodás egy másik támogatott programra váltáson. Linux-al nekem személy szerint több problémám akadt mint bármelyik Windows-al, pedig pár évig használtam. Nehézkes hardver beállítás, lassú fájlkezelés (főleg NTFS), nagyon hiányos és primitív energiagazdálkodás, fura hálózatkezelés, stb.
(#) steelbird válasza eSDi hozzászólására (») Feb 6, 2016 /

Ott a pont, tömören megfogalmaztad a lényeget, főleg a legvégén.
(#) Ge Lee válasza Gabó hozzászólására (») Feb 6, 2016 /

Már az is sokat elárul róla, hogy épphogy megjelent, és máris tudod használni anélkül is hogy megvennéd. Ha ezt nem akarnák akkor tennének róla hogy ne tudd használni...
(#) Pacso hozzászólása Feb 6, 2016 /

Köszönöm mindenkinek a segítőszándékot !! Meritek ötleteket és jelzem majd a tapasztalataimat ! További szép estét kívánok mindenkinek !!!
(#) pont hozzászólása Feb 8, 2016 /

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy két gép felváltva használna egy monitort. Ami monitor elosztót találtam a google-n az fordítva, egy gép, két monitort tud. Ha nincs készre szerelt, valami cd 4066 féle IC-vel meg lehet csinálni, mire kell figyelni?
(#) abcdabcd válasza pont hozzászólására (») Feb 8, 2016 /

Szia! A "KVM (keyboard vga mouse) switch" az való arra, amit te akarsz, sőt a monitoron kívül egeret és billentyűzetet is lehet vele kapcsolni, hogy melyik gépen legyenek éppen...
Bővebben: Link

A legolcsóbb átkapcsoló, ha jól látom, pl itt 4000Ft körül kapható, ehhez lehet sőt valószínű, hogy kellenek még kábelek, vagy meg kell nézni, hogy az tartozik-e hozzá... Bővebben: Link
Bővebben: Link

De pl ugyanitt a listában láttam kézi (jaxley-s) átkapcsolót is, viszont az nyomtatóhoz való, azt írták, de az csak 1200Ft körüli pénzbe kerül, ha találsz kvm-ből is ilyen kézit, lehet az is hasonló áron van... ha jó a kézi...
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2016
(#) Ge Lee válasza pont hozzászólására (») Feb 8, 2016 /

Nekem ilyen van csak nem ilyen ronda kék hanem fekete alapú felirattal, két gépet használok felváltva egy monitorról és egy billentyűzetről. Régen egér is csak egy volt, mára már mindegyik kapott egy USB-set. Bármelyik nagyobb számítástechnikai üzletben tudsz venni.
(#) pont válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 8, 2016 /

Köszönöm mindenkinek a tippeket!
(#) sector99 hozzászólása Feb 8, 2016 /

Sziasztok !
Van-e olyan - lehetőleg free - undelete, vagy recover program, amit admin jogok nélkül lehet futtatni ?
(#) SzervízMacska válasza sector99 hozzászólására (») Feb 9, 2016 /

Szerintem semmilyen nincs - mivel ezek olyan szintű lemezműveletek, amihez rendszergazdai jogosultság kell...
(#) Ge Lee válasza sector99 hozzászólására (») Feb 9, 2016 /

Ha valamit végleg letöröltél amit nem kellett volna, akkor annak a visszaállítására egy mód van, másik vinyóról indítás és a get data back program.
(#) Chipmunk1960 hozzászólása Feb 10, 2016 /

Sziasztok, Napok óta harcolok egy SD kártyával, hátha valaki tudna segíteni. Fájl műveéet közben elment az áram, az adatokat sikerült ugyan GetDataBack-al lementeni, de azóta a szgép nem ismeri fel. Egyből formázni akarja, viszont kiírja, hogy nem sikerólt. Már több programot letöltöttem hozzá, a legokosabb azt mondta a kártya írásvédett. Áttettem másik házba /Micro HC 16Gb/, a helyzet ugyanaz. Utoljára a Minitool Particion Wizard-al próbáltam, de az sem hozott eredményt...
(#) Ge Lee válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 10, 2016 /

Pendrive-al jártam egyszer ugyanígy, semmit nem tudtam csinálni vele. Szerencsére még garis volt és kicserélték. Küzdöttek vele a szervizben is, de ott sem jutottak többre.
(#) Chipmunk1960 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 10, 2016 /

Már betettem az Arduinóba is, de az meg most egyiket sem ismeri fel. Itt a lábkiosztása. Már vettem másikat, nagyobbat, gyorsabbat, olcsóbban. Pusztán a probléma megoldása, ami izgat.
(#) Kovidivi válasza sector99 hozzászólására (») Feb 10, 2016 /

Próbáld meg a recuva nevű programot.
(#) sector99 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Köszi, majd megpróbálom. Én elsősorban valami LiveCD-re gondolok, mert arra van lehetőség...Lehet Lixux is.
(#) sector99 válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Azt már próbáltam, de ahhoz is admin jog kell.
(#) Csirkefej válasza sector99 hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

live linuxon a
dd if=/dev/zero of=atependriveoddevje bs=512 count=1
parancssal nullázhatod az MBR-t
De nem hiszem, hogy segít.
Az eszközben van valami vezérlő, úgy emlékszem, hogy azt kell bizgetni.
Tehát nem a szokványos írás/olvasás hanem speciálisan a chipnek szóló parancs kell.
A gyártó honlapja vagy gugli előbb segít, mint nekem eszembe jutna, hogy hol találkoztam ilyenekkel.
Pedig találkoztam többször is ahol ugyanilyen probléma volt és meg is lehetett javítani.
Ki ne dobd!
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2016
(#) sector99 válasza Csirkefej hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Jaj, lehet, hogy rosszul fogalmaztam, bocs ! Ez nem egy sérül vinyó, csak egy olyan gépen kellene néhány letörölt file-t visszaállítani, amihez nincs admin jogom. Beletúrni nem szeretnék, ezért gondoltam valami LiveCD-re, ahonnan futtathatok valamilyen undelete vagy recover progit.
(#) Csirkefej válasza sector99 hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Anyáámm!
Valamit elnéztem
Bocs.

Akkor viszont linux alatt a photorec -et tudom ajánlani. Megy live módban is, de kell neki egy "target" tár, gondolom egyértelmű. Egy másik vinyó vagy pen vagy partició, ahova kiírja a mentett adatokat.
De van a photorecnek vindózos verziója is. Ez már gugli mert én megrögzött linuxos vagyok.
A név ne tévesszen meg. Nem csak "photo"-t tud "rec"-ni . Csak annak készült, hogy az elveszett fotókat SD-ről visszatakarítsa. Aztán gondolom továbbfejlesztették de a név maradt.
(#) sector99 válasza Csirkefej hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Köszi !
Én bevallom, örülök neki, hogy "elnézted" ! Mert jó, hogy tudsz "linuxul" lenne majd pár kérdésem....
(#) belfi2 hozzászólása Feb 12, 2016 /

Sziasztok!

Van itt valaki a ki szokott frissítéseket integrálni WIN8.1be?Szeretném megkérdezni hogy volt e problémája a KB3042058-as frissítéssel?
Köszi!
(#) Annonymus hozzászólása Feb 12, 2016 /

Sziasztok
Lenne 2 kérdésem
Először is hogy win dvd készítővel ki tudom írni a letöltött Vistat egy lemezre?
Másodszor meg van egy régi konfigom amit most elővettem és meg tudja valaki mondani hogy hogy kell beállítani a primary és secondary mastert és a slave-et? (Egy hdd és egy meghajtó van hozzá)
(#) eSDi válasza Annonymus hozzászólására (») Feb 12, 2016 / 1

Üdv!

A "win dvd készítő" alatt mire gondolsz? Ha a fájlkezelőben a képfájlra jobbklikk->lemezkép írása opcióra, akkor elvileg igen. Már azt sem tudom mikor írtam CD-t utoljára. A Vista mire kell? Elzabálja a memóriát és idővel szörnyen lassú lesz, jobb választás egy 7-es, vagy az XP, ha régebbi gépre akarod feltenni.
HDD -> Primery Master, IDE kábel végére. A kék dugó megy az alaplapra (ha nincs színnel jelölve, akkor az a vége, amerre hosszabb a kábel.
Optikai meghajtó -> Secondary master, a többi ugyan az.
A meghajtókat megfelelően jumpereld, mind a kettőt master-re. Egy kábelre sose köss HDD-t és optikai meghajtót, mert iszonyatosan belassul minden.
(#) Annonymus válasza eSDi hozzászólására (») Feb 12, 2016 /

És a slave? Arra nem kell semmit beállítani? Mind2 master?
(#) eSDi válasza Annonymus hozzászólására (») Feb 12, 2016 /

Ha nincs több meghajtód akkor mit kötnél be oda Slave-nek?

Hát nem is tudom..

Eme kép alapján kicsit érthetőbb.

szg_10.jpg

Win dvd készítővel erre gondoltam:

image.png

Ja, azzal nem. Csak filmkészítéshez jó, ha jól emlékszem.
Következő: »»   602 / 1159
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem