Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Dióda helyettesítés
Nagyteljesítményű dióda 60 A 1000 V max csúcs 200 A 1500 V max környezeti hőmérséklet 100 C
Sziasztok!
Én nem helyettesítő alkatrészt keresek, hanem konkrétan olyan diódát, ami mefelel a célomnak. Az pedig az volna, hogy egy 4V napelemből táplálát akkut milyen fajta diótával lehet védeni a napelembe való visszatáplálástól. (Tehát mikor este a napelem feszültsége lecsökken, az akkuból ne follyon vissza az áram a napelembe.) Konkrétan olyan diódát keresek, amin a legkissebb a soros feszültségesés. Kb 100-200 mA terhelhetőségü elég. Tudnátok ilyet mondani? Az általános 0.7V os diódák nem jók, azon sok feszkó esik. Jómagam Schottky-ra vagy germániumra (ha gyártanak még ilyet elfogadható áron) gondoltam. Mondjatok pár típust legyetek szívesek, lehet ebay-es is. Köszi. A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2015
Szia!
Blocking diódának a T40 sorozatból, bypass diódából SB15H45 típust ajánlom.
Ajaj, köszi, de nekem nem ilyen nagy power alkatrészek kellenek. Csak minél kissebb, annál jobb. Mint írtam, 100-200mA es napelem fog tölteni egy egycellás litium akkut. Tettem egy móricka rajzot, így egyértelmü...
Ez így kevés lesz egy LI-ION cella töltésére, még ha germánium diódát használsz /0,3 V nyitó feszültség/ akkor is. DC-DC konverter megoldaná a problémát. A rajzon 1W LUXEON LED meghajtása 6-8 sorosan kapcsolt PV cellával, 3 NIMH akkupakk vagy 1 LI-ION cella töltése.
Hát én akár hogy nézem ezt a rajzot, ennek semmi köze nincs az aksi töltéséhez. Ez egy sima DC DC konverter LED meghajtó áramgenerátor. Ki tudja mennyibe kerül, nem is találtam, és még meg is kéne építeni. Ehelyett az ebay-en vannak készen rendelhetőek is. Nyilván áramgenerátor lesz az én kapcsolásomban is, de azt nem rajzoltam be...
Na de mindegy is, azt hiszem cserélem a napelemet 5V os típusra, soros diódának jó lesz egy 1N40001 így már nem lesz gáz a 0.7V feszültségesés. És esetleg még egy soros ellenállást a dióda mögé, amint 0.2V / 0.3V esik, csak hogy ne lépjem túl a Li cella maximális 4.2V feszültségét töltés közben...
Sziasztok, azt szeretném kérdezni , hogy az 1N4244 jelű dióda mivel helyettesíthető ?
Köszönöm !
Szia!
A keresztreferencia-kereső itt is segít: Bővebben: Link.
Igen gyors kapcsolódióda, a képen megtalálod a helyettesítőjét
Sziasztok, köszönöm, csak az a baj , hogy ezeket egyik bolt sem forgalmazza amit én ismerek :/
Nem tudtok esetleg olyat, ami könnyen beszerezhető?
Magasra tetted a mércét, tipp nézd meg a táblázatban a diódád paramétereit, vagy kérd az
adatlapját a net-en, válassz egy nagyobb forgalmazót, add meg a paramétereket és válogass az ajánlatokból.
Próbáld ki ezt a 100ps-os Schottky-diódát. Bővebben: Link.
Meg lehet próbálni de nem 100 pS hanem 1 nS-os. Az 1N4244, BAY82,1N4376 kisebb mint 750 pS az elektródok közötti kapacitás is csak 0,8 pF
Adatlap A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2016
A Schottky adatlapján 100ps szerepel. De ha nem talál olyan diódát, akkor valamilyen hasonlót kell belehegesztenie.
Kipróbálom ezt, aztán majd kiderül
Köszönöm!
Sziasztok!
Egy fémkeresőt szeretnék építeni és a kapcsolásban voltak 1N4148-as diódák és egy BY407A dióda, amit sehol se találtam. A szövegben azt írta, hogy az a dióda azért különböző, mert neki 3A-t kell elbírnia, míg a többinek csak 50mA-t. Tudna valaki segíteni, hogy milyen diódát használjak? Előre is köszi!
Akkor itt valami nem kóser...
1N4148 diódát szinte a "sarki fűszeresnél" is kapsz... A BY407A az adatlap szerint 800mA és 600V -os "Fast recovery" verzió... Normál vs Fast Recovery dióda (Gyanítom egy hasonló paraméterekkel rendelkező "Schottky" diódával tudod helyettesíteni, ha ilyet nem találnál. De az okosok majd kijavítanak, ha tévednék...) Esetleg egy kapcsolási rajzzal tudnál szolgálni? A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2016
Itt van a kapcsolás és teljes angol leírás: Kapcsolás
A második oldal első bekezdése pont a diódákról szól.
Teszel bele vagy SF18-at, vagy HER108-at, vagy UF4007-et.
Bármilyen gyors dióda jó helyette, ami impulzusban elvisel ~3A-t. Ez egy 'antik' dióda, nemigen fogsz találni; és vannak ennél gyorsabbak már.
Szerintem az SF18, HER108 és UF4007 nem lesznek jók, mert egyik sem visel el 3A-t.
Nem értek nagyon hozzá, de a leírásban azt írja, hogy muszáj neki, hogy kibírja. A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2016
Ha szerinted nem jó akkor ne tedd be, csak azt nem értem akkor minek kérdezted meg. A 800mA-es ami a rajzon van az jó, de az 1A-es amit javasoltam az nem.
Az a dióda a rövid negatív tüskét zárja rövidre a kikapcsolás után a 220 ohmon keresztül. Mivel ott 400V körüli fesz van néhányszor 10ns időre, egy 600V 400mA-es dióda is bőven megfelel, a lényeg hogy gyors legyen. Zárójelbe elárulom, hogy pl. az SF18 az annyi időre 30A-t is tud, nem hármat...
Ezek szerint alaposan tanulmányoztad az adatlapjukat!
BYW76: 3A, 600V, 200ns --- 101Ft,
SF38: 3A, 600V, 35ns --- 36Ft, HER308: 3A, 1000V, 75ns --- 35Ft kaphatók a Lomex -ben...
Valamint impulzusban több 10A-t viselnek el!
köszi a kifejtett választ! így már teljesen érthető, ahogy leírtad
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy BY359-1500-nak mi a helyettesítője? Egy nagy projekthez kell és a legtöbb boltban csak pár darab van belőle nekem pedig több száz kellene, de nem egyszerre. Tudna valaki segíteni, hogy milyen diódát használjak? Előre is köszi!
Szia!
5, 10, 20 db-os kiszerelések vannak és szinte korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre: Bővebben: Link.
Üdv mindenkinek!
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy UG30DPT dupla diódát az alábbiak közül helyettesíthetem? STPS4045CW S30D60C A feszültségek tudom kisebbek, de csatolom a rajzot. A 3-ik oldalon található a rész ahol van, csak hibás a pozíciószáma és a típusa a trafónak T401S a pozíciószáma és a D403-as dióda lenne az UG30DPT típusú dupla dióda. A válaszokat élőre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |