Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   210 / 244
(#) Jaga0408 hozzászólása Dec 14, 2015 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy olyan ügyben, hogy bővíteni szeretném a hangtechnikám, csak nem tudom milyen módon, formában tegyem meg.
Jelenleg van 2db reflex r150-es hangfalam, ami 300w-os, 8ohm-os és ehhez van egy Phonic power pod 620-as keverőerősítőm, ami 4ohm-on tud 2x100w-ott. Még ez se hajtja ki teljesen a hangfalakat, de ezekhez szeretnék még mindenképpen 1 vagy 2 mélyládát. És a kérdésem az lenne, hogy az erősítőm elbírná-e és mennyire tudná meghajtani még őket pluszba,, illetve ha kevés hozzájuk, akkor milyen erősítőt kellene vennem, ami meghajtana mindent erősebb fokozaton. És hogy hogyan kellene összekötni őket, mert azért a keverőt szeretném megtartani a finomhangolások miatt.
Előre is köszönöm a segítséget
(#) zotya1983 válasza Jaga0408 hozzászólására (») Dec 14, 2015 /
 
Ezt/ezeket a passzív szubokat tedd melléjük Ha kevesled,akkor be kell szerezz mégegy végfokot ami tud legalább 400w rms teljesítményt+egy aktív vagy passzív crossovert amivel leválasztod a szubokat.
Én aktívot vennék és az r 150 eket hajtanám külön a középcsatornán a szubot külön véggel a szub csatornán.El el fogja bírni ha rákötsz 2-2 hangfalat mert 4 ohmra lemehetsz a powerpoddal is.Elvileg jobban is fog szólni így a motyó,de a 100w szubra édeskevés....

A videón a 18" os verzió van de nemhiszem hogy sok különbség lenne a 15" os és az között.
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2015
(#) Jaga0408 válasza zotya1983 hozzászólására (») Dec 14, 2015 /
 
Hmm, köszönöm
Hát igazából azon az áron lehet inkább 2 használtat vennék, de ezen még gondolkozok. Magyarul akkor lenne értelme vennem subot ha lenne hozzá még egy végfokom. De akkor ha meghajtja, akkor ideiglenesen lehet csak mélyet vennék és majd idővel a végfokot.
Köszönöm, majd még lehet lesz kérdésem
(#) zotya1983 válasza Jaga0408 hozzászólására (») Dec 14, 2015 /
 
Azért ajánlottam ezt a terméket,mert tapasztalatból írom hogy ez ár érték arányban igen jó szub az olcsó kategóriában,ki lehet halászni használtan is jót,de az sokszor lutri..Pláne ha már újra van tekertetve,stb..
(#) ssk73 hozzászólása Dec 21, 2015 /
 
Sziasztok!
Szükségem lenne kb. 30/db körül beszerezhető hszóróra, ami 15 vagy 18 colos. Használt is lehet.
Illetve kellene egy terv, amit megépíthetek nekik. Célszerű lenne egy viszonylag kisebb doboz. Én Dyna F17-re gondoltam. Építhetem?

Modiknak: inkább a kültéris topikból töröljétek a hsz-t,mert az kihaltabb.
(#) konyak6 hozzászólása Jan 10, 2016 /
 
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Az erősítőmön(BEAG APX100) ki szeretném cserélni a kimeneti hangfalcsatlakozót XLR-re. Mi a szabvány? A netet böngészve nem volt teljesen egyértelmű. A képen mellékeltet rakjam be? Van egy hangfalam és azon mintha fordítva lenne.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2016
(#) mikrokapcsolo válasza konyak6 hozzászólására (») Jan 10, 2016 /
 
Helló!
1 GND
2 +
3 Nincs bekötve

Hogy érted, hogy minthe fordítva lenne?
(#) konyak6 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Jan 10, 2016 /
 
Üdv!
Ha a mellékelt Male csatlakozót használom, akkor a hangfalamon a bemenet az out felirat. Legalábbis ha Male, Female kábelt használok.
Szeretném ha szabvány lenne az erősítő csatlakozása, ha egy buliba más hangfalat használunk, legyen kompatibilis.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2016
(#) mikrokapcsolo válasza konyak6 hozzászólására (») Jan 10, 2016 /
 
Értelek. A hangfalon belül szerintem a két csati le van párhuzamosítva, így mindegy hova dugod, de mindenesetre mérj bele egy multiuval, hogy tényleg össze vannak-e kötve. Ha igen, akkor a kici kínai és a feliratozás érdekes esete áll fent, mikor a ki és bemenetek címkéi fel vannak cserélve, vagy a csati lett felcxserélve. Nekem gy ledes dmx-es lámpán vannak így a dolgok. A feliratokhoz képest pont a másik csati van ott, mint kéne, valamint a menu up down enter gombok is fel vannak cserélve.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2016
(#) szamóca válasza konyak6 hozzászólására (») Jan 10, 2016 /
 
Miért pont XLR-t szeretnél? Ez elsősorban kis jelszintű, szimmetrikus csatlakoztatásra lett kitalálva, és arra is használják többnyire.
Erre a Speakon van kifejlesztve.
(#) mikrokapcsolo válasza szamóca hozzászólására (») Jan 10, 2016 /
 
Pontosan a speakont szerettem volna javasolni.
(#) mikrokapcsolo válasza konyak6 hozzászólására (») Jan 10, 2016 /
 
Szabványként egyébként Speakon-t és 6,3-as Jack-et fogsz találnio a legtöbb ilyenféle felszerelésen.
(#) konyak6 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Jan 10, 2016 /
 
Abból indultam ki, hogy XLR van a hangsugárzón.
(#) 13_Balu50 válasza szamóca hozzászólására (») Jan 21, 2016 /
 
Igen " többnyire, "de azért alternativ megoldásként a másik fajta mellett ez is van a többszáz W -os erősitőnél, hogy kompatibilisek legyenek többfajta hangsugárzóhoz.
(#) steelbird válasza konyak6 hozzászólására (») Jan 21, 2016 /
 
Az XLR többnyire aktív hangszórókon van, kisszintű jelek fogadására, pl. keverőből, vagy mikrofonból. Ha többféle hangszórót is szeretnél rádugni, akkor az erősítőre vagy Speakont, vagy 6,3 -as Jack aljzatot tegyél.
Meg végülis tehetsz bármit, ha van saját kábeled hozzá, aminek a hangszóróba menő végén szabványos a dugó. De ez már számtalan probléma forrása lehet.
Speakon, plusz Jack legyen, párhuzamosítva.
(#) sound.man hozzászólása Feb 2, 2016 /
 
Valaki hallott már ILYEN ládát valahol? Ha igen, mi a vélemény róla?
(#) ozpecs válasza sound.man hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Igen hallottam, csináltunk néhány éve 4 db-ot belőle, elég nehéz darabok lettek, mivel rendesen merevítve voltak 18mm-es rétegelt lemezből, ragasztva csavarozva tiplizve, rendesen mügyantával lekenve belül is.... Brutálisan masszív darabnak sikerültek, cserébe a beépített eminence omega pro hangszóróval rendkívül érzékenyek is és terhelhetőek is lettek. Na a hangja az nekem nagyon bejött, persze rendesen váltva, nagy érzékenység gyors és jó impulzusátvitel jellemezte. Akkor még mivel nem volt nagyobb erősítő csak kb 600W-al volt hajtva egyenként, de hatalmasat szóltak pláne együtt a 4 db. Annak idején egy ismerősöm tanácsára választottuk ezt a fajtát, mivel ők is régen zenekarral használtak ilyeneket és nekik is nagyon bevált.
(#) sound.man válasza ozpecs hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Próbáltad összehasonlítani más mélyekkel? 15" rutse-hoz képest milyen? Olyanom volt, tudom milyen azért érdekelne. Ha jobb építenék kettőt. Hány Hz-en vágtad őket?
(#) vandorbot hozzászólása Feb 3, 2016 /
 
Hangosításhoz szeretnék hangsugárzókat készíteni. 2xháromszáz + 1x hatszáz wattos erősítőkből kellene kihozni a legnagyobb hangerőt ha lehet, elfogadható minőségben. Elsősorban discó, lagzi, bál célokra. Az sem baj, ha nem lesz túl drága.
Azon dilemmázok, hogy oldalanként 1-1 komplett hangdobozt, vagy line array 2db + 1 db szub a nyerőbb. Illetve milyen tulajdonságú, tipúsú hangszók között válogassak.
(#) ssk73 hozzászólása Feb 11, 2016 /
 
Sziasztok!

Eminence Beta 12A és APT150 összeillene topba? Illetve tervezzek, vagy keressek tervet? Tudtok esetleg ajánlani?
Faanyagnak mit ajánlotok? Rétegeltet? Hány milliset?
(#) ssk73 válasza ssk73 hozzászólására (») Feb 13, 2016 /
 
Válaszolnátok?
(#) Nagy Tamás válasza ssk73 hozzászólására (») Feb 13, 2016 /
 
Üdv! Szerintem kicsit problémás lehet összefésülni a váltást ennél a két hangszórónál. Vagy a mélyközépnek kellene kicsit feljebb menni, vagy a magasnak lejjebb.
A mélyközép egyenletesebb átviteli szakaszán kellene váltani.
(#) ozpecs válasza ssk73 hozzászólására (») Feb 14, 2016 /
 
Ha 3,5 kHz-nél váltasz akkor épp elmegy,mivel a magas érzékenyebb mint a mélyközép ezért ugyis csillapítani is kell így elég a terhelhetősége is hozzá. használtuk ilyen kombinációban, szép hangja van. Dobozra ötleteket az eminence oldalon találsz, nagyobb doboz jobb mélyátvitel alacsonyabb terhelhetőség kisebb doboz jobban terhelhető rosszabb mélyátvitel
(#) twanek hozzászólása Feb 14, 2016 /
 
Sziasztok!

Tudtok egy optocsatolos kapcsolast amivel meg tudom oldani a bementi jel levalasztasat?
A transzformator sajnos itt nem jatszik, muszaly lenne optikai megoldas.
(#) mraulajos hozzászólása Feb 15, 2016 /
 
Hali!
Tisztelt gyakorlott hozzáértők!
Kinek mi a véleménye errő a cuccról?
Az adattábla kivételével nem igazán tudok értelmezni semmit, még az árát sem.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2016
(#) ozpecs válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 15, 2016 /
 
Árat én nem is találtam, amúgy a gyártó az egyik legnagyobb kínai aki szinte mindent koppint. Az adatok kissé ellentmondóak nálam nem minden nyilvánvaló és kicsit tulzottan szépek is
(#) mraulajos válasza ozpecs hozzászólására (») Feb 15, 2016 /
 
Valamilyen aprópóból oda van írva pirossal 800$, de ez kizárt hogy erre vonatkozon.
(#) ozpecs válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 16, 2016 /
 
Igazad van az elkerülte e figyelmemet, akkor bizony csak levelezés után derül ki a valós ár és a valós adatlap ami persze nem azt jelenti, hogy tényleg azt is tudja de talán érdemes megnézni a gyártó honlapját Rengeteg koppintott cuccot gyártanak a LABGruppentől kezdve a Crown stb.
(#) ozpecs válasza ozpecs hozzászólására (») Feb 16, 2016 /
 
Ja mellesleg láttam hallottam koppintott kínai Meyer SOund cuccot , van bent magyarországon is olyan, be merték tenni simán nagy komoly koncertre pesten az eredetiek mellé Szóval nem az igazi de nem is olyan rossz
(#) Peter65 válasza twanek hozzászólására (») Feb 16, 2016 / 1
 
Régebben készítettem egy leválasztót az IL300-zal, az adatlapon lévő ajánlás szerint. Működött, lehet hogy ez a minőség is elég neked. Nyilván ennél jobb, ha egy audió ADC kimenetét választod le optocsatolókkal, és után DAC-kal visszakonvertálod.
Következő: »»   210 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem