Fórum témák
» Több friss téma |
Szia.
Ipari célra készült TTL de már 12vagy15v-os táppal ha jól emlékszem. 1981-ben kaptam egy marékkal,még meg vannak.
Sziasztok!
Szerintetek ez mire jó? Drágának tünik ezekkel a csatlakozókal.
A régi D-netz-hez voltak ilyenek: 50 ohmos leválasztott splitter. (Hasonlót használnak a kábel TV-hez, az 75 ohmos).
Ha hinni lehet ennek az oldalnak, akkor 900 MHz-es splitter (elosztó). Mobiltelefon bázisállomások kelléke ott, ahol kell a lefedettség de viszonlyag kicsi a forgalom. Jóval ocsóbb, mint egy 900 MHz-es RF modul. Otthon max. papírnehezéknek jó, bázisállomáson is, ma már nagyon ritka, ahol ilyet használnak.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2016
De hát azt hogyan? Arról a kis csatlakozóról jövö jelet osztja el 4 nagyobbra?
Egy kicsit furcsállom én is, de a jelek szerint igen (valószínűleg csak kissebb teljesítményre jó). Nekem sem volt egyértelmű, mert ilyen kialakításút még nem láttam. Ha az elosztó közel van a forráshoz, nem nagy gond a vékony kábel. Esetleg a kábel csak a bemenet előtt van "leszűkítve". Ekkora frekvencián már kicsit másként működnek a dolgok. Mellékletben egy jóval általánosabb splitter.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2016
Most, hogy jobban megnéztem, visszavonom az állítást, miszerint bázisállomásokon használnak ilyet, a többi érvényes.
Pedig ez onnan van. Ha minden igaz.
Sziasztok.
Egy érintőkapcsolós lámpában a panelen megégett egy ellenállás de a színek még kivehetőek: piros - piros - ezüst - arany - fehér. Volt rajta egy zsugorcső is. Na, de ilyen nem lehet. Meg fordítva sem. Vagy létezik valami általam nem ismert színkód kiosztás? Esetleg ez nem sima ellenállás? Minden fényviszonyban ezüstnek látszik a harmadik érték.
Meg kell nézni, mi volt a szerepe az áramkörben. Ha volt rajta zsugorcső, az arra utal(hat) hogy felkészítették arra, hogy szétdurran, tehát biztosíték helyett tették oda.
Nem lehet, hogy az utolsó fehér sáv mondjuk a teljesítményt jelölné? Ebben az esetben a többi sáv alapján 0.22ohm 5%.
Igen, külföldi fórum alapján ez egy 0,22Ohmos ellenállás, ami a biztosíték szerepét tölti be. Köszönöm a segítséget.
Szia, Igen 0,22 Ohm volt valamikor, de bármilyen kis értékűt betehetsz helyette, mint ahogy 'inci88" is írta, csak biztosíték és halovány lágy-indító szerepet tölt be. Előtte azért mérd körbe, mert oka van, ha elfüstölt.
Üdv mindenkinek! Volna kettő SMD tranzisztor, amit le se tudok értékelhetően fényképezni. annnyira kicsik. Ami rájuk van írva: Az egyik C2, a másik D2. Annyit tudok, az egyik N-es, a másik P-s. Egy Ágota DS1200 végfokpaneljain vannak. Mik lehetnek ezek, mivel tudnám pótolni őket furatszerelt kivitelben?
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2016
Sziasztok! Erről a készülékről tudnátok valami jót vagy rosszat mondani? Mennyire lehet vele normálisan dolgozni?
Ime! Köszi.
Annyit nem adnék érte, de Te is nézd meg, sok van olcsóbban is.
Ott nem csak ugyanaz van! Nézzed meg a harmadik állomást.
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2016
Te meg nézd meg a harmadik szállítási költségét...
Azért van szállítási költség nélkül is:
Bővebben: Link Igaz nem a harmadik. A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2016
Helló
Milyen alkatrész ez? Biztosítékként üzemelt. Átlátszó üveg csőben volt, és két oldalról két fém pálcika nyúlt be a közepéig.
Ez bizony egy jó öreg germánium diódára hasonlít.
Ez mibe volt? És az áramkörben hol? Mert még reed relére is hasonlít
Ha a bemettel párhuzamosan van jötv, akkor túlfeszültség-védő, ha sorosan, akkor biztosíték.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |