Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása

Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   90 / 184
(#) Tomi94 válasza rokko99 hozzászólására (») Feb 9, 2016 /

Hát az valami borzasztó lehúzás, a linkelt oldalon még a régi 70-es évekbeli deckekhez való (tehát már valóban ritka) típust is 2000-ért adták, amíg lehetett kapni. Persze annak a helyére is jó az újabb, csak hát van, aki szeret ragaszkodni a korhűséghez.. HQ-ban is 1200 körül volt, amíg ki nem fogyott a készletük.
(#) cicoka hozzászólása Feb 11, 2016 /

Üdv mindenkinek! Van egy ismerősömnek egy Pioneer ct-447-es deck-je. De nem találjuk hozzá a trimmert amivel a motor sebességét lehet szabályozni. Azt tudjuk, hogy ebben a típusban nem a motorban van. Ha valaki tudja hol található az kérem árulja már el. Köszönöm.
(#) steelbird válasza cicoka hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Hello.
Elvileg ott van a mechanika tetején a trimmer.

ford.png

(#) cicoka válasza steelbird hozzászólására (») Feb 12, 2016 /

Köszönjük a segítséget.
(#) puszpang hozzászólása Feb 18, 2016 /

Üdvözlet!
Tisztelettel kérnék segítséget, hogy a meglévő Technics RS-TR 373 magnódeckemmel próbáljak kezdeni valamit, vagy felejtsem el?
(Az utóbbi sok-sok évben csak néhányszor használtam lejátszáshoz.)
Hibái:
- Adott gombját benyomva, nem mindig az a funkció aktiváklódik, azaz Play gomb megnyomására fejet fordít, vagy kikapcsol. (Ez persze csak néha van.)
- Ami inkább baj, hogy a felvétel halkabb és zajosabb a kelleténél, ezen felül, az egyik csatorna ettől is tompább, halkabb.
- Illetve még egy, hogy ahol a felvétel elkezdődik, ott visszajátszásnál egy csippanó hang hallható a szalagon.
Kukagyanús?

Tisztelet és köszönet!
(#) Tomi94 válasza puszpang hozzászólására (») Feb 19, 2016 /

A felvétel minőségének romlása, főleg az aszimmetriával együtt a fejek kopására (de minimum erős elpiszkolódására) utal. Nos, ha jól tudom ez forgófejes típus. Nem lehet túl egyszerű cseredarabot szerezni..
(#) steelbird válasza puszpang hozzászólására (») Feb 19, 2016 /

Hello!
Meg kell nézni, mennyire kopott a fej. Ha a körmöd beleakad a kopás szélébe, akkor már illendő lenne cserélni a fejet.
Ezen kívül még demagnetizálás, alapos tisztítás, szíjak ellenőrzése lenne szükséges.
(#) puszpang válasza Tomi94 hozzászólására (») Feb 19, 2016 /

Köszönöm. Megpróbálok cseredarabot vadászni, bár eléggé mission impossible, de nem adom fel.
(#) puszpang válasza steelbird hozzászólására (») Feb 19, 2016 /

És tényleg. Beleakad, érezhető.
(Valahol van egy HAMA demagnetizálóm, csak életre kell keltenem.)
Köszönöm szépen a tippet. Megpróbálok alkatrészeket vadászni.
(#) doktor válasza puszpang hozzászólására (») Feb 20, 2016 /

Mindkét magnó rész ugyanazokat a hibákat mutatja?
Első körben tisztítás kenés, a forgófej, valószínűleg rosszul áll be a pozícióba/ kopás, szennyeződés/, azt egyértelműen cserélni kell.
(#) puszpang válasza doktor hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

A lejátszás az nagyjából rendben van, mindkét oldalon. A felvétel minősége az, ami problémás.
Amúgy ezt a felvétel elején lévő csippanást már jóval korábban is csinálta, mikor a felvétel zajszintje meg a hang rendben volt.
Tény, hogy kihívás lesz fejet találni.
(#) doktor válasza puszpang hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Eredetit, csak Donor készülékből tudsz elfogadható áron szerezni, hasonlót talán lehet találni.
Megnézem majd.
(#) Tomi94 válasza doktor hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Esetleg még itt érdemes talán körülnézni. Rengeteg féle új fej van nekik, egyáltalán nem vészes áron.
(#) doktor válasza Tomi94 hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

Szerintem eredetit, csak drágán talál.
/Budapest XI.kerület márkaszerviz/.
Ezenkívül, a többi leírt hibát is javítani kell.
(#) Joe_001 válasza puszpang hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

Sziasztok!
Betévedtem ebbe a topikba is véletlen A fej lehet kopott vagy koszos. Anno a COCOM listás időkben a Gelkánál (igen kövület lehetek...) A cserénél lét dologra figyeltünk: a fej ohmos ellenállása kb annyi legyen, meg a felfogatás stimmeljen. A többi valóban zsé kérdése. Ja a demagnetizálás cseh pisztolypákával is elvégezhető, a képcső demagnetizálásához hasonlóan, nekünk még ez jutott csak később jelent meg a kazetta a piacon. ( ) Remélem segítettem.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2016
(#) puszpang válasza Tomi94 hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

Köszönöm a tippet, írtam is levelet, küldtem Service manualt és fotókat, de nem tudták beazonosítani a fejegységet.
(#) puszpang válasza Joe_001 hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

Wow. És még van is csehszlovák pisztolypákám. Anélkül én meghalok. Ált isk 4.-ben azt kértem szülinapomra anyumtól. Kellett a fenének zokni meg pulóver.
(#) steelbird válasza Joe_001 hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

Én is a GELKA -nál keztem 30 éve..
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2016
(#) Rocky80 hozzászólása Feb 29, 2016 /

Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni.
Van egy régi Technics rs-tr777-es deckem.
A hibája a következő: sem hangot nem ad, sem a kijelző nem jelez kimenő jelet. Mi lehet a gond? Előre is köszönöm.
(#) Tomi94 válasza Rocky80 hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Szokott lenni a mechanikán egy kapcsoló, ami csak a fej felemelkedésekor engedi működni a lejátszó erősítőt. Ezt ellenőrizd szerintem. Bár ez már újabb elektronikus vezérlésű, az se kizárt, hogy ezt a processzor megoldja magától..
(#) Rocky80 válasza Tomi94 hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

A fej szépen beugrik a helyére. Azzal minden oké. A szalag rendben fut meg minden. Hang és kijelzés nincs.
(#) Tomi94 válasza Rocky80 hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

Igen, csak a fejet emelő lemezen szokott lenni egy olyan kis kar, ami összezár egy fémnyelves kapcsolót. Valószínűleg csak az előlaptól megszabadítva látható, bizonyos őrültebb konstrukciókban még beljebb kell menni hozzá.
(#) Rocky80 hozzászólása Márc 1, 2016 /

Ilyet sajnos nem látok. Viszont persze beleástam magam a témába és az hiszem még valami típushiba is szóba jöhet. RS-TR373 és 474-esekre írtak ilyen hibát. Javítása ellenállás cserével megoldható. Viszont az enyém már persze másabb. Nem igazán boldogulok a hibás ellenállás beazonosításával.
(#) Rocky80 hozzászólása Márc 1, 2016 /

Az normális, hogy egy "gyanúsított" ellenálláson ami elméletileg 2,4 kOhm-os, én csak 2,3 kOhm-ot mérek?
(#) BarnaPili válasza Rocky80 hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Beforrasztva?
(#) steelbird válasza Rocky80 hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Ez az eltérés még általában nem szokott gondot okozni. Olyat valószínűleg nem, hogy emiatt nem szól a készülék.
(#) Rocky80 hozzászólása Márc 2, 2016 /

Igen beforrasztva méregetem őket. Próbalok valami rendellenességet találni. 1%-os tűrést írtak erre a "gyanúsitott" ellenállásra. Az mit jelent amúgy? Másik kérdés! Multiméterrel ki lehet valahogy szűrni a rossz kondenzátorokat? Nincs kapacitás mérőm.
(#) steelbird válasza Rocky80 hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Az 1% azt jelenti, hogy a névleges érték +/- 1% -ával eltérhet a tényleges értéke a névlegestől. Pl. egy 10% -os tűrésű 1kOhm hibátlannak tekinthető akkor, ha a tényleges értéke 900 Ohm és 1,1 kOhm között van. Ha ezen kívül, akkor hibás.
Ellenállást áramkörben nem mérünk, egyrészt, mert más alkatrészekkel való kapcsolata miatt hamis eredményt kapunk (többnyire kevesebb a mért érték), másrészt pedig a műszerek -igaz, hogy kis áram mellett, de viszonylag nagy egyenfeszültséggel mérnek ellenállást, főleg a kis ellenállású méréshatárban. Egy alacsony feszültségű mikroprocesszor esetén, főleg ha fordított polaritású mérőfeszültség kerül rá, akár a processzor végét is jelentheti. Ellenállásmérés közben is eljuthat a processzorig egy ilyen feszültség, más alkatrészeken keresztül.
Ha nincs kapacitásmérő funkciója a multiméterednek, akkor legfeljebb annyit tudsz megnézni, hogy nem zárlatos-e, vagy nem szivárog-e a kondi, többet nem nagyon. A töltődési időből még esetleg a kapacitás nagyjából saccolható, de ez csak nagyobb kapacitású, hosszabb idő alatt töltődő elkóknál alkalmazható ellenállásmérő funkcióban és rutin is kell hozzá.
Kondenzátort sem mérünk beforrasztva.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2016
(#) Rocky80 válasza steelbird hozzászólására (») Márc 3, 2016 /

Köszönöm a valaszt. Már értem. Akkor viszont úgy érzem vennem kell eszközöket. Máshogyan ez nem megy.
Mégegyszer köszönöm.
(#) Rocky80 hozzászólása Márc 5, 2016 /

Sikerült a javítás!!! Tehát a Technics RS-TR777 és az RS-TR979 hang és kijelző hibájának javítása a R628 és az R629 ellenállás cseréje! (1/4W 27 ohm) Mindenkinek köszönöm a segítséget! lol Érdemes a két ide kapcsolódó kondenzátorra is figyelni. C615, C616 pozíció. ( 10V1000uF)
Következő: »»   90 / 184
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem