Fórum témák
» Több friss téma |
Hát az valami borzasztó lehúzás, a linkelt oldalon még a régi 70-es évekbeli deckekhez való (tehát már valóban ritka) típust is 2000-ért adták, amíg lehetett kapni. Persze annak a helyére is jó az újabb, csak hát van, aki szeret ragaszkodni a korhűséghez.. HQ-ban is 1200 körül volt, amíg ki nem fogyott a készletük.
Üdv mindenkinek! Van egy ismerősömnek egy Pioneer ct-447-es deck-je. De nem találjuk hozzá a trimmert amivel a motor sebességét lehet szabályozni. Azt tudjuk, hogy ebben a típusban nem a motorban van. Ha valaki tudja hol található az kérem árulja már el. Köszönöm.
Hello.
Elvileg ott van a mechanika tetején a trimmer.
Üdvözlet!
Tisztelettel kérnék segítséget, hogy a meglévő Technics RS-TR 373 magnódeckemmel próbáljak kezdeni valamit, vagy felejtsem el? (Az utóbbi sok-sok évben csak néhányszor használtam lejátszáshoz.) Hibái: - Adott gombját benyomva, nem mindig az a funkció aktiváklódik, azaz Play gomb megnyomására fejet fordít, vagy kikapcsol. (Ez persze csak néha van.) - Ami inkább baj, hogy a felvétel halkabb és zajosabb a kelleténél, ezen felül, az egyik csatorna ettől is tompább, halkabb. - Illetve még egy, hogy ahol a felvétel elkezdődik, ott visszajátszásnál egy csippanó hang hallható a szalagon. Kukagyanús? Tisztelet és köszönet!
A felvétel minőségének romlása, főleg az aszimmetriával együtt a fejek kopására (de minimum erős elpiszkolódására) utal. Nos, ha jól tudom ez forgófejes típus. Nem lehet túl egyszerű cseredarabot szerezni..
Hello!
Meg kell nézni, mennyire kopott a fej. Ha a körmöd beleakad a kopás szélébe, akkor már illendő lenne cserélni a fejet. Ezen kívül még demagnetizálás, alapos tisztítás, szíjak ellenőrzése lenne szükséges.
Köszönöm. Megpróbálok cseredarabot vadászni, bár eléggé mission impossible, de nem adom fel.
És tényleg. Beleakad, érezhető.
(Valahol van egy HAMA demagnetizálóm, csak életre kell keltenem.) Köszönöm szépen a tippet. Megpróbálok alkatrészeket vadászni.
Mindkét magnó rész ugyanazokat a hibákat mutatja?
Első körben tisztítás kenés, a forgófej, valószínűleg rosszul áll be a pozícióba/ kopás, szennyeződés/, azt egyértelműen cserélni kell.
A lejátszás az nagyjából rendben van, mindkét oldalon. A felvétel minősége az, ami problémás.
Amúgy ezt a felvétel elején lévő csippanást már jóval korábban is csinálta, mikor a felvétel zajszintje meg a hang rendben volt. Tény, hogy kihívás lesz fejet találni.
Eredetit, csak Donor készülékből tudsz elfogadható áron szerezni, hasonlót talán lehet találni.
Megnézem majd.
Esetleg még itt érdemes talán körülnézni. Rengeteg féle új fej van nekik, egyáltalán nem vészes áron.
Szerintem eredetit, csak drágán talál.
/Budapest XI.kerület márkaszerviz/. Ezenkívül, a többi leírt hibát is javítani kell.
Sziasztok!
Betévedtem ebbe a topikba is véletlen A fej lehet kopott vagy koszos. Anno a COCOM listás időkben a Gelkánál (igen kövület lehetek...) A cserénél lét dologra figyeltünk: a fej ohmos ellenállása kb annyi legyen, meg a felfogatás stimmeljen. A többi valóban zsé kérdése. Ja a demagnetizálás cseh pisztolypákával is elvégezhető, a képcső demagnetizálásához hasonlóan, nekünk még ez jutott csak később jelent meg a kazetta a piacon. ( ) Remélem segítettem. A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2016
Köszönöm a tippet, írtam is levelet, küldtem Service manualt és fotókat, de nem tudták beazonosítani a fejegységet.
Wow. És még van is csehszlovák pisztolypákám. Anélkül én meghalok. Ált isk 4.-ben azt kértem szülinapomra anyumtól. Kellett a fenének zokni meg pulóver.
Én is a GELKA -nál keztem 30 éve..
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2016
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni.
Van egy régi Technics rs-tr777-es deckem. A hibája a következő: sem hangot nem ad, sem a kijelző nem jelez kimenő jelet. Mi lehet a gond? Előre is köszönöm.
Szokott lenni a mechanikán egy kapcsoló, ami csak a fej felemelkedésekor engedi működni a lejátszó erősítőt. Ezt ellenőrizd szerintem. Bár ez már újabb elektronikus vezérlésű, az se kizárt, hogy ezt a processzor megoldja magától..
A fej szépen beugrik a helyére. Azzal minden oké. A szalag rendben fut meg minden. Hang és kijelzés nincs.
Igen, csak a fejet emelő lemezen szokott lenni egy olyan kis kar, ami összezár egy fémnyelves kapcsolót. Valószínűleg csak az előlaptól megszabadítva látható, bizonyos őrültebb konstrukciókban még beljebb kell menni hozzá.
Ilyet sajnos nem látok. Viszont persze beleástam magam a témába és az hiszem még valami típushiba is szóba jöhet. RS-TR373 és 474-esekre írtak ilyen hibát. Javítása ellenállás cserével megoldható. Viszont az enyém már persze másabb. Nem igazán boldogulok a hibás ellenállás beazonosításával.
Az normális, hogy egy "gyanúsított" ellenálláson ami elméletileg 2,4 kOhm-os, én csak 2,3 kOhm-ot mérek?
Ez az eltérés még általában nem szokott gondot okozni. Olyat valószínűleg nem, hogy emiatt nem szól a készülék.
Igen beforrasztva méregetem őket. Próbalok valami rendellenességet találni. 1%-os tűrést írtak erre a "gyanúsitott" ellenállásra. Az mit jelent amúgy? Másik kérdés! Multiméterrel ki lehet valahogy szűrni a rossz kondenzátorokat? Nincs kapacitás mérőm.
Az 1% azt jelenti, hogy a névleges érték +/- 1% -ával eltérhet a tényleges értéke a névlegestől. Pl. egy 10% -os tűrésű 1kOhm hibátlannak tekinthető akkor, ha a tényleges értéke 900 Ohm és 1,1 kOhm között van. Ha ezen kívül, akkor hibás.
Ellenállást áramkörben nem mérünk, egyrészt, mert más alkatrészekkel való kapcsolata miatt hamis eredményt kapunk (többnyire kevesebb a mért érték), másrészt pedig a műszerek -igaz, hogy kis áram mellett, de viszonylag nagy egyenfeszültséggel mérnek ellenállást, főleg a kis ellenállású méréshatárban. Egy alacsony feszültségű mikroprocesszor esetén, főleg ha fordított polaritású mérőfeszültség kerül rá, akár a processzor végét is jelentheti. Ellenállásmérés közben is eljuthat a processzorig egy ilyen feszültség, más alkatrészeken keresztül. Ha nincs kapacitásmérő funkciója a multiméterednek, akkor legfeljebb annyit tudsz megnézni, hogy nem zárlatos-e, vagy nem szivárog-e a kondi, többet nem nagyon. A töltődési időből még esetleg a kapacitás nagyjából saccolható, de ez csak nagyobb kapacitású, hosszabb idő alatt töltődő elkóknál alkalmazható ellenállásmérő funkcióban és rutin is kell hozzá. Kondenzátort sem mérünk beforrasztva. A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2016
Köszönöm a valaszt. Már értem. Akkor viszont úgy érzem vennem kell eszközöket. Máshogyan ez nem megy.
Mégegyszer köszönöm.
Sikerült a javítás!!! Tehát a Technics RS-TR777 és az RS-TR979 hang és kijelző hibájának javítása a R628 és az R629 ellenállás cseréje! (1/4W 27 ohm) Mindenkinek köszönöm a segítséget! lol Érdemes a két ide kapcsolódó kondenzátorra is figyelni. C615, C616 pozíció. ( 10V1000uF)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |