Fórum témák
» Több friss téma |
Az IntLib könyvtárakat nem lehet szerkeszteni? Nekem ott csak egy inaktív "Edit" van, míg az SchLib könyvtárnál van az általad írt "Edit Component".
Lepakolod az IntLib-ből ami kell egy lapra, majd a Design menü alatt, a Make schematic library-ban az összes alkatrészről csinál egy könyvtárat, amit lementhetsz, és azzal már azt csinálsz, amit akarsz!
De most nem arról van szó hogy LibEdit-ben egy már létező alkatrészt akar duplikálni hogy a másolatot módosítsa?
De igen, csak hogy az IntLib típusú könyvtárat nem lehet így módosítani..., vagy mi... )
Ezért ajánlottam előbb normál könyvtárba lementeni, s onnan kezdeni vele bármit is...
Az intlib-et is lehet. Mert amikor megnyitod, megkérdezi hogy telepítse vagy kibontsa (install/extract). Ez utóbbit választva már lehet szerkeszteni aszerint ahogy írtam. A végén meg recompile, és kész az új intlib
Nekem nem kérdez semmit! Van egy halom IntLib, amiket használhatsz, jön az Altiummal, de azokat szerintem nem tudod kibontani másképpen! De lehet csak én nem ismerem a módját. Én mindig így szedegettem ki, ami kellett készen, egy saját normál lib-be, és mindent amit használok, onnan a sajátból van használva már nagyon régóta.
Intézőben szoktam kattintani az IntLIB-re. Nyílik az Altium, és ez az első kérdése.
És mi értelme van vesződni az IntLib-ekkel...amikor van szabadon szerkeszthető SchLib és PcbLib is ??
Nem is akarok InlLIB-et szerkeszteni. A kérdés az volt hogy IntLIB-ben hogy lehet alkatrészt duplikálni. Szerintem sehogy.
Én ha ne adj isten IntLIB-et használok a PcbLIB benne csak egy link egy külső file-ra, mint pl DIP14.PCBLib, vagy SOT23.PcbLIB. Az IntLIB szerintem a hordozhatóságot szolgálja. A felhőben tárolt adatbázis könyvtárhoz képest viszont tényleg fölöslegesnek és haszontalannak tartom.
Én úgy emlékszem, az IntLib-ek komplex könyvtári elemeket tudnak tárolni, amiben rajz és pcb szimbólumok egyaránt lehetnek, összerendelve is. Az is lehet bármit tartalmazhat, mondjuk 3D modellt..., de ezzel ki is fújt a tudásom velük kapcsolatban ))
Az a felhő alap...mennyire használható ?? Még soha nem próbáltam eddig...
Amint kibontásra kerül az intlib a wincsin megjelennek az SchLIB, PcbLIB, szimulációs modellek stb.
A 3D modelleket én az adott footprint-hez szoktam hozzá pattintani. A felhőben (OneDrive) a saját gönceimet tárolom, nagyrészt adatbázis könyvtárakat, külön SchLIB, PcbLIB (és abban a 3D modellek), valamint az ezeket összepárósító excell, és DbLIB file-okat. Igyekszem úgy rendezni a dolgaim, hogy egy DIP14 vagy SO8 csak egyetlen egyszer legyen megrajzolva, és az adatbázis könyvtárak direktben, az IntLIB-ek meg belinkelt (készítés során ADD EXISTING FILE) formában tárolják.
Korábban, a PBC tervezőben, ha kijelöltem egy körvonalat, a Design/Board shape/Define ed object paranccsal a fekete hátteret olyan méretűre és alakúra változtatta, amilyen a körvonal volt...
Most ugyanezt csinálom, és ennek hatására az egész rajz valami szürke izévé alakul, amelyen alig látszanak az alkatrészek, inkább csak ha kijelölök valamit! Ez mi lehet ? Elcsesztem valami beállítást észrevétlenül..., vagy valami megváltozott benne ? Gyanítom az előbbi lehet...de vajon mi ? Ötlet ?
Nyomd meg az "1" gombot és ezzel átállsz Board Planning Mode-ba és akkor ujradefiniálhatod a körméretét a nyáknak. Miután végeztél, nyomd meg a "2" gombot és visszaáll 2D Layout módba.
Ha "3"-as gombot nyomod meg, akkor 3D Layout módba megy.
Nem tudom, konkrétan mi oldotta meg, de a 3 mód közötti kapcsolgatás végül "visszaadta" nekem a színeket
Köszönöm az ötletet!
Hol lehet megmondani az AutoRouter-nek, hogy egy netet, pl a GND-t ne huzalozzon be, hagyja ki ?!!
Hogyan tudok vonalakat szabadon szerkeszteni?
Ha az 1. alakból szeretném csinálni a 2.-at, akkor mindig 45° vagy 90°-ra ugrik és valami hasonló lesz mint a 3 ábrán.
Na megkaptam a választ az Altium-tól...
Nem lehet vonalat szabadon szerkeszteni
Pedig lehet.
Kattints a vonal felső, függőeges részére. Ekkpr ez a szakasz aktivvá válik. Ha a szakasz végpontjaiban lévő húzó pontokra kattintasz és nyomva tartod az egér gombját, akkor lejjebb húzva a függőleges szakasz alját, elő fog állni a 2. számú alak.
Próbáltam ahogy írtad, de nem jó.
Talán valami beállítás függő?
Szia!
Hogy szerkeszteni, hogy lehet nem tudom, de huzal rajzolás közben megnyomod a shift+space kombinációt akkor ki lehet választani olyan módot ami eltér a 45°-tól. Petjaa
Melyik részét szeretnéd módosítani az adott huzalnak? A ferdét vagy a vízszintest? Mindkettőnek működnie kell. Először jelöld ki az adott szegmenset, majd fogd meg és húzd úgy, hogy nem a végpontokat és nem a középpontot próbálod meg húzni.
A ferdét szeretném módosítani, úgy hogy a szöge is változzon.
De nagyon úgy fest, hogy nem lehet... most voltam altium standnál és két magát "expert"-nek nevező is azt mondta, hogy nem lehet. Csináltam egy videót róla: Bővebben: Link
Hát én nem vagyok expert...de bemész a jobb egérgomb->Options->Default->PCB Editor->Interactive Routing és kiveszed a pipát a Preserve Angle When Dragging -ból.
Ekkor szabadon módosíthatod bármilyen fokban a vonalakat.
Szuper! Ez kellett nekem, köszi!
Sok baj van ezekkel az "expert"-ekkel... Egy másik kiállításon TI standnál a srác pólójára az alábbi volt írva: "Ask me, I am MCU expert". Megkérdeztem tőle melyik típus tud SDRAM-ot kezekni, erre visszakérdezett, hogy mi az az SDRAM.
Üdv.
Nyák editorban hogyan tudom mozgatni (melyik gombot nyomjam) az alkatrész hogy a hozzá kötött vezetéket húzza maga után?
Szia,
Úgy emlékszem, hogy a CTRL gombot kell lenyomva tartani de nem vagyok benne biztos mert már rég nem használtam...
Preferences / PCB Editor / General / Other
Comp Drag: Connected Tracks-re kell állítani. Majd a szerkesztőben EMD (Edit / Move / Drag) A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2016
Kényszerből egy elkó kondit kellene fektetve beültetnem, de úgy hogy alatta kistermetű alkatrészeknek kellene elférni. Be tudom úgy állítani az Altiumot, hogy engedje így elhelyezni?
Csatoltam a kondi 3D-jét.
Szia!
Be, persze. A footprintet így kell használnod, ahogy a képeden van. Akár lehet két footprintje is az elko kondiknak, egy álló és egy fekvő. Be kell, hogy engedje alá helyezni a többi alkatrészeket. Ha AD16-ot használsz, akkor ezekre az esetekre ki kell kapcsolni az új Push módot alkatrészmozgatás közben (R gyorsbill. parancs futtatása alatt). A szabályok közül pedig a Component Clearance-szel szabályozhatod a minimálisan előírt függőleges távolságot. |
Bejelentkezés
Hirdetés |