Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Ezekkel nálam is megy a szenvedés. Mikrocsippék nem könnyítik meg az életünket!
![]()
Amennyire a saját tapasztalataim utalnak a várható végkifejletre, ha sikerül találni azzal az eszközzel breakout boardot, akkor talán lesz belőle valami, ha nem, el lehet felejteni. Bga tokkal játszadozni nem amatőr világba való. Esetleg írj a gyártónak, és kérdezd meg tőlük, van-e tudomásuk róla, hogy arra az eszközre prototípus panelek léteznének.
Az a kettő cucc mx alatt a mag saját headerjében van benne, és elvileg makrók. Szimpla 32 bites regiszter hozzáférés asm includeolva. Hogy nálad mit tud az órajel, milyen oszcillátorod van, fogalmam sincs róla, de a beállításaid szerint lesz majd egy rendszer órajeled, azt beosztod 2-vel, és a cp0,9-ben az az ütemjel fog számolni. Beállítod a korlátot úgy, hogy kb 1 másodpercnyit azámoljon, és negálgatsz egy led meghajtást. Vagy valami olyasmi. Legyél kicsit kreatív, ez elvileg a haladó topic
![]() Az mx-hez én c32-vel fordítottam, annak a környezete ismerte a makrót, az mz-hez az xc32 vagy akármicsodát sohasem használtam, de majd szorítok neked.
Azt sejtem mitől van, de nem találom a megoldást. Az MX nél kellett egy SYSTEMConfigPerformance(SYS_CLK ); beállítás, ami beállította a gyorsítótárat, a prefect puffert, a flash várakozási időt és a SRAM várakozási időt. Ezt nem tudom, hogy az MZ-nél is be kell-e, de tény, hogy lassabban fut, mint kéne, ezt már én is tapasztalom...
Ha valaki tudja ez alapján a választ, az ne tartsa vissza! ![]()
Nem akarom magam ismételni, nem könnyítik meg az ember életét. Mindjárt kipróbálom.
Ezt elégha csak sima xc32 projektbe beírom? Vagy csak harmony-val megy?
NE írd be, mert nem működik. A harmonyval kínlódok, de nem értem mit miért csinálnak és csak egy útvesztőbe kerül az ember, ha elindul egy szálon a kódjukban. Azt hiszem az adatlapban kell megkeressem ezeket a dolgokat is...
Ez a feltétel 25 másodperc alatt teljesül. Valami itt nagyon nem kerek. Most akkor mekkora frekvencián is jár? Szerk: Tehát 100 millió 25 másodperc alatt. Akkor 100mill/25 másodperc = 4000000/másodperc. Ezt megszorzom kettővel mert a felével számolta, tehát 8000000Hz = 8MHz? Hogy a túróban járhat 8MHz-n ezekkel a PLL beállításokkal? A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2016
Én olyan 150MHz-re saccolnék inkább abból, hogy aminek másodpercenként kéne, kb. 1,5sec-enként villog. Ugyanezt játszottam végig az MX-el, de ott gyorsabban megvolt a megoldás C32-ben...
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2016
Igen, de most a 100 milliónak 0,5 másodperc alatt kellene meglennie, nem?
Ha 200MHz-en fut, akkor 200 millió egy másodperc alatt. Ezaz, hogy a timer meg kb. 1,5 másodperc alatt számolt 1 másodpercet, lehet ott is elrontottam valamit. Először az órajelet akarom rendbetenni. De hogy? ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2016
Az elején ne felejtsd el kinullázni azt a timert de egyébként igen, ha 100 misit 25 sec alatt számolt végig, akkor az 8 mhz rendszerórajelnek tűnik, nincsen ottan tévedés. Lehet, hogy valami irgalmatlanul nem kerek az áramkörödben, de az nem a cp0,9 regisztered működése, szóval a rendszer órajeled 8 mhz, abban biztos lehetsz.
Azóta már biztos vagyok benne. Minden frankón van pedig beállítva.
Egyedül ezt találtam, de ez sem biztos, hogy rám vonatkozik, mert én PIC32MZ2048EFH100-at használok: Bővebben: Link Esetleg ha volna időd átfutnád ezeket a konfig biteket?
Szerk: Ha ilyen oszcillátorról jár, akkor csak simán bekötöm az OSCI-be és az OSCO-t szabadon hagyom, ugye? A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2016
Nálam már megvan, miért nem megy 200MHz-el, azért mert nem működik az oszi, ezért átvált Back-up Fast RC (BFRC) Oscillatorra, ami 8MHz elvileg, viszont ahhoz képest meg túl gyorsan villognak a LED-ek... Na majd holnap.
Nálam elvileg működik, de nem biztos, hogy 24MHz-en. Most nem tudok rászkópolni, de a kimenetén a tápfesz felét mérem, ami elvileg jó. Igen, a back up oszcillátor 8MHz.
Nekem is működött, csak mivel HS-re állítottam én is a konfigot, nem ment, ezért átkapcsolt Back-up Fast RC (BFRC) Oscillatorra, ahogy neked is. Tedd át te is EC-re(External Clock Mode)
![]() Most az a baj, hogy túl gyorsan villognak a LED-ek. Valamit még nem jól állítok be a Timer2-n, de már egyenesben vagyunk... ![]() Ja igen, mondtam, hogy holnap! ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2016
Nekem EC-ről egyáltalán nem indul el.
EC beállítással biztos, hogy az OSCI-re kell kötni az órajelgenerátor kimenetét? A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2016
Igen, 49. láb. Ha nem indul el, az gond, mert lehet, hogy nem megy az oszci. Érdekes, hogy nem lép vészüzemmódra és vált át RC oszcira...
Nekem most az a bajom, hogy a PB3DIVbits.PBDIV-et nem tudom módosítani! Mindig 1 van benne, hiába írok bele mást. Azt keresem, mi tiltotta le, vagy milyen procedura kell, hogy át lehessen írni...
Ez a módja az PBDIV-ek állításának:
Az PIC32 Family Reference Manual, Sect. 42 Oscillators with Enhanced PLL.pdf fájlban találod a Example 42-1: Enabling the SOSC példánál. Nekem már minden a helyére került szerencsére. Neked akkor az oszcidat kell életre kelteni! Jó éjszakát! A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2016
Én úgy tudom, hogy simán át lehet írni.
Hát igen, de HS-el meg elindul a backup frc. Hihetetlen, hogy 8 órája ezt keresem és egyszerűen semmi. Rá fogok tenni egy sima 25MHz-es mezei kvarcot... De egyébként FRC-vel is mennie kéne a PLL-nek, sőt 200MHz-et is tudnia kéne, és mégsem...
Kvarccal egyáltalán nem megy, ezt olvastam az erratában!!
Köszi, hogy szóltál! És neked is köszi, mikrocsip...!
![]()
Jaja! Ezért vettem a farnelen keresztül oszcit, aztán mire megjött, már a chipcadnél is lett raktáron.
![]() Holnap TFT lesz gőzerővel! ![]()
A mába nyúló probláma megoldása szült pár olyan eredményt, amit szívesen megosztok, miután sokat segítettetek, amit köszönök!
Ez itt a PIC32MZ "tuningolása", inkább finom hangolása. Nem emiatt volt veszettül lassú, de érdemesnek tartom használni a lehetőségeket:
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2016
Kérdésem is lenne. Az MPLAB X nem detektálja a telepített XC32 include könyvtárait, pirossal aláhúzza a vélt hibákat a forrásban. De ennek ellenére hiba nélkül lefordítja. Ha a project beállításaiban felveszem az elérési utakat, akkor minden rendben lesz.
Szeretném ezt véglegesíteni, nem tudjátok hol lehetne beállítani mélyebben, hogy ne kelljen állandóan linkelgetni? Köszi!
Ahogy elnézem, tegnap még akkor is nyomtátok, amikor én már rég az igazak álmát aludtam. Ha jól látom, azóta már nyomon vagytok a problémában. Ja igen, a teljes pic32mz család nem olyasmi, ami kiforrottnak mondható. Nagyon sok a baj vele minden téren. Részemről nem foglalkozom azzal a pic családdal.
Nekem nem kell semmit sem állítani a projekt beállításaiban. Ha aláhúzza akkor lefordítom és észhez tér. Általában akkor csinálja amikor megnyitom a projektet.
Nekem is jöhet a TFT. Ugyanis megoldódott!
Egy, ismétlem EGY Vdd láb nem volt beforrasztva, emiatt nem indult el a PLL és hidegítő kondi sem volt azon az egy Vdd-n.
Ez pontosan miket csinál? Mi az a Cache és prefetch?
Tök jó, hogy megtaláltad a PBDIV korrekt beállítását, de a SYSKEY-ről hol olvastál? Én az adatlapban is rákerestem, csak két helyen volt említve, ahol csak a neve volt meg hogy 32 bites regiszter...
Szia!
A chase-ről itt találsz bővebbet: AN1600 A SYSKEY-t a példakódban találtam itt: Section 42. Oscillators with Enhanced PLL Olvasom, neked már megy és korrekt időkkel, ahogy kell! Én szenvedek, mert nem egyszerű átgyúrni MX-s C32-es kódot XC32-re. Köszönjük microchip! ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2016
Mi a gond? Hátha tudok valami ötleted adni.
Nem tudsz véletlenül az MZ-hez egy működő i2c master nem harmony-s library-t? Kellene a touch controller-hez? Csak nem akarok új i2c libet írni. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |