Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   726 / 1176
(#) lelkes amatőr válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Közben leteszteltem az áttételi viszonyokat.
A 10 fokozat, rendre 2:1, 4:1, 8:1....1024:1 az áttételt csinál a nagy fogaskerékhez mérten.
Az áttétel rész végig bronz fogaskerekekkel van megoldva. A legnagyobb áttételnél komoly erőt képes leadni.
A hozzászólás módosítva: Feb 29, 2016
(#) lelkes amatőr válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Itt egy rövid videó a működéséről.
(#) pedro7 hozzászólása Feb 29, 2016 /

Keresném ennek a vélhetően tranzisztornak a tipusát vagy helyettesítőjét.
Kapcsoló üzemű táp primer körében müködött.
Ilyen feliratokat vélek felfedezni rajta,nem tudom jobban kiolvasni:
TRFRC50 1Y1I 9126 vagy 1RFRC50.
Próbáltam google-val, de a TRFRC50-re valami licence-t adott ki.
(#) vargaf válasza pedro7 hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Az a típus pontosan: IRFRC50, ha így keresed megtalálod:
IRFRC50 adatlap
(#) pedro7 válasza vargaf hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Köszönöm.Pár percre rá megtaláltam én is.Töröltem a hozzászólást de úgy látszik nem volt sikeres.
(#) ROBIN666 hozzászólása Feb 29, 2016 /

Sziasztok. Ez milyen értéket takarhat,vagy hasonló. MICC10---> induktivitás azt tudom,de mekkora lehet az értéke,tokozása mint egy 1/4 wattos ellenállásé. Kép nincs.
(#) kameleon2 válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Így értem. Azt hittem valami turpisság van benne. Én is kaptam hozzá egy már átberhelt áttételházat - ebből készítettem a tekercselőgépemet. Az áttételház szabályozza a fordulatot.
A hozzászólás módosítva: Feb 29, 2016
(#) sansrival hozzászólása Márc 1, 2016 /

Sziasztok!

Egy alkatrész beazonosításához kérnék segítséget. Ez egy Junkers ZW20-KD23 kombi cirkó vezérlőpaneljében levő alkatrész.

Motorola 708 T30 55VL

Köszönöm!

1.jpg

(#) Tiggey válasza sansrival hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

Google szerint.
(#) exabit hozzászólása Márc 1, 2016 /

Ez a kütyü tulajdonképpen mit csinál és hogyan működhet? Olyan mint egy FI relé?
(#) sansrival válasza Tiggey hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

Köszönöm a segítséget!
(#) Gafly válasza exabit hozzászólására (») Márc 1, 2016 / 1

Ahogy nézem, ez egy hordozható miniatűr 30 mA-es hibaáram védőkapcsoló (FI relé).
(#) BI-AMP hozzászólása Márc 2, 2016 /

Ez milyen alkatrész, mire jó?

3f5f2f.jpg

(#) Buvarruha válasza BI-AMP hozzászólására (») Márc 2, 2016 1 /

Biztos nehéz beírni gugliba a rajta lévő karaktereket. Szilárdtest relé egyébként, ha nem tudod mi az, írd be gugliba, hogy "szilárdtest relé".
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2016
(#) Auth Zsigmond válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 3, 2016 / 1

Vannak KEZDŐK is, akik számára egy JÓ tanács céléravezetőbb, mint egy leb@sz... A végeredmény ugyanaz lesz (google-n keresni fog), de lelki nyomorgatás nélkül fogja megtenni.
(#) Buvarruha válasza Auth Zsigmond hozzászólására (») Márc 3, 2016 / 1

A kezdő és a hanyag között óriási a különbség és ettől senki sem lesz lelki nyomorult, kicsit túlreagálod szerintem..
(#) jdani hozzászólása Márc 3, 2016 /

Üdv. Egy akumlátoros furó regulátor gombjában lévő IC.
Mi lehet ez?
Bővebben: Link
(#) Gabó válasza Auth Zsigmond hozzászólására (») Márc 3, 2016 /

Igen vannak kezdők is, csak sajnos manapság már a kezdők elvárják, hogy rögtön kész megoldást kapjon, ahelyett, hogy utána olvasson, keressen, próbálkozzon stb. Van amikor persze a gugli nem segít, vagy nem beazonosítható, akkor ok, de ebbe az esetbe mikor olvasható az összes adat... De amennyi ilyen kérdés az utóbbi időbe előfordul... Egyébként egyet értek Buvarruha válaszával.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2016
(#) martin66789 hozzászólása Márc 3, 2016 /

Sziasztok

Kaptam egy analóg multimétert (képen látható ), régi, elvileg nem működik vagyis nekem azt mondták. Nem módosítottam benne semmit, csak két vezetéket kapott az elemtartó amiről táplálom 4,5V-ot.

Sajnos nem ismerem ezt a készüléket nem tudom a típusát sem, a mérővezetékeknél sem tudom hogy melyik a pozitív és melyik a negatív. Leírásom nincsen hozzá, azt keresnék.

Bekapcsoltam és voltmérésre állítottam elvileg a 12-nél kapcsoltam rá 3 voltot, annál a mutató félig kilengett, és miután elvettem a mérendő áramforrást a mutató kicsit visszább meg is akadt de egy kis segítséggel vissza is ment a helyére. Gyakran akad a mutató.
Próbáltam több ellenállást is mérni kOhm állásban, de egyiknél sem mutatott semmit, vagy csak rosszul állítottam be.
(#) martin66789 válasza martin66789 hozzászólására (») Márc 3, 2016 /

Egy kép lemaradt.
Itt látható a két mérővezeték csatlakozási pontja, de nincs megjelölve hogy melyik a pozitív illetve a negatív.

DSCN7066.JPG

(#) vargaf válasza martin66789 hozzászólására (») Márc 3, 2016 / 1

A típusa rá van írva: C4324 ( Ц4324 ).
C4324 műszer
(#) nagym6 válasza martin66789 hozzászólására (») Márc 3, 2016 /

A csillagjel a negatív, a VmA-Kohm felirat a pozitív bemenet. Elemet vedd ki, ha úgy sem jön vissza a mutató, akkor baj van magával a deprez műszerrel.
A három nyomógombnál ott a felirat, mikor melyik egy, vagy kettő legyen benyomva. Ellenállásmérésnél a kis élkerékkel kell beállítani.

c4324_sch.pdf

(#) martin66789 válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 3, 2016 /

Lefektetve akad csak, állítva jól működik csak akkor akad meg ha pl a méréshatár fölötti feszültséget kap.

Amúgy sikerült valahogy megmérni egy ellenállást egy 100kOhm-ost találtam és a műszeren is átállítottam a 100kOhm-ra és majdnem teljesen kilengett a mutató.
Még a mutatót kellene beállítani mert szerintem nem pontos.

Köszönöm szépen a kis rajzocskát.
(#) nagym6 válasza martin66789 hozzászólására (») Márc 3, 2016 /

A mutató forgáspontjánál -pár mm-re tőle- kívül felül van egy fekete műanyag csavarfej, azzal kell -csavarhúzós- beállítani a mutató alaphelyzetét, voltmérés módban.
Ha fektetve akad, lehet, hogy csak beleér valahol a skálalemezbe.
Ellenállásmérésnél a fekete élkerék a beállító, csak nem tudom, hogy alaphelyzetre, vagy végkitérésre kell állítani. De ha ismert ellenálláshoz állítod, kiderül, hogy ellenállás nélkül melyik végén van a mutató, ott kell pontosabban végre állítani.
(#) ignisbubu hozzászólása Márc 3, 2016 /

Sziasztok!

Tudna segíteni valaki abban, hogy a linkben szereplő képen milyen típusú csatlakozó látható?

Bővebben: Link

Előre is nagyon köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2016
(#) kameleon2 válasza ignisbubu hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

A linken a kép nem található. Töltsd fel ide...
(#) Auth Zsigmond válasza Gabó hozzászólására (») Márc 4, 2016 / 1

Nem kívántam tovább folytatni a témát, de egy konkrét kérdező miatt írtam a véleményem. Azt, hogy egy kérdező kezdő, vagy hanyag, nem hiszem hogy kapásból meg tudja bárki is állapítani. (Amúgy a kezdő egy állapot jellemzője, míg a hanyagság egy jellemhibára utal...)
A cinikus és sértően megadott válasz azért sem célravezető, mert néha ugyanezen a fórumon egyes kérdések ádám-éváig kerülnek kivesézésre, s az újabb részletkérdések között bizony sokszor fordulnak elő szakmailag elemi kérdések, pedig a kérdező járatos a témában. Ezeket sem tartom haszontalannak!
Szeretem a HE fórumokat, sokat lehet tanulni belőlük. Előfordulnak olyan helyzetek (pl. ha a kérdező nem otthonról kérdez), amikor egy hozzáértő gyors (és pontos) válasza fontos lehet. Pl. sietve a pontos időt gyakran kérdezhetjük órát viselő embertől, pedig pár utcányira biztosan található utcai óra.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Ha minden igaz, ezt keresi.

Csati.jpg

(#) Chipmunk1960 válasza exabit hozzászólására (») Márc 5, 2016 /

Az is pontosan! Kerti gépek használatánál szokták alkalmazni.
(#) -balint01- hozzászólása Márc 5, 2016 /

Sziasztok!
Ez micsoda? Programozható relére gyanakszom, de nem vagyok benne biztos!

DSC_0546.JPG

Következő: »»   726 / 1176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem