Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   725 / 1176
(#) Sebi válasza elektroncso hozzászólására (») Feb 26, 2016 /

Szovjet gyártmányú - katonai rádióba való - kvarcra tippelek, a tetején a menet az előlapon keresztül történő könnyű cserélhetőség miatt lehet.
(#) eSDi válasza elektroncso hozzászólására (») Feb 26, 2016 /

Nekem most nem barátom a google, pedig ha jól látom ОГД2 (OGD2) van ráírva.
(#) elektroncso válasza eSDi hozzászólására (») Feb 26, 2016 /

Ezt elfelejtettem leírni. Szerintem az csak a MEO pecsétje, nálunk hívják OTK-nak az ellenőrzést, vizsgálatot.

Megpróbáltam berezegtetni egy kapacitív három pont oszcillátorral, de nem rezgett be, pedig azzal az összes KH, RH frekvenciájú kvarcot eddig sikerült rezgésre bírnom. Ha lesz egy kis időm megépítem ezt és akkor újra próbálom.
(#) sboy hozzászólása Feb 26, 2016 /

Üdv mindenkinek!

Az lenne a kérdésem, milyen alkatrésszel tudnék előállítani min. 160 C fokot, kb. 1-2 cm2 felületen (nagyobb nem lehet), 1 óra folyamatos üzemidőt kell bírnia, max DC12V-ről hajtva, max felfűtési idő 3 perc.

Segítségeteket előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2016
(#) proli007 válasza sboy hozzászólására (») Feb 26, 2016 / 1

Hello! Pákával..
(#) sboy válasza proli007 hozzászólására (») Feb 26, 2016 /

csak az nem lenne ideális sav párologtatására.
(#) proli007 válasza sboy hozzászólására (») Feb 26, 2016 /

Hol volt a kérdésedben sav? És minek a savat párologtatni? A sav pedig lötyi, azt egy üveg pohárban/kémcsőben egy rezsón is fel lehet melegíteni.
(#) sboy válasza proli007 hozzászólására (») Feb 26, 2016 /

Teljesen igazad van. Oxálsav párologtatót szeretnék készíteni, de még a házi tákilmány is 20000 a google szerint. A képek alapján minden megtalálható hozzá itthon. Csak a fűtőpanel- nem lehet rendesen látni. Gondolkoztam ellenálláshuzalban, de nem tudom elég lesz-e + mennyire lenne tartós. A kerámia fűtőlapok sajnos a méret miatt nem jönnek szóba. De talán nektek lenne rá ötletetek, ezt a témát csak a suliban jártuk körbe, de az már nagyon rég volt.☺☺☺
(#) sboy válasza sboy hozzászólására (») Feb 26, 2016 /

Miért? Mert a méhészetben ezt a módszert alkamazzák atka írtásra. Ezért mobilnak kell lennie, kémcső kilőve....☺ Csupán szó szerint cseppeket kell elpárologtatnia, ez még plussz hozzájön a méret kérdéshez. Kaptárról kaptárra kell mozgatni, akár a préri közepén is. Ezért a 12v.
(#) proli007 válasza sboy hozzászólására (») Feb 26, 2016 /

(#) mindenes válasza sboy hozzászólására (») Feb 26, 2016 /

Peltier elemet keress!
(#) ujfalusi hozzászólása Feb 26, 2016 /

Sziasztok!
Megtudnátok mondani hogy a képen látható csatlakozóknak mi a neve, és hol kapható?
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2016
(#) proli007 válasza mindenes hozzászólására (») Feb 26, 2016 /

Nekem még kezemben sem volt Peltier, de mivel az végül is egy félvezető, nem hinném, hogy a 160°C pálya lenne számára..
(#) rascal válasza sboy hozzászólására (») Feb 26, 2016 /

A tefloncső a lángnak is ellenáll, ha a sav sem árt neki, akkor lehet abban a fűtőszál. Ha belefér, hogy a fűtőszál fogyóeszköz, akkor a pillanatpákához hasonló is lehet a készüléked.
(#) Sebi válasza sboy hozzászólására (») Feb 26, 2016 /

Vannak konnektorba dugható rovarölő szerkezetek, amiben egy ellenállásra fektetik a hatóanyaggal átitatott lapkákat. Egy porcelánba öntött ellenállást fel lehet melegíteni 160 fokig, de ahhoz, hogy tartsa is, mindenképp szabályzás is kell.
(#) sboy hozzászólása Feb 26, 2016 /

Köszönöm mindenkinek a segítséget és az ötleteket. Valószínűleg holnap összedobok 1-1 prototípust a rovarriasztós és a fűtőszálas verzióból. A peltier modult csak képen láttam, ez kilőve (bár régebben gondolkoztam elemlámpát hajtatni velük, de az ára....) Rovarriasztót holnap veszek, tartalék fűtőszálam meg van a pákához...

Köszönöm szépen még egyszer mindenkinek a segítséget!
(#) Sebi válasza sboy hozzászólására (») Feb 26, 2016 / 1

Ha fűtőszálból tekersz, azt be lehet vonni F.B.S. szilikongumivá vulkanizálódó ragasztóval.
Pákabetét javításnál és hengerfej-tömítésnél tesztelve általam.
(#) sakrafi hozzászólása Feb 27, 2016 /

Üdv Mindenkinek!

Szeretném megkérdezni, hogy ez milyen alkatrész lehet, mi a szerepe és esetleg hol lehet beszerezni?
(#) Bakman válasza sakrafi hozzászólására (») Feb 27, 2016 /

Zavarszűrő. A nevével már tudsz keresni, nem feltétlen szükséges ahhoz, hogy a gép működjön.
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza sakrafi hozzászólására (») Feb 27, 2016 /

Ha jól látom a bekötés is rá van rajzolva .A két szemben levő vezeték egy folyamatos vezetőnek tekinthető , a középső szálat a földeléshez illik kötni.Valószínű a ház maga a középső vezető , ha nincs külön ötödik kivezetés. Javitsatok ki ha nem jól tudom.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2016
(#) Sebi válasza sakrafi hozzászólására (») Feb 27, 2016 /

Átvezető kialakítású zavarszűrő. Ezt ma már ritkábban használják, mert létezik hálózati csatlakozóba beépítve (pl: Schaffner), vagy téglatest házban forrfülekkel. Persze még pont ilyen is lehet, de már rég nem láttam boltokban.
(#) kissattila88 válasza Sebi hozzászólására (») Feb 27, 2016 /

Bővebben: Link Nekem van ilyen párdarab.
(#) proli007 válasza sboy hozzászólására (») Feb 27, 2016 / 1

Szivargyújtó. Féltápról, vagy PWM szabályozással..
(#) exabit hozzászólása Feb 28, 2016 /

Elnézést a rossz minőségű képért de talán valaki tudja hogy ez milyen csatlakozó lehet, illetve hogy ennek az ellendarabját lehet-e kapni valahol?

01.jpg

(#) Sebi válasza exabit hozzászólására (») Feb 28, 2016 / 1

Amphenol néven illették, bár ez az eredeti első gyártó cég neve. PL259 a típus.
Más csatik is így neveződnek, pl: Harting, Tuchel Suhner, stb.
Még ma is kapható.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2016
(#) lelkes amatőr hozzászólása Feb 28, 2016 /

Sziasztok,

Kezembe került a képeken látható Gamma motor hajtotta szerkezet.
A bal oldali fehér gombbal a reteszelést oldva az elötte levő tekerővel lehet 10 fokozatot állítani ami a jobb oldali tárcsa sebességét szabályozza.

Találkozott már valaki ilyennel? Mire használhatták?
(#) kameleon2 válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Szia! Nekem pont ilyen motorom van hasonló dobozzal. Hozzám a villamosipari kutatótól került. Most tekercselőgépként funkcionál. A Motoros topikban írták, hogy mi volt eredetileg, de már nem emlékszem. Neked mekkora kondenzátor van a motoron? Az enyém 230V-os motor és nehezen indul a mostani kondival. Ha már jár, nincs gond.
(#) lelkes amatőr válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Ebben is 230-as motor van, hozzá egy 2µF és egy 1 µF kondenzátor. A motor Gamma MP434/6 tipusú.
(#) kameleon2 válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Köszönöm. A két kondenzátort nem értem...
(#) lelkes amatőr válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Feltehetően nem volt 3 µF-os, ezért párhuzamosan kötötték amit találtak.
Következő: »»   725 / 1176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem