Fórum témák
» Több friss téma |
Közben leteszteltem az áttételi viszonyokat.
A 10 fokozat, rendre 2:1, 4:1, 8:1....1024:1 az áttételt csinál a nagy fogaskerékhez mérten. Az áttétel rész végig bronz fogaskerekekkel van megoldva. A legnagyobb áttételnél komoly erőt képes leadni. A hozzászólás módosítva: Feb 29, 2016
Itt egy rövid videó a működéséről.
Keresném ennek a vélhetően tranzisztornak a tipusát vagy helyettesítőjét.
Kapcsoló üzemű táp primer körében müködött. Ilyen feliratokat vélek felfedezni rajta,nem tudom jobban kiolvasni: TRFRC50 1Y1I 9126 vagy 1RFRC50. Próbáltam google-val, de a TRFRC50-re valami licence-t adott ki.
Az a típus pontosan: IRFRC50, ha így keresed megtalálod:
IRFRC50 adatlap
Köszönöm.Pár percre rá megtaláltam én is.Töröltem a hozzászólást de úgy látszik nem volt sikeres.
Sziasztok. Ez milyen értéket takarhat,vagy hasonló. MICC10---> induktivitás azt tudom,de mekkora lehet az értéke,tokozása mint egy 1/4 wattos ellenállásé. Kép nincs.
Így értem. Azt hittem valami turpisság van benne. Én is kaptam hozzá egy már átberhelt áttételházat - ebből készítettem a tekercselőgépemet. Az áttételház szabályozza a fordulatot.
A hozzászólás módosítva: Feb 29, 2016
Sziasztok!
Egy alkatrész beazonosításához kérnék segítséget. Ez egy Junkers ZW20-KD23 kombi cirkó vezérlőpaneljében levő alkatrész. Motorola 708 T30 55VL Köszönöm!
Ez a kütyü tulajdonképpen mit csinál és hogyan működhet? Olyan mint egy FI relé?
Ahogy nézem, ez egy hordozható miniatűr 30 mA-es hibaáram védőkapcsoló (FI relé).
Biztos nehéz beírni gugliba a rajta lévő karaktereket. Szilárdtest relé egyébként, ha nem tudod mi az, írd be gugliba, hogy "szilárdtest relé".
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2016
Vannak KEZDŐK is, akik számára egy JÓ tanács céléravezetőbb, mint egy leb@sz... A végeredmény ugyanaz lesz (google-n keresni fog), de lelki nyomorgatás nélkül fogja megtenni.
A kezdő és a hanyag között óriási a különbség és ettől senki sem lesz lelki nyomorult, kicsit túlreagálod szerintem..
Igen vannak kezdők is, csak sajnos manapság már a kezdők elvárják, hogy rögtön kész megoldást kapjon, ahelyett, hogy utána olvasson, keressen, próbálkozzon stb. Van amikor persze a gugli nem segít, vagy nem beazonosítható, akkor ok, de ebbe az esetbe mikor olvasható az összes adat... De amennyi ilyen kérdés az utóbbi időbe előfordul... Egyébként egyet értek Buvarruha válaszával.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2016
Sziasztok
Kaptam egy analóg multimétert (képen látható ), régi, elvileg nem működik vagyis nekem azt mondták. Nem módosítottam benne semmit, csak két vezetéket kapott az elemtartó amiről táplálom 4,5V-ot. Sajnos nem ismerem ezt a készüléket nem tudom a típusát sem, a mérővezetékeknél sem tudom hogy melyik a pozitív és melyik a negatív. Leírásom nincsen hozzá, azt keresnék. Bekapcsoltam és voltmérésre állítottam elvileg a 12-nél kapcsoltam rá 3 voltot, annál a mutató félig kilengett, és miután elvettem a mérendő áramforrást a mutató kicsit visszább meg is akadt de egy kis segítséggel vissza is ment a helyére. Gyakran akad a mutató. Próbáltam több ellenállást is mérni kOhm állásban, de egyiknél sem mutatott semmit, vagy csak rosszul állítottam be.
Egy kép lemaradt.
Itt látható a két mérővezeték csatlakozási pontja, de nincs megjelölve hogy melyik a pozitív illetve a negatív. A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2016
A csillagjel a negatív, a VmA-Kohm felirat a pozitív bemenet. Elemet vedd ki, ha úgy sem jön vissza a mutató, akkor baj van magával a deprez műszerrel.
A három nyomógombnál ott a felirat, mikor melyik egy, vagy kettő legyen benyomva. Ellenállásmérésnél a kis élkerékkel kell beállítani.
Lefektetve akad csak, állítva jól működik csak akkor akad meg ha pl a méréshatár fölötti feszültséget kap.
Amúgy sikerült valahogy megmérni egy ellenállást egy 100kOhm-ost találtam és a műszeren is átállítottam a 100kOhm-ra és majdnem teljesen kilengett a mutató. Még a mutatót kellene beállítani mert szerintem nem pontos. Köszönöm szépen a kis rajzocskát. A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2016
A mutató forgáspontjánál -pár mm-re tőle- kívül felül van egy fekete műanyag csavarfej, azzal kell -csavarhúzós- beállítani a mutató alaphelyzetét, voltmérés módban.
Ha fektetve akad, lehet, hogy csak beleér valahol a skálalemezbe. Ellenállásmérésnél a fekete élkerék a beállító, csak nem tudom, hogy alaphelyzetre, vagy végkitérésre kell állítani. De ha ismert ellenálláshoz állítod, kiderül, hogy ellenállás nélkül melyik végén van a mutató, ott kell pontosabban végre állítani. A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2016
Sziasztok!
Tudna segíteni valaki abban, hogy a linkben szereplő képen milyen típusú csatlakozó látható? Bővebben: Link Előre is nagyon köszönöm. A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2016
A linken a kép nem található. Töltsd fel ide...
Nem kívántam tovább folytatni a témát, de egy konkrét kérdező miatt írtam a véleményem. Azt, hogy egy kérdező kezdő, vagy hanyag, nem hiszem hogy kapásból meg tudja bárki is állapítani. (Amúgy a kezdő egy állapot jellemzője, míg a hanyagság egy jellemhibára utal...)
A cinikus és sértően megadott válasz azért sem célravezető, mert néha ugyanezen a fórumon egyes kérdések ádám-éváig kerülnek kivesézésre, s az újabb részletkérdések között bizony sokszor fordulnak elő szakmailag elemi kérdések, pedig a kérdező járatos a témában. Ezeket sem tartom haszontalannak! Szeretem a HE fórumokat, sokat lehet tanulni belőlük. Előfordulnak olyan helyzetek (pl. ha a kérdező nem otthonról kérdez), amikor egy hozzáértő gyors (és pontos) válasza fontos lehet. Pl. sietve a pontos időt gyakran kérdezhetjük órát viselő embertől, pedig pár utcányira biztosan található utcai óra.
Ha minden igaz, ezt keresi.
Az is pontosan! Kerti gépek használatánál szokták alkalmazni.
Sziasztok!
Ez micsoda? Programozható relére gyanakszom, de nem vagyok benne biztos! |
Bejelentkezés
Hirdetés |