Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Igen működik, bocs közben lefordult, csak sok sorral feljebb valahogy be került egy pont.
Be van gipszelve a kezem néha megesik hogy véletlen benyomok valamit úgy hogy nem veszem észre.
Hellotok
EZT lattatok, nem is olyan draga, ahhoz kepest. Vagy esetleg nagy kompatibilitasi problemak lennenek ?
Szia!
A lenti táblázat alapján, jobb mint az UNO.
Nincs mögötte nagy közösség, lib-ek sincsenek hozzá olyan számban, mint az Atmega328-as Uno-hoz.
Na jó, esküszöm hogy nem kérdezek ma többet csak ezt magyarázza el valaki. Utolsó kérdésem óta kb 6 órája olvasgatok mintákat nézegetek és a választ keresem de semmi.
Van ez a kód:
Az lenne a lényege hogy a cond-ban lévő számokat szeretném át tenni byte ba amivel később egy tömböt szeretnék feltölteni. Valahogy nem jönnek ki soha a számok, már sok mindent próbáltam és olvasgattam, de semmi nem vitt előre. Ezek jönnek vissza:
Hogy tudnék a 16 számjegyű char-ból, 8 byte-ot csinálni? Ez lenne a cél:
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2016
Köszi a mintát, de segítenél megérteni is?
Ennek az a lényege hogy kizárjuk a nem HEX formátumú karaktereket?
Ez meg arról szól hogy ha az i osztható 2 vel akkor bájt második ha nem osztható akkor az első helyi értékére kerül? A 16*tmp vel kerül oda?
Szerintem már érted is.
A második részlet negyedik sorát cseréld ki sima értékadásra, és akkor nem kell használat előtt külön nullázni a dsid tömböt.
Okés, köszönöm a mintát és az infót is.
Bájtal lehet olyat csinálni hogy változó van a nevében ? pl:
A tömböknek lehet több dimenziója is, például:
byte dsid[3][8]; byte b[7][24][4];
Akkor ha 10 dsid-t szeretnék megadni, akkor úgy kell hogy
byte dsid[10][8]; És ezt simán feltölthetem és olvashatom? EEprom-ba is akár? Lehet tömböt írni? Eddig csak így csináltam:
Üdv!
Elakadtam az EEPROM használatával, ehhez szeretnék segítséget kérni. Hivatalos oldalon lévő példaprogramokat néztem és mindenhol a setup részben van az EEPROM művelet. Ha a loop-ba rakom az írást, akkor már a fordítás közben hibát dob. Nem értem, miért... Röviden, fel-le számlál a programom és szeretném ha kikapcsolás után, ugyanonnan folytatná és nem elölről kezdené. Egyébként egy MIDI vezérlő lesz, ha elkészül.
Kód nélkül nehéz lesz segíteni.
Mi a hibaüzenet?
Ezt próbáltam. Így ahogy van, nyilván lefordítja, de ha az "EEPROM.put(eeAddress, f);" részt már a loop-ba teszem akkor hibát dob.
"eeAddress"-re és "f"-re "was not declared in this scope" hiba.
Ne csodálkozz ezen, hiszen a setup-ban vannak deklarálva és nem globálisan.
Tedd át a változók deklarációját a program elejébe a setup elé és menni fog. bár én egy külön void-ba raknám nem rögtön a loop-ba. Meg hát az eeprom írása nem végtelen.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2016
Igen, így már működik. Mindenre gondoltam, csak erre nem. Vannak más változóim is megadva a setup-ba és az működik.. de aztán rájöttem, hogy azok egy tömb elemei, ami pedig már az elején deklarálva van, így a setup-ban csak egy értékadás történik.
Egyébként gombnyomásra fog történni az EEPROM írás, ráadásul egy időzítőn keresztül. Minden gombnyomás nullázza az időzítőm, így amikor csak "tekergetem" az eszközt akkor nem ír bele minden lépést, csak ha már megálltam valahol. Így próbálok spórolni vele. Köszönöm a segítséget!
Rá néz nekem valaki erre? Nagyon nem kar menni a fordítás ha tömb így van megadva.
dsid[h,i] helyett dsid[h][i] kell neki.
Köszönöm, de sajnos nem jutottam messze.
Olyan dolgokat kezd csinálni amit nem értek. Valamiért olyan változókat változtat meg amihez semmi köze nincs.
Ezzel kezdődik majdnem a kód. És mióta próbálom használni ezt a tömbben tömböt, olyan dolgokat művel hogy a IP1 IP2 IP3 IP4 de ugyan így a MAC és a MASK byte ok értéke is megváltozik miközben ez lefut:
Hogy tudja azokat a byte-okat piszkálni? A képen meg látszik hogy hiába töltöm fel a 4 tömböm, nem azok lesznek induláskor az értékek. Ha pedig ez lefut hogy jó értékek kerüljenek be akkor meg át ír más változókat. Kb mint ha nem férne a pohárba a víz, és kifolyik a mosogatóba... Csak a miértjét nem értem, hisz nem írja hogy elfogyna a hely. 8-k ból 4 szabad. Volt hogy csak 3 volt szabad de akkor sem csinálta. A loopban nincs nagyon deklarálva változó kb ennyi: for (int i= 1; i < 4; i++){..} Mega2560: Sketch uses 28 720 bytes (11%) of program storage space. Maximum is 253 952 bytes. Global variables use 4 031 bytes (49%) of dynamic memory, leaving 4 161 bytes for local variables. Maximum is 8 192 bytes. Mi lehet ez ? A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2016
Nem látom az ábrádon, hogy "val" kiíratott értéke mennyi. Erős a gyanúm, hogy egyet le kell vonni belőle, mert a tömbindexek számozása nem 1-nél, hanem 0-nál kezdődik. Valószínű emiatt csúsznak el a számok az ábrán (ID1-nek azt írja ki, ami a táblázatod szerint ID2-nek volt szánva. Beleírásnál pedig a tömbön kívüli területre is írhatsz az ilyen hibás indexelés miatt.
(Ja, amúgy gőzöm sincs, hogy mit csinálsz, csak a formai hibákat szúrom ki.)
Valóban, tényleg ez szívatott meg de nagyon.
A tömbön kívüli terület volt a ludas, bele csúszott más változókba. Köszönöm ismét!
Sziasztok!
Tudnátok segíteni? Napokban megjött az arduino lapkám, de win7 alatt nem tölti fel a progit. Kiprobáltam linux alatt ott hiba hiba nélkül feltölti és csinálja a dolgát. Mit kéneegnézni, hogy win7 alatt is mûködjön? Usb drivert felraktam nincs ismeretlen eszköz a win szerint. A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2016
Idézet: „de win7 alatt nem tölti fel a progit.” Ezt kifejtenéd? Jó progit szedtél le?
Az eszközkezelőben a portok között ott kell lenni egy ardu soros port bejegyzésnek, azt a COM-portot állítsd be a programban.
Sziasztok, ma próbálgattam a távirányítós hajóm és sajnos nagyobb terhelésnél újraindul az arduino, max terhelésénél 5A-t eszik a 12VDC moci és egy 7Ah ólomakkuról hajtom. Van tippetek hogy mi lehet? Meg kéne jobban kondizni az arduino-t?
Nagyobb puffer az ardunak és diódával elválasztva a motortól lehet egy megoldás.
1. Telepíteni kell a kártyán található USB-UART átalakító lapkához való eszközmeghajtó szoftvert (FTDI 232 vagy CH340).
2. Utána az Arduino IDE-ben ki kell választani a kártya típusát és a soros port számát Tools menu Board és Serial port menüpontok).
Ezt a pár "alap tézist" be kellene a íratni téma fejlécébe ... mint ahogy a PIC / AVR témákban is benne van ...
Én már jeleztem 1-2x a modiknak ezt a megoldást.
Köszönöm, mûködik
|
Bejelentkezés
Hirdetés |