Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Én pontosan egy IC-ről szeretném megtudni hogy hány wattot lehet belőle kicsikarni pontosan ez a fajta:LM3875 A segítséget előre is köszönöm!
Hello, kérlek szépen ebből 56 wattot lehet kihozni, 8 Ohmon.
p3020006-os kép balról jobbra:
1.MY-4 tipusu ac 220v-os tekercsü rellé 2.Finder gyártmányú mini dugaszolorellé 3. Szines tv késleltető müvonal 4. 8.867238Mhz-es qvartz kristály 5-és6, Televiziok demagnetizállásához használlatos PTK/NTK szet 7. Szintén rellé adatai a tetején vannak
p 3020015-ös kép
1db 220uf os 385v-os elektrolit kondenvátor valószinüleg tv hálozati buffere volt. p 3020016-os kép 1. .022uf dc 2000v az az 22nf os 2000v-os valoszinü tv sorvégböl lévö nagyfeszültségü kondi 2-és3. A tv-k és más pumpatápos készülékekben használlatos 4,7 nf os 250v-os földelési elválasztó kerámia kondenzátor.
P3020008 as kép:
felsösor balrol jobbra: 1. 4.7nf 25v, 2. 100nf 250v, 3. ez egy stiroflex kondi az értékét nem látom alsosor: 1. 82nf 250v inpulzus kondi/tv készülékek eltéritő tekercs csatolásánál népszerü/, 2, 10nf 400v 3. nem olvasható 25v-os elektrolit kondi 4, 330nf 400v-os inpulzus kondi 5, 120nf 25v táp szürésre népszerü stiro.. 6. 10µF nemlátszi hány v-os elko...7. 33nf 250v-os csillám kondi.. kb ennyi . Ugyemlékszem itt a forum valamelyik topikján meg meglehet találni az ellenállás szinkód skálát. keresd meg és akkor az ellenállásokkal nem kell foglakozni. Idézet: „Egyébbként baromi egyszerü a megoldás, ha az egyenirányitás ról és az áramkorlátozásról gondoskodnak.” Ez nyilvánvaló számomra is. Egy dióda és két ellenállás +kettő tranzisztor segitségével kész az áramgenerátor,de ez állandó árammal tölt,és disszipál is tisztességesen,ha a motor pörgetve van.Ezért gondolom,hogy vagy van a mociban külön söntszabályzó,vagy még külön ellenállást is tartalmaz a soros kör. Mindenesetre a cuccot ki lehet váltani a fesszabályzós topicban közölt tirisztoros kapcsolással,pedig ott sincs külön áramkorlát, az automatikusan létrejön a tekercs által. Egy robogónál pedig véleményem szerint nem igazán számit az,hogy 4-vagy öt évente kell benne akkut cserélni...
Igazad van mex.Ez is egy kiválló gondolat.
Nekem a simsonomon fojtótrafo és egy szál dioda egerészik../gyárilag/
Hi all!
az lenne a kérdésem, hogy ez milyen alkatrész? Egy 80as évekből visszamaradt rádióbólszereltem ki, ha ez segít valamit... ja és bocs ha a kép gyenge minőségű, most fotózok elősször alkatrészt... by.: MeSTeR
Heló
A motoron csak egy tekercs van, aminek van egy leágazása a végponttól nem messze. Arról ment a világítás. A töltés meg a teljes tekercsről. Ezért gondoltam arra, hogy mehet a világítás is akksiról, de csak ha jár a motor, nehogy lemerüljön az akksi. Pont az a gondom nekem is hogy ha az csak egy dióda akkor az csak egyutas egyenirányítás volt, ami ha a tekercs 12V-os akkor az csak 6V-ot ad. Ezzel meg nem lehet akksit tölteni. Meg azért is lenne jó a világítást akksiról működtetni, mert nem ingadozna a fényerő és több ideig bírnák az égők is.
Tévedés azt hinni,hogy az egyutas egyenirányitáskor kevesebb feszültség kerül az akkura. A fesz ugyanannyi,csak a frekvencia feleződik. Ebből következően ugyanannyi töltésmennyiség beviteléhez 2x akkora áramerősség szükséges,de ha a tekercsed gyárilag igy van kialakitva (egy tekercs leágazással) akkor le tudja azt az áramot ami szükséges. A gyakorlatban eddig úgy működött,hogy a leágazásig mindkét félperiódusban folyt rajta áram az izzók felé,a töltökivezetésen csak a testhez képest pozitiv félperiódusban volt igénybevéve. A világitásnak nem találtad meg a szabályzóját?
Most ugyan mindegy hogy kevesebb-e a feszültség , mert nem töltött semmit. Folyamatosan merült az akksi. Megtaláltam a világítás szabályzóját is, de nincs semmi írás rajta. Viszont úgy van ahogy írtad csak egy vezeték megy rá és a felfogatás a test.De ezt levenni sem tudom, mivel úgy megszorították gyárilag a csavart, hogy lehetetlen kiszedni. Viszont a töltésnél semmi más nem volt csak ez a valami amit felraktam. és én is pont azt a rajzot néztem ki amit az egyik topicban ha jól emlékszem te raktál fel Holnap meg is csinálom és hétvégén próba lesz. Ha jó lesz az idő.
Ha az én kapcsolásomat készited el,akkor a világitásszabályzót kösd ki. Én a helyedbe megmérném a szabályzót,zárlatra dióda állásban,mert még az is lehet,hogy az a rossz és emiatt nem volt akkutöltésed sem.
Azt a szabályzót ki is akartam iktatni. Szerintem az a szabályzó most romlott le, mivel tavaly még rendesen ment, csak most ahogy beindítottam a motort, egy karbi tisztítás után megnéztem hogy pörög a gép ki is vágta az összes égőt. Viszont most a töltés egy diódával volt megoldva, de az sem töltött rendesen. Csak akkor volt elég feszültség, ha tettem bele egy pufferkondit simításnak. És a kondi után egy visszáramvédő diódát is, hogy ne legyem az aksi feszültsége állandóan a kondin.
Az miért baj, ha az akku feszültsége a kondin marad? Nem értem a visszáram-korlátozó dióda szerepét, ha nem haználod a gépet, az akku önkisülése hamarabb meríti le magát, mint a kondi szivárgási árama, szerintem.
Biztos ami biztos alapon került bele. De most úgyis ki lesz dobva onnan minden.
Sziasztok
Van egy tranzisztorom amit nem tudok beazonosítani, SMD-és kivitelű(SOT-23) csak annyi van rajta hogy 2X, és egy mobiltelefon töltőben szolgálna. Ez milyen tranzisztor lehet??? Válaszaitokat előre is köszönöm
Szerintem csak akkor jössz rá, ha kiméred a helyén a feszültségeket, és polaritásokat. Az a gyanum, hogy ebből nem igazán lehet negtudni.
Sziasztok
Van egy kapcsolásom amibe kell egy CA312BE vagy CA3126E, nem tudom kivenni pontosan. Nézegettem de nem találtam egyikhez sem adatlapot. CA3127E-t viszont a HQ-nál lehet kapni. Erről lenne szó Nos a lényeg: 1 nem tudom igazán kivenni milyen IC lenne ez, 2 amit kinézek belőle azt nem találom. Tudnátok segíteni? Köszönöm szépen
Bővebben: Link CA3127E-re.
VAGY! Bővebben: Link CA3126E-re. Mivel az elvi razból csak egy picike részlet van kióllózva, s ezért neked kell megnézned h helyettesíthető e a két IC. De valószínüleg nem helyetesíthetők egymással, ahogy én látom! :no:
Találtam egy 1X kódjelű alkatrész az egyik katalógusomban.
TIP: BF822. Paramétere: NagyfeszTranzisztor, 250V, 50mA, P310mW, NPN. Szinte teljesen azonos az 1X-el az 1V. (Csak a különbségeket írom le.) TIP: BF820. Par.: 300V Remélem jó lesz ez a típus.
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat!!! megfogom nézni hogy passzol-e a dolog, de az is lehet akkor hogy ennek a tranzisztornak a PNP párja lesz, de majd megnézem hogy milyen szerepe van ott benne.
"KábelTVDekóderhez" kőne, énszerintem akkor a a CA3126E kell nekem...
Mostmár csak azt kellene megtalálni hogy hol lehet kapni, mert már nem gyártják.
Sziasztok! Egy autórádióban elromlott egy hatlábú, változtatható kapacitású kondenzátor (a frekvencia szabályzó) a hátára a "WP 2209" van írva. Valahol belehet vajon szerezni ilyet, vagy mivel lehetne helyettesíteni?
Előre is köszönöm!
én is ugyan ezt tudom kérdezni hogyan "romlott" el? Miből következettél a hiba okára? Csak ugy lehet volna ha egy másik ugyanojat szerzel be. Akkor nem lenne probléma. Kivéve ha a lemezek összeérnek, mert akkor van. Mindegy utána nézek és dobom az infót.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |