Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   75 / 1171
(#) scooby_ hozzászólása Márc 6, 2008 /

Sziasztok!

Én pontosan egy IC-ről szeretném megtudni hogy hány wattot lehet belőle kicsikarni pontosan ez a fajta:LM3875

A segítséget előre is köszönöm!
(#) Medve válasza scooby_ hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Hello, kérlek szépen ebből 56 wattot lehet kihozni, 8 Ohmon.
(#) kocici17 válasza Directors hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

p3020006-os kép balról jobbra:
1.MY-4 tipusu ac 220v-os tekercsü rellé
2.Finder gyártmányú mini dugaszolorellé
3. Szines tv késleltető müvonal
4. 8.867238Mhz-es qvartz kristály
5-és6, Televiziok demagnetizállásához használlatos PTK/NTK szet
7. Szintén rellé adatai a tetején vannak

p 3020015-ös kép

1db 220uf os 385v-os elektrolit kondenvátor valószinüleg tv hálozati buffere volt.

p 3020016-os kép

1. .022uf dc 2000v az az 22nf os 2000v-os valoszinü tv sorvégböl lévö nagyfeszültségü kondi
2-és3. A tv-k és más pumpatápos készülékekben használlatos 4,7 nf os 250v-os földelési elválasztó kerámia kondenzátor.
(#) Directors válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Rendben köszi szépen.

P3020008 as kép:
felsösor balrol jobbra:
1. 4.7nf 25v, 2. 100nf 250v, 3. ez egy stiroflex kondi az értékét nem látom
alsosor:
1. 82nf 250v inpulzus kondi/tv készülékek eltéritő tekercs csatolásánál népszerü/, 2, 10nf 400v 3. nem olvasható 25v-os elektrolit kondi 4, 330nf 400v-os inpulzus kondi 5, 120nf 25v táp szürésre népszerü stiro.. 6. 10µF nemlátszi hány v-os elko...7. 33nf 250v-os csillám kondi.. kb ennyi .
Ugyemlékszem itt a forum valamelyik topikján meg meglehet találni az ellenállás szinkód skálát. keresd meg és akkor az ellenállásokkal nem kell foglakozni.
(#) mex válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Idézet:
„Egyébbként baromi egyszerü a megoldás, ha az egyenirányitás ról és az áramkorlátozásról gondoskodnak.”

Ez nyilvánvaló számomra is. Egy dióda és két ellenállás +kettő tranzisztor segitségével kész az áramgenerátor,de ez állandó árammal tölt,és disszipál is tisztességesen,ha a motor pörgetve van.Ezért gondolom,hogy vagy van a mociban külön söntszabályzó,vagy még külön ellenállást is tartalmaz a soros kör. Mindenesetre a cuccot ki lehet váltani a fesszabályzós topicban közölt tirisztoros kapcsolással,pedig ott sincs külön áramkorlát, az automatikusan létrejön a tekercs által. Egy robogónál pedig véleményem szerint nem igazán számit az,hogy 4-vagy öt évente kell benne akkut cserélni...
(#) kocici17 válasza mex hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Igazad van mex.Ez is egy kiválló gondolat.
Nekem a simsonomon fojtótrafo és egy szál dioda egerészik../gyárilag/
(#) Directors válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

köszi
(#) mester06 hozzászólása Márc 6, 2008 /

Hi all!
az lenne a kérdésem, hogy ez milyen alkatrész?
Egy 80as évekből visszamaradt rádióbólszereltem ki, ha ez segít valamit...
ja és bocs ha a kép gyenge minőségű, most fotózok elősször alkatrészt...

by.: MeSTeR

DSCF3404.JPG

(#) vicsys válasza mester06 hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Kondenzátorok. 153=15nF
(#) mester06 válasza vicsys hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Köszi a gyors választ
(#) Ricsi89 válasza mex hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Heló
A motoron csak egy tekercs van, aminek van egy leágazása a végponttól nem messze. Arról ment a világítás. A töltés meg a teljes tekercsről. Ezért gondoltam arra, hogy mehet a világítás is akksiról, de csak ha jár a motor, nehogy lemerüljön az akksi. Pont az a gondom nekem is hogy ha az csak egy dióda akkor az csak egyutas egyenirányítás volt, ami ha a tekercs 12V-os akkor az csak 6V-ot ad. Ezzel meg nem lehet akksit tölteni. Meg azért is lenne jó a világítást akksiról működtetni, mert nem ingadozna a fényerő és több ideig bírnák az égők is.
(#) mex válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Tévedés azt hinni,hogy az egyutas egyenirányitáskor kevesebb feszültség kerül az akkura. A fesz ugyanannyi,csak a frekvencia feleződik. Ebből következően ugyanannyi töltésmennyiség beviteléhez 2x akkora áramerősség szükséges,de ha a tekercsed gyárilag igy van kialakitva (egy tekercs leágazással) akkor le tudja azt az áramot ami szükséges. A gyakorlatban eddig úgy működött,hogy a leágazásig mindkét félperiódusban folyt rajta áram az izzók felé,a töltökivezetésen csak a testhez képest pozitiv félperiódusban volt igénybevéve. A világitásnak nem találtad meg a szabályzóját?

Most ugyan mindegy hogy kevesebb-e a feszültség , mert nem töltött semmit. Folyamatosan merült az akksi. Megtaláltam a világítás szabályzóját is, de nincs semmi írás rajta. Viszont úgy van ahogy írtad csak egy vezeték megy rá és a felfogatás a test.De ezt levenni sem tudom, mivel úgy megszorították gyárilag a csavart, hogy lehetetlen kiszedni. Viszont a töltésnél semmi más nem volt csak ez a valami amit felraktam. és én is pont azt a rajzot néztem ki amit az egyik topicban ha jól emlékszem te raktál fel Holnap meg is csinálom és hétvégén próba lesz. Ha jó lesz az idő.
(#) mex válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Ha az én kapcsolásomat készited el,akkor a világitásszabályzót kösd ki. Én a helyedbe megmérném a szabályzót,zárlatra dióda állásban,mert még az is lehet,hogy az a rossz és emiatt nem volt akkutöltésed sem.

Azt a szabályzót ki is akartam iktatni. Szerintem az a szabályzó most romlott le, mivel tavaly még rendesen ment, csak most ahogy beindítottam a motort, egy karbi tisztítás után megnéztem hogy pörög a gép ki is vágta az összes égőt. Viszont most a töltés egy diódával volt megoldva, de az sem töltött rendesen. Csak akkor volt elég feszültség, ha tettem bele egy pufferkondit simításnak. És a kondi után egy visszáramvédő diódát is, hogy ne legyem az aksi feszültsége állandóan a kondin.
(#) kobold válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Az miért baj, ha az akku feszültsége a kondin marad? Nem értem a visszáram-korlátozó dióda szerepét, ha nem haználod a gépet, az akku önkisülése hamarabb meríti le magát, mint a kondi szivárgási árama, szerintem.
(#) Ricsi89 válasza kobold hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Biztos ami biztos alapon került bele. De most úgyis ki lesz dobva onnan minden.
(#) zoz11 hozzászólása Márc 7, 2008 /

Sziasztok
Van egy tranzisztorom amit nem tudok beazonosítani, SMD-és kivitelű(SOT-23) csak annyi van rajta hogy 2X, és egy mobiltelefon töltőben szolgálna. Ez milyen tranzisztor lehet??? Válaszaitokat előre is köszönöm
(#) kocici17 válasza zoz11 hozzászólására (») Márc 7, 2008 /

Szerintem csak akkor jössz rá, ha kiméred a helyén a feszültségeket, és polaritásokat. Az a gyanum, hogy ebből nem igazán lehet negtudni.
(#) zoz11 válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 7, 2008 /

Van nekem egy katalógusom amibe ezek le vannak írva, de ezt nem találtam meg benne meg.
Pl. 1K=BC848B
1L=BC848C
(#) vtsoftware hozzászólása Márc 7, 2008 /

Sziasztok

Van egy kapcsolásom amibe kell egy CA312BE vagy CA3126E, nem tudom kivenni pontosan.

Nézegettem de nem találtam egyikhez sem adatlapot.
CA3127E-t viszont a HQ-nál lehet kapni.

Erről lenne szó

Nos a lényeg: 1 nem tudom igazán kivenni milyen IC lenne ez, 2 amit kinézek belőle azt nem találom.

Tudnátok segíteni?
Köszönöm szépen
(#) _JANI_ válasza vtsoftware hozzászólására (») Márc 7, 2008 /

Bővebben: Link CA3127E-re.

VAGY!

Bővebben: Link CA3126E-re.

Mivel az elvi razból csak egy picike részlet van kióllózva,
s ezért neked kell megnézned h helyettesíthető e a két IC.
De valószínüleg nem helyetesíthetők egymással, ahogy én látom! :no:
(#) _JANI_ válasza zoz11 hozzászólására (») Márc 7, 2008 /

Találtam egy 1X kódjelű alkatrész az egyik katalógusomban.

TIP: BF822.
Paramétere: NagyfeszTranzisztor, 250V, 50mA, P310mW, NPN.

Szinte teljesen azonos az 1X-el az 1V. (Csak a különbségeket írom le.)

TIP: BF820.
Par.: 300V

Remélem jó lesz ez a típus.
(#) zoz11 válasza _JANI_ hozzászólására (») Márc 8, 2008 /

Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat!!! megfogom nézni hogy passzol-e a dolog, de az is lehet akkor hogy ennek a tranzisztornak a PNP párja lesz, de majd megnézem hogy milyen szerepe van ott benne.
(#) vtsoftware válasza _JANI_ hozzászólására (») Márc 8, 2008 /

"KábelTVDekóderhez" kőne, énszerintem akkor a a CA3126E kell nekem...
Mostmár csak azt kellene megtalálni hogy hol lehet kapni, mert már nem gyártják.
(#) nl hozzászólása Márc 8, 2008 /

Sziasztok! Egy autórádióban elromlott egy hatlábú, változtatható kapacitású kondenzátor (a frekvencia szabályzó) a hátára a "WP 2209" van írva. Valahol belehet vajon szerezni ilyet, vagy mivel lehetne helyettesíteni?

Előre is köszönöm!
(#) mex válasza nl hozzászólására (») Márc 8, 2008 /

Hogyan "romlott" el?
(#) _ampervadasz_ válasza nl hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

én is ugyan ezt tudom kérdezni hogyan "romlott" el? Miből következettél a hiba okára? Csak ugy lehet volna ha egy másik ugyanojat szerzel be. Akkor nem lenne probléma. Kivéve ha a lemezek összeérnek, mert akkor van. Mindegy utána nézek és dobom az infót.
Következő: »»   75 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem