Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Én pontosan egy IC-ről szeretném megtudni hogy hány wattot lehet belőle kicsikarni pontosan ez a fajta:LM3875 A segítséget előre is köszönöm!
Hello, kérlek szépen ebből 56 wattot lehet kihozni, 8 Ohmon.
p3020006-os kép balról jobbra:
1.MY-4 tipusu ac 220v-os tekercsü rellé 2.Finder gyártmányú mini dugaszolorellé 3. Szines tv késleltető müvonal 4. 8.867238Mhz-es qvartz kristály 5-és6, Televiziok demagnetizállásához használlatos PTK/NTK szet 7. Szintén rellé adatai a tetején vannak
p 3020015-ös kép
1db 220uf os 385v-os elektrolit kondenvátor valószinüleg tv hálozati buffere volt. p 3020016-os kép 1. .022uf dc 2000v az az 22nf os 2000v-os valoszinü tv sorvégböl lévö nagyfeszültségü kondi 2-és3. A tv-k és más pumpatápos készülékekben használlatos 4,7 nf os 250v-os földelési elválasztó kerámia kondenzátor.
P3020008 as kép:
felsösor balrol jobbra: 1. 4.7nf 25v, 2. 100nf 250v, 3. ez egy stiroflex kondi az értékét nem látom alsosor: 1. 82nf 250v inpulzus kondi/tv készülékek eltéritő tekercs csatolásánál népszerü/, 2, 10nf 400v 3. nem olvasható 25v-os elektrolit kondi 4, 330nf 400v-os inpulzus kondi 5, 120nf 25v táp szürésre népszerü stiro.. 6. 10µF nemlátszi hány v-os elko...7. 33nf 250v-os csillám kondi.. kb ennyi . Ugyemlékszem itt a forum valamelyik topikján meg meglehet találni az ellenállás szinkód skálát. keresd meg és akkor az ellenállásokkal nem kell foglakozni. Idézet: „Egyébbként baromi egyszerü a megoldás, ha az egyenirányitás ról és az áramkorlátozásról gondoskodnak.” Ez nyilvánvaló számomra is. Egy dióda és két ellenállás +kettő tranzisztor segitségével kész az áramgenerátor,de ez állandó árammal tölt,és disszipál is tisztességesen,ha a motor pörgetve van.Ezért gondolom,hogy vagy van a mociban külön söntszabályzó,vagy még külön ellenállást is tartalmaz a soros kör. Mindenesetre a cuccot ki lehet váltani a fesszabályzós topicban közölt tirisztoros kapcsolással,pedig ott sincs külön áramkorlát, az automatikusan létrejön a tekercs által. Egy robogónál pedig véleményem szerint nem igazán számit az,hogy 4-vagy öt évente kell benne akkut cserélni...
Igazad van mex.Ez is egy kiválló gondolat.
![]() Nekem a ![]()
Hi all!
az lenne a kérdésem, hogy ez milyen alkatrész? Egy 80as évekből visszamaradt rádióbólszereltem ki, ha ez segít valamit... ja és bocs ha a kép gyenge minőségű, most fotózok elősször alkatrészt... ![]() by.: MeSTeR
Heló
A motoron csak egy tekercs van, aminek van egy leágazása a végponttól nem messze. Arról ment a világítás. A töltés meg a teljes tekercsről. Ezért gondoltam arra, hogy mehet a világítás is akksiról, de csak ha jár a motor, nehogy lemerüljön az akksi. ![]() ![]()
Tévedés azt hinni,hogy az egyutas egyenirányitáskor kevesebb feszültség kerül az akkura. A fesz ugyanannyi,csak a frekvencia feleződik. Ebből következően ugyanannyi töltésmennyiség beviteléhez 2x akkora áramerősség szükséges,de ha a tekercsed gyárilag igy van kialakitva (egy tekercs leágazással) akkor le tudja azt az áramot ami szükséges. A gyakorlatban eddig úgy működött,hogy a leágazásig mindkét félperiódusban folyt rajta áram az izzók felé,a töltökivezetésen csak a testhez képest pozitiv félperiódusban volt igénybevéve. A világitásnak nem találtad meg a szabályzóját?
Most ugyan mindegy hogy kevesebb-e a feszültség , mert nem töltött semmit. Folyamatosan merült az akksi. Megtaláltam a világítás szabályzóját is, de nincs semmi írás rajta. Viszont úgy van ahogy írtad csak egy vezeték megy rá és a felfogatás a test.De ezt levenni sem tudom, mivel úgy megszorították gyárilag a csavart, hogy lehetetlen kiszedni.
![]() ![]()
Ha az én kapcsolásomat készited el,akkor a világitásszabályzót kösd ki. Én a helyedbe megmérném a szabályzót,zárlatra dióda állásban,mert még az is lehet,hogy az a rossz és emiatt nem volt akkutöltésed sem.
Azt a szabályzót ki is akartam iktatni. Szerintem az a szabályzó most romlott le, mivel tavaly még rendesen ment, csak most ahogy beindítottam a motort, egy karbi tisztítás után megnéztem hogy pörög a gép
![]() ![]()
Az miért baj, ha az akku feszültsége a kondin marad? Nem értem a visszáram-korlátozó dióda szerepét, ha nem haználod a gépet, az akku önkisülése hamarabb meríti le magát, mint a kondi szivárgási árama, szerintem.
Biztos ami biztos alapon került bele. De most úgyis ki lesz dobva onnan minden.
![]() ![]()
Sziasztok
Van egy tranzisztorom amit nem tudok beazonosítani, SMD-és kivitelű(SOT-23) csak annyi van rajta hogy 2X, és egy mobiltelefon töltőben szolgálna. Ez milyen tranzisztor lehet??? Válaszaitokat előre is köszönöm ![]() ![]() ![]()
Szerintem csak akkor jössz rá, ha kiméred a helyén a feszültségeket, és polaritásokat. Az a gyanum, hogy ebből nem igazán lehet negtudni.
Sziasztok
Van egy kapcsolásom amibe kell egy CA312BE vagy CA3126E, nem tudom kivenni pontosan. Nézegettem de nem találtam egyikhez sem adatlapot. CA3127E-t viszont a HQ-nál lehet kapni. Erről lenne szó Nos a lényeg: 1 nem tudom igazán kivenni milyen IC lenne ez, 2 amit kinézek belőle azt nem találom. Tudnátok segíteni? Köszönöm szépen
Bővebben: Link CA3127E-re.
VAGY! Bővebben: Link CA3126E-re. Mivel az elvi razból csak egy picike részlet van kióllózva, s ezért neked kell megnézned h helyettesíthető e a két IC. De valószínüleg nem helyetesíthetők egymással, ahogy én látom! :no: ![]()
Találtam egy 1X kódjelű alkatrész az egyik katalógusomban.
TIP: BF822. Paramétere: NagyfeszTranzisztor, 250V, 50mA, P310mW, NPN. Szinte teljesen azonos az 1X-el az 1V. (Csak a különbségeket írom le.) TIP: BF820. Par.: 300V Remélem jó lesz ez a típus. ![]()
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat!!! megfogom nézni hogy passzol-e a dolog, de az is lehet akkor hogy ennek a tranzisztornak a PNP párja lesz, de majd megnézem hogy milyen szerepe van ott benne.
"KábelTVDekóderhez" kőne, énszerintem akkor a a CA3126E kell nekem...
Mostmár csak azt kellene megtalálni hogy hol lehet kapni, mert már nem gyártják.
Sziasztok! Egy autórádióban elromlott egy hatlábú, változtatható kapacitású kondenzátor (a frekvencia szabályzó) a hátára a "WP 2209" van írva. Valahol belehet vajon szerezni ilyet, vagy mivel lehetne helyettesíteni?
Előre is köszönöm!
én is ugyan ezt tudom kérdezni hogyan "romlott" el? Miből következettél a hiba okára? Csak ugy lehet volna ha egy másik ugyanojat szerzel be. Akkor nem lenne probléma. Kivéve ha a lemezek összeérnek, mert akkor van. Mindegy utána nézek és dobom az infót.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |